Home / Διαζύγιο / 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για Συνεργατικό Διαζύγιο

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για Συνεργατικό Διαζύγιο

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για Συνεργατικό Διαζύγιο

Ένα συνεργατικό διαζύγιο συμβαίνει όταν οι σύζυγοι είναι σε θέση να συντάξουν μια συμφωνία με την μετάβαση δικαστήριο διαζυγίου.

Οι διαζευγμένοι σύζυγοι πρέπει να αποφασίσουν πώς θέλουν να προχωρήσουν και αν χρειάζονται βοήθεια από δικηγόρους, διαμεσολαβητές και άλλους επαγγελματίες διαζυγίου.

Ορισμένα ζευγάρια καταλήγουν σε μια μακρά, υψηλή κατάσταση σύγκρουσης με δικηγόρους που εκπροσωπούν και τις δύο πλευρές και προσπαθούν να πάρουν ό, τι μπορούν να πάρουν.

Ενώ άλλοι θα είναι σε θέση να συμφωνήσουν για το πώς να διαιρέσουν την ιδιοκτησία και να μοιραστούν την επιμέλεια των παιδιών. Θα χρειαζόταν μόνο βοήθεια για την προετοιμασία της νομικής γραφειοκρατίας για να οριστικοποιήσει το διαζύγιο. Πολλά ζευγάρια πέφτουν στη μέση και θα χρειαστούν τη βοήθεια διαμεσολαβητή για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με μια τελική διευθέτηση.

Τα ζευγάρια που έχουν διαφορετικές απόψεις σε θέματα όπως η διαίρεση περιουσίας, η επιμέλεια παιδιών ή η συζυγική υποστήριξη μπορούν να περάσουν από ένα συνεργατικό διαζύγιο και με την πρόσληψη διαμεσολαβητή για να βοηθήσουν στην επίλυση οποιωνδήποτε διαφορών. Όλοι έχουμε μια επιλογή για το πώς θα ξεκινήσει το διαζύγιό μας. Το συνεργατικό διαζύγιο είναι ένα όφελος για όλους τους ενδιαφερόμενους και δεν χρησιμοποιείται μόνο από όσους συμφωνούν απόλυτα σε όλα τα ζητήματα.

Πώς λειτουργεί η συνεργατική διαδικασία?

Το συνεργατικό διαζύγιο είναι μια διαδικασία κατά την οποία εσείς και ο σύζυγός σας διαπραγματευτείτε μια αποδεκτή συμφωνία με κάποια επαγγελματική βοήθεια. Εσείς και ο / η σύζυγός σας προσλαμβάνετε έναν ειδικά εκπαιδευμένο συνεργαζόμενο πληρεξούσιο που σας συμβουλεύει και σας βοηθά στη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας διακανονισμού.

Συναντάτε χωριστά με το δικηγόρο σας και οι τέσσερις συναντιούνται σε τακτική βάση. Ένα συνεργατικό διαζύγιο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και άλλους επαγγελματίες, όπως ειδικό για θέματα φύλαξης παιδιών ή λογιστές.

Κανονικά, τόσο οι σύζυγοι όσο και οι δικηγόροι τους υπογράφουν συμφωνία που απαιτεί από τους δικηγόρους να αποχωρήσουν από την υπόθεση, εάν δεν επιτευχθεί διακανονισμός και η υπόθεση παραπέμπει στο δικαστήριο.

1

Οι περισσότεροι συνεργάτες δικηγόροι διαζυγίου δεν θα σας εκπροσωπούν αν καταλήξετε στο δικαστήριο διαζυγίου. Θα χρειαστεί να βρείτε έναν πιο αντιφατικό δικηγόρο.

Αν είστε σε θέση να καταλήξετε σε συμφωνία, θα έχετε τελικά επαφή με δικαστή οικογενειακού δικαστηρίου ώστε να υπογράψει τη συμφωνία. Μέσω της συνεργασίας, μπορείτε να διατηρήσετε αυτή την επαφή σύντομη και διαχειρίσιμη. Μόλις επιτευχθεί συμφωνία επί όλων των θεμάτων, το νομικό μέρος του διαζυγίου είναι μια απλή, μη αμφισβητούμενη διαδικασία που δεν απαιτεί δίκη ή αφορμή για ακροάσεις σε σημεία αποδεικτικών στοιχείων και προληπτικών ελιγμών όπως ανακρίσεις και αποκάλυψη.

Πώς βοηθά το Συνεργαζόμενο Διαζύγιο?

Η συνεργασία μπορεί να περιορίσει τη σύγκρουση και τη δαπάνη του διαζυγίου με πέντε τρόπους. Εσείς και ο σύζυγός σας μπορείτε:

1. Σταθεροποιήστε την κατάστασή σας μέσω μιας προσωρινής συμφωνίας.

2. Ανταλλάξτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οικειοθελώς.

3. Συμφωνείτε σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που μειώνουν τα έξοδα και απλοποιούν τη διαδικασία.

4. Διαπραγματευτείτε έναν οικισμό που λειτουργεί για σας και τους δύο.

5. Ελάτε σε συμφωνία για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα μετά το διαζύγιο.

Είτε χρησιμοποιείτε τη συνεργατική προσέγγιση από την αρχή του διαζυγίου σας είτε μόνο για ένα μέρος της, θα εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο. Το πιο σημαντικό, θα περάσετε από τη διαδικασία διαζυγίου με την αξιοπρέπεια και τα ηθικά σας πρότυπα άθικτα.

1

About

Check Also

Να πάρει διαζύγιο; 10 Συμβουλές για την κοινή χρήση των ειδήσεων με τα παιδιά σας

Είστε διατεθειμένοι να ενημερώσετε τα παιδιά σας για το διαζύγιο ή το χωρισμό σας; Ενώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 64