Home / Διαζύγιο / 7 τρόποι για τον γονέα πιο συνεπή με την πρώην σας

7 τρόποι για τον γονέα πιο συνεπή με την πρώην σας

7 τρόποι για τον γονέα πιο συνεπή με την πρώην σας

Είτε είστε γονείς μικρών παιδιών ή εφήβων, είναι χρήσιμο να αναπτύξετε ορισμένες ρουτίνες που παραμένουν συνεπείς σε κάθε κατοικία. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας από εσάς πρέπει να έχει τον ίδιο ακριβώς γονέα. Αντίθετα, είναι σημαντικό να αναπτύξετε το δικό σας στυλ γονικής μέριμνας, ενώ παράλληλα να εργαστείτε για ένα κατάλληλο επίπεδο συνέπειας για τα παιδιά σας. Εδώ είναι μερικοί τομείς όπου μπορείτε να συνεργαστείτε με τον πρώην σας για τη συνεκπαίδευση πιο σταθερά:

 1. Πρόγραμμα:Τα παιδιά ευδοκιμούν στις ρουτίνες. Είτε τα παιδιά σας είναι νήπια ή tweens, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η μέρα σας περιλαμβάνει μαζί κάποιο είδος χρονοδιαγράμματος. Οι περιοχές στις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε συνεκτικότητα περιλαμβάνουν αυτά που αναμένεται να κάνουν τα παιδιά όταν ξυπνούν νωρίς το πρωί όταν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση όταν πρέπει να κάνουν την εργασία τους και όταν τα γεύματα θα μοιραστούν.
 2. Μεταβάσεις:Είναι κατανοητό ότι η μετάβαση μεταξύ δύο σπιτιών μπορεί να είναι δύσκολη για τα παιδιά σας. Μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο δημιουργώντας πρότυπα τα οποία μπορούν να προβλέψουν τα παιδιά, όπως η δημιουργία σταθερών χρόνων αποχώρησης ή παραλαβής και η ανάπτυξη ρουτίνας για το πώς θα πείτε αντίο μεταξύ τους. Η δυνατότητα πρόβλεψης της ρουτίνας είναι παρήγορο για τα παιδιά και θα βοηθήσει να διευκολύνει το άγχος τους κατά τη διάρκεια των μεταβάσεων.
 3. Γεύματα:Τα γεύματα προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο για κάθε οικογένεια να χτίσει τη συνοχή. Αρχίστε με να ρωτήσετε τον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις: Τα παιδιά συνήθως τρώνε πρωινό αμέσως, ή παίζουν για λίγο πρώτα; Μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση ενώ τρώνε; Τι ώρα τρώνε συνήθως το γεύμα και το δείπνο; Τι γίνεται με τα σνακ; Ως ενήλικες, μπορούμε συνήθως να χειριστούμε ένα παρακατωμένο γεύμα εδώ και εκεί. αλλά είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας τρώνε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, εάν το παιδί σας έχει τροφική αλλεργία ή ευαισθησία, είναι σημαντικό ο καθένας σας να ακολουθεί τις οδηγίες που παρέχονται από τον παιδίατρο του παιδιού σας.
 1. Κανόνες:Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, καθίστε μαζί με τον συγγενή σας και συζητήστε τους κανόνες του σπιτιού σας. Πώς μπορείτε να τα κάνετε παρόμοια ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν τι αναμένεται από αυτά κάθε φορά που κινούνται πέρα ​​δώθε ανάμεσα στα σπίτια σας; Κάνοντας αυτό το συντομότερο δυνατό στη συντροφική σχέση σας θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας.
 1. Ρουτίνες:Εξετάστε το πώς είναι συνεπές σε σχέση με τη σχολική εργασία και τις δουλειές που μπορούν να ωφελήσουν τα παιδιά σας. Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να αναπτύξουν την αυτοπειθαρχία που απαιτείται για να πετύχουν στη ζωή, όταν οι προσδοκίες που έχουμε για αυτούς είναι συνεπείς. Επιπλέον, οι προσδοκίες σας στέλνουν ένα μήνυμα στα παιδιά σας ότι εκτιμάτε τη συμβολή τους και πιστεύετε στις ικανότητές τους.
 2. Συνέπειες:Θα θελήσετε επίσης να συζητήσετε τις συνέπειες που σκοπεύετε να διαχειριστείτε όταν τα παιδιά σας κακομεταχειριστούν. Είστε δεσμευμένοι να δώσετε προειδοποιήσεις; Θα χρησιμοποιήσετε το χρονικό όριο; Θα ανακαλέσετε προνόμια όταν είναι απαραίτητο; Εάν ναι, ποιες; Το να είσαι ενωμένος με τον συνιδρυτή σου σε αυτά τα θέματα μπορεί να κάνει τη δουλειά της παρακολούθησης με συνέπειες ευκολότερη και για τους δυο σας.
 3. Τετάρτη:Η ασυνέπεια κατά την ώρα του ύπνου είναι μια συχνή καταγγελία αλληλεπίδρασης. Συνειδητοποιήστε ότι είναι πολύ υγιές για τα παιδιά σας να πάνε για ύπνο περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά τους να κοιμούνται φυσικά και ανεξάρτητα. Μιλήστε ο ένας με τον άλλον σχετικά με το πότε τα παιδιά σας πάνε για ύπνο και αν κοιμούνται με ένα νυχτερινό φως ή μια ειδική κουβέρτα, παιχνίδι ή κούκλα. Το καλύτερο από όλα, η συνεπής γονιμοποίηση σχετικά με τις ρουτίνες για ύπνο θα βοηθήσει τα παιδιά σας να ξυπνούν ανανεωμένα για το χρόνο σας μαζί, και αυτό σημαίνει περισσότερη διασκέδαση για καθέναν από σας.

  Ο αντίκτυπος της συνεπούς αλληλεπίδρασης

  Τέλος, προσέξτε να παρατηρήσετε τον αντίκτυπο οποιασδήποτε αλλαγής που κάνετε σε μια συνεπέστερη συνένωση. Αρχικά, η πραγματοποίηση αλλαγών μπορεί να φαίνεται σαν "εργασία". Ωστόσο, καθώς παρατηρείτε ότι τα παιδιά σας είναι πιο χαλαρά, συμμετέχοντας περισσότερο στις οικογενειακές ρουτίνες και έχοντας τη διασκέδαση μαζί με το χρόνο σας, θα βρείτε ότι αξίζει τον κόπο.

  1

  About

  Check Also

  Εντοπίστε τις υπηρεσίες υποστήριξης παιδιών στην πολιτεία σας με αυτήν τη λίστα

  Σύμφωνα με τον Τίτλο IV-D του Νόμου περί Κοινωνικής Ασφάλισης του 1975, κάθε κράτος και …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  83 + = 85