Home / Διαζύγιο / 5 πράγματα να μην κάνουμε όταν αποφασίζουμε αν θα διαζυγαστούμε ή όχι

5 πράγματα να μην κάνουμε όταν αποφασίζουμε αν θα διαζυγαστούμε ή όχι

5 πράγματα να μην κάνουμε όταν αποφασίζουμε αν θα διαζυγαστούμε ή όχι

Η απόκτηση διαζυγίου είναι εύκολη, χωρίς νόμους διαζυγίου. Εάν αποφασίσετε αν θα διαζευγνύετε ή όχι, το πρώτο βήμα στη διαδικασία διαζυγίου είναι ίσως το πιο δύσκολο βήμα που θα πάρετε κατά τη διάρκεια του διαζυγίου σας.

Υπάρχουν λάθος τρόποι και σωστοί τρόποι να προχωρήσετε για να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα. Παρακάτω είναι πράγματα που πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει όταν προσπαθεί να αποφασίσει εάν το διαζύγιο είναι σωστό γι 'αυτούς.

 

5 πράγματα να μην κάνετε αν σκέφτεστε για να πάρει ένα διαζύγιο:

 

1. Μην εγκαταλείπετε το γάμο σας μέχρι να κάνετε τα πάντα για να λύσετε τα προβλήματα του γάμου σας.

Η επίλυση προβλημάτων σημαίνει να αφήσετε το σύζυγό σας να γνωρίζει ότι τα προβλήματα στο γάμο έχουν γίνει τόσο αγχωτικά που σκέφτεστε το διαζύγιο. Εννέα φορές από τους δέκα, παίζετε και οι δύο ένα ρόλο στα προβλήματα του γάμου σας. Είναι δίκαιο να έχετε και εσείς την ευκαιρία να εργαστείτε για λύσεις στα προβλήματα μαζί ή με έναν σύμβουλο γάμου.

Το διαζύγιο θα πρέπει να έρχεται μόνο αφού έχετε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσετε τον γάμο σας. Επικοινωνήστε με τα προβλήματα του γάμου και συνεργαστείτε για συμβιβασμούς και λύσεις. Εάν, μετά από να εργαστείτε από κοινού, τα προβλήματα παραμείνουν, βρείτε έναν εξωτερικό πόρο, όπως ένας οικογενειακός θεραπευτής, για να εργαστείτε με την εξεύρεση λύσεων. 

2. Μην ασχολείστε με κάποιον άλλον άνδρα ή γυναίκα λόγω της δυστυχίας στο γάμο σας.

Νέες σχέσεις είναι για μετά έχετε διαζευχθεί.

1

Η εισαγωγή ενός τρίτου σε μια ήδη άσχημη κατάσταση καθιστά την κατάσταση χειρότερη. Εάν έχετε μια υπόθεση από φόβο να είστε μόνοι όταν ξεχωρίσετε τότε πρέπει να ασχοληθείτε με το φόβο σας να είστε μόνοι, αντί να επισυνάπτετε τον εαυτό σας σε κάποιον νέο μόνο και μόνο για να αποφύγετε να αντιμετωπίζετε τον φόβο σας.

Κοιτάζοντας έξω από το γάμο σας για λύσεις στα προβλήματα στο γάμο επιδεινώνουν μόνο τα προβλήματα και τα σύννεφα την κρίση σας όταν το κάτω μέρος πέφτει έξω και αφήνετε να κάνετε την επιλογή μεταξύ του γάμου σας και του συνεργάτη σας υπόθεση.

 

3. Μην αφήνετε θυμό ή επιχείρημα να σας οδηγήσει στο σημείο της κατάθεσης για ένα διαζύγιο.

Η απόφαση για το διαζύγιο θα πρέπει να λαμβάνεται όταν είστε επικεφαλής και χωρίς συναισθήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά. Για τα παιδιά, είναι σημαντικό όποιος αποφασίσει να εγκαταλείψει το γάμο, είναι σε θέση να το πράξει με τρόπο αστικό και με σεβασμό.

Σημαντικές αποφάσεις όπως το διαζύγιο δεν πρέπει ποτέ να οδηγούνται από συναισθήματα θυμού. Η οργή σας προς τον σύζυγό σας δεν θα διαρκέσει για πάντα και δεν θέλετε να καταλάβετε ότι κάνατε εσφαλμένη απόφαση βασισμένη σε παράλογα συναισθήματα. 

4. Μην αφήνετε ένα δυσαρεστημένο γάμο, ένα με το οποίο αντιμετωπίζετε με σεβασμό εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να φροντίσετε οικονομικά τον εαυτό σας.

Η διατροφή δεν είναι εγγυημένη αυτές τις μέρες και ακόμα και αν είναι, η υποστήριξη και η διατροφή δεν θα σας εξασφαλίσουν επαρκή τρόπο ζωής για εσάς και τα παιδιά σας, εάν διαζευγετε. Σκεφτείτε να οικοδομήσετε μια δική σας σταδιοδρομία προτού σκεφτείτε το διαζύγιο.

Αν δεν έχετε εμπορικές δεξιότητες εργασίας ή αφήστε τη σταδιοδρομία σας να παραμείνει στο σπίτι και να μεγαλώσει τα παιδιά σας, δεν πρέπει να διαζευγνύεστε μέχρι να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να είστε πλήρως οικονομικά ανεξάρτητοι μετά το διαζύγιο. 

5. Επιλέξτε σωστά ποιος συμμερίζεστε την επιθυμία σας για διαζύγιο.

Βρείτε έναν αξιόπιστο εμπιστευτικό ή θεραπευτή, αλλά μην μιλάτε για τη δυστυχία σας με οποιονδήποτε θέλει να ακούσει. Εάν αποφασίσετε να μην διαζευγνύσετε, τότε θα είστε γνωστός στον κοινωνικό σας κύκλο ως άτομο που είναι δυσαρεστημένος στο γάμο τους. Ή, το πρόσωπο που μιλάει κακά για τη σύζυγό τους. Τα οικογενειακά προβλήματα είναι προσωπικά, είναι προβλήματα που μοιράζεστε με τη σύζυγό σας, όχι την οικογένειά σας και ολόκληρη τη γειτονιά.

Εκτελέστε το στόμα σας για το πόσο δυσαρεστημένοι είστε και θα έχετε πολλές εξηγήσεις να κάνετε όταν ο σύζυγός σας ανακαλύψει. 

Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο επώδυνη είναι η απόφαση για διαζύγιο. Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, έχετε πλήρη επίγνωση. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόφασή σας θα έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο στον εαυτό σας, στον σύζυγό σας και στα παιδιά σας για τα επόμενα χρόνια. Πάρτε το χρόνο σας, χρησιμοποιήστε ένα κεφάλι επίπεδο και λάβετε υπόψη όχι μόνο τι διαζύγιο θα σημαίνει για σας, αλλά, για όλους τους εμπλεκόμενους στην απόφαση σας.

1

About

Check Also

Κατανοήστε διάφορα θέματα σχετικά με την υποστήριξη παιδιών

Μια ακροαματική υποστήριξη παιδιών θα ακολουθεί γενικά μια ακρόαση παιδικής φροντίδας. Ωστόσο, μπορεί να είναι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 15