Home / Διαζύγιο / 12 τρόποι για να καταπολεμήσουμε το μοναδικό γονικό άγχος

12 τρόποι για να καταπολεμήσουμε το μοναδικό γονικό άγχος

12 τρόποι για να καταπολεμήσουμε το μοναδικό γονικό άγχος

Έχοντας «μια από εκείνες τις ημέρες», όταν όλα αισθάνεται σαν πάρα πολλά; Όταν τα παιδιά σας σκίζουν από το τελευταίο σας νεύρο και θέλετε να μετατρέψετε ολόκληρο το νοικοκυριό σας σε κάποιον άλλο για μια ώρα; Αυτές οι στιγμές σίγουρα δεν περιορίζονται σε μεμονωμένους γονείς, με οποιονδήποτε τρόπο. Και όμως, η εμφάνισή τους μπορεί να αισθάνεται πιο δύσκολη στη διαχείριση όταν γονιμοποιείτε τελείως μόνοι σας, χωρίς ένα σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προσωρινή ανάληψη από εσάς.

Για πολλούς, η συσσώρευση του μόνου γονικού στρες μπορεί να αισθάνεται έντονα συντριπτική. Την επόμενη φορά που αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να φωνάξετε, δοκιμάστε μία από αυτές τις γρήγορες προτάσεις.

12 τρόποι για να καταπολεμήσουμε το μοναδικό γονικό άγχος

 1. Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο. Μερικές φορές πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είστε μόνοι. Άλλοι γονείς περνούν από αυτούς τους αγώνες, πάρα πολύ - επειδή ο γονικός ρόλος είναι πραγματικά σκληρή δουλειά. Έτσι, αγγίξτε και μοιραστείτε τι περνάτε με κάποιον που εμπιστεύεστε.
 2. Μοιραστείτε μια αγκαλιά. Πιάσε το παιδί σου σε μια ζεστή και αγάπη αρκούδα. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό για την αποθάρρυνση του μόνου γονικού άγχους.
 3. Παίζω. Πάρτε στο πάτωμα και παίζετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μαζί. Η ρύθμιση όλου του άλλου, ακόμη και για δέκα λεπτά, μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά.
 4. Χορός. Ναι, ενεργοποιήστε κάποια μουσική και κινηθείτε. (Μην σκεφτείτε, απλά το κάνετε!)
 5. Κάντε μια οικογενειακή βόλτα. Η άσκηση και ο καθαρός αέρας θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μυαλό σας.
 6. Παίξτε με ένα κατοικίδιο ζώο. Έχετε ένα σκύλο ή μια γάτα; Η απώλεια στον κόσμο τους για λίγα λεπτά θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε την καθημερινή ένταση και να σας δώσω μια πολύ αναγκαία ματιά για το τι πραγματικά έχει σημασία. 
 1. Βάλτε τον εαυτό σας στο χρόνο. Όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα, πάρτε ένα. Δηλώστε το δικό σας "χρόνο εκτός", ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κλείσιμο στον εαυτό σας στο μπάνιο για μια γρήγορη αναπνοή.
 2. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας. Κάνε κάτι πίσω. Έχετε έρημο πριν το δείπνο ή σερβίρετε τηγανίτες και αυγά ως βραδινό γεύμα. Κάνοντας κάτι ανόητο όπως αυτό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε μια μικρή οικογενειακή διασκέδαση και ενότητα.
 1. Δημιουργήστε ένα σπα στο σπίτι. Πάρτε στροφές δίνοντας στον εαυτό σας και τα παιδιά σας ένα πεντικιούρ ή προσώπου. (Τα παιδιά σας θα σκέφτονται ότι είναι υστερικό να σας βλέπω να φοράτε μάσκα προσώπου!)
 2. Ανάγνωση. Καταπολέμηση του συνεχιζόμενου μόνου γονικού άγχους με το να ξοδεύετε κάποιο χρόνο κάθε βράδυ διαβάζοντας ένα βιβλίο στο οποίο έχετε κοιτάξει. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο με τα κεφάλια σας με τα παιδιά σας. Θα απολαύσουν λίγα λεπτά για να χαλαρώσουν και η δραστηριότητα θα είναι χαλαρωτική για όλους εσάς.
 3. Αντιμετωπίστε το περιβάλλον σας. Δώστε σε κάθε μέλος της οικογένειας μια σειρά από δουλειές και να συνεργαστείτε. Όταν το σπίτι είναι καθαρό μια ώρα από τώρα, μπορείτε απλά να αισθανθείτε πολύ καλύτερα.
 4. Αμολάω. Τέλος, να αντιμετωπίσετε το άγχος του μόνου γονέα δίνοντας στον εαυτό σας την άδεια να μην είναι τέλεια. Το να επιτρέπετε στα παιδιά σας να βλέπουν τα αληθινά εσένα και όλα - θα είναι ελεύθερα τους από τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες και το βάρος της τελειοποίησης.
1

About

Check Also

Να πάρει διαζύγιο; 10 Συμβουλές για την κοινή χρήση των ειδήσεων με τα παιδιά σας

Είστε διατεθειμένοι να ενημερώσετε τα παιδιά σας για το διαζύγιο ή το χωρισμό σας; Ενώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 76