Home / Διαζύγιο / 6 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε πριν συνδυάσετε την οικογένειά σας

6 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε πριν συνδυάσετε την οικογένειά σας

6 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε πριν συνδυάσετε την οικογένειά σας

Σύμφωνα με την Ακαδημία Συμβολαιογράφων, τουλάχιστον το 66% των δεύτερων γάμων αποτυγχάνει. Οι λόγοι? Οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με και θεραπεύουν προσωπικά θέματα που έπαιξαν ρόλο στην κατάρρευση του πρώτου γάμου τους πριν ξαναπαντρευτούν. Και, η πίεση της αύξησης των νεογνών προκαλεί περισσότερες συγκρούσεις από ό, τι ο γάμος μπορεί να χειριστεί.

Νομίζω ότι ο λόγος που οι δεύτεροι γάμοι αποτυγχάνουν είναι στενά συνδεδεμένοι με τους ίδιους λόγους που οι πρώτοι γάμοι αποτυγχάνουν.

Φέρνουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες στον γάμο και δεν σχεδιάζουμε μπροστά τις συγκρούσεις και τις αντιξοότητες που μπορεί να προκύψουν.

Είναι ακόμα πιο σημαντικό να μην μπαίνει κανένας άλλος γάμος, ειδικά ένας όπου υπάρχουν παιδιά με παράλογες προσδοκίες και ανεπίλυτα συναισθηματικά ζητήματα. Η αγάπη δεν συμφωνεί με όλα, ούτε ο γάμος είναι ένα μέσο για το τέλος.

Πρέπει να περιμένετε συγκρούσεις και αντιξοότητες σε μια ανάμεικτη οικογένεια και πρέπει να βρίσκεστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζετε τέτοια ζητήματα που προκύπτουν. Σε άλλες λέξεις προτού επιχειρήσετε να συνδυάσετε μια οικογένεια, επικοινωνήστε για τους στόχους και τις προσδοκίες που έχετε για τη νέα αναμειγμένη οικογένεια.

Πρέπει να έχετε κοινό έδαφος και να βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Παρακάτω είναι έξι ερωτήσεις που πρέπει να υποβάλετε και να καταλήξετε σε μια συμφωνία για πριν από τη μείξη της νέας οικογένειας σας

1. Ποιοι είναι οι κανόνες του σπιτιού και πώς μπορείτε να συνδυάσετε αυτό που είναι σημαντικό για τους δυο σας; Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχουν δύο σπίτια που τρέχουν ακριβώς το ίδιο.

Πριν να αναμείξετε τις οικογένειές σας να καθίσουν, κάντε μια λίστα με τους "κανονισμούς του σπιτιού" και πώς θα χειριστείτε οποιαδήποτε όρια σπάνε. Να είστε στην ίδια σελίδα πριν πάτε στο γάμο για το τι είναι και σημαντικό όσον αφορά το πώς θα τρέξει το νοικοκυριό.

2. Πώς θα επιβάλλετε τους κανόνες που θα είναι κατάλληλοι για τα δύο στυλ γονικής μέριμνας?

1

Η πειθαρχία σε μικτές οικογένειες είναι περίπλοκο ζήτημα. Όταν τα βήμα-παιδιά είναι πειθαρχημένα πρέπει να λάβετε υπόψη το πώς όλοι οι γονείς θα αισθάνονται γι 'αυτό, όχι μόνο οι δύο βηματικούς γονείς. Είναι εύκολο να βγείτε στα δάκτυλα ενός γονέα που δεν ζει στο νοικοκυριό εάν δεν υπάρχει σαφής κατανόηση, που συμφωνήθηκε από όλους τους γονείς από την αρχή. 

3. Μπορείτε να ρυθμίσετε μια κανονική ώρα για να καθίσετε και να συζητήσετε, χωρίς σύγκρουση, τυχόν διαφωνίες που εμφανίζονται; Χρησιμοποιήστε αυτή τη φορά για να συζητήσετε όχι μόνο τις υπάρχουσες συγκρούσεις αλλά οποιαδήποτε σύγκρουση νομίζετε ότι μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Και, συμφωνήστε εκ των προτέρων ότι αυτό είναι ένας ασφαλής χώρος και για τα δύο πατέρες για να συζητήσουν τυχόν αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν για πιθανές συγκρούσεις. Δεν θα αντιμετωπιστούν καθόλου αναμειγμένα οικογενειακά ζητήματα αν και οι δύο δεν αισθάνονται ασφαλείς εκφράζοντας τις ανησυχίες σας. 

4. Τι πράγματα μπορείτε να κάνετε ως οικογένεια που θα βοηθήσει στη διαδικασία σύνδεσης; Μπορεί να είστε μια μεικτή οικογένεια, αλλά εξακολουθείτε να είστε μια οικογενειακή μονάδα και ο χρόνος πρέπει να δαπανηθεί ως τέτοιος. Ώρα απολαμβάνοντας την εταιρεία του άλλου. Κάντε μια λίστα των τακτικών δραστηριοτήτων που θα συμμετάσχετε μαζί ως μια οικογένεια που θα ενισχύσει την οικογένεια. Για παράδειγμα, να καθίσετε το δείπνο τρεις φορές την εβδομάδα ή, μια νύχτα επιτραπέζια παιχνίδια μία φορά την εβδομάδα.

 

5. Τι μπορείτε να κάνετε ως ζευγάρι που θα κρατήσει αυτά τα ρομαντικά κάρβουνα καίγοντας; Η αγάπη που αισθάνεστε ο ένας για τον άλλο είναι το θεμέλιο της νέας σας μεικτής οικογένειας. Αν αυτή η αγάπη δεν τείνει στο γάμο σας και η οικογένειά της αναμειγνύεται υποφέρει.

6. Τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι οι συναισθηματικές ανάγκες όλων έχουν ληφθεί μέριμνα; Κάνετε τις συναισθηματικές ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας προτεραιότητα. Φροντίστε τον εαυτό σας ως άτομο και μεταξύ τους. Εσείς, ως βρεφοκόμος παίρνετε αυτό που χρειάζεστε ... να ζήσετε μαζί ως σύζυγος και σύζυγος. Μείνετε συντονισμένοι στο γεγονός ότι τα παιδιά σας δεν επενδύονται τόσο συναισθηματικά και θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν. Συντονιστείτε στις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου, μην συντονίζετε μόνο επειδή οι ανάγκες σας ικανοποιούνται. 

1

About

Check Also

Να πάρει διαζύγιο; 10 Συμβουλές για την κοινή χρήση των ειδήσεων με τα παιδιά σας

Είστε διατεθειμένοι να ενημερώσετε τα παιδιά σας για το διαζύγιο ή το χωρισμό σας; Ενώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =