Home / Διαζύγιο / 11 Οικονομικά θέματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι άνδρες κατά τη διάρκεια του διαζυγίου

11 Οικονομικά θέματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι άνδρες κατά τη διάρκεια του διαζυγίου

11 Οικονομικά θέματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι άνδρες κατά τη διάρκεια του διαζυγίου

Υπάρχουν πολλές σημαντικές ενέργειες που μπορούν να πάρουν οι άνδρες για να προστατευθούν σε ένα διαζύγιο. Παρακάτω υπάρχουν έντεκα πράγματα που μπορείτε να εξετάσετε σχετικά με συγκεκριμένα οικονομικά θέματα:

Εγγραφα

Μετακινήστε τα έγγραφα, τα αρχεία σας και άλλα έγγραφα κάπου αλλού, όπως το σπίτι ενός φίλου ή το γραφείο του δικηγόρου σας. Μπορείτε να περιμένετε ότι η μητέρα των παιδιών σας θα περάσει από το γραφείο, το χαρτοφύλακά σας, το αυτοκίνητο, τις τηλεφωνικές σας εγγραφές, τους λογαριασμούς και τον υπολογιστή σας, αναζητώντας οικονομικές πληροφορίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας.

Τραπεζικοί λογαριασμοί

Πηγαίνετε στην τράπεζα και διαιρέστε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο μισό και καταθέστε το μισό σας στο όνομά σας. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε στο όνομά σας, αλλά μερικές φορές αυτό θα κάνει τον δικαστή να σας θυμώνει. Ωστόσο, είναι συχνά πιο εύκολο να δώσετε τα χρήματα πίσω από ό, τι για να το πάρετε πίσω. Αν είστε ο οικογενειάρχης δεν βάζετε τα παιδιά σας και τη μητέρα τους έξω στο κρύο χωρίς κάποια χρήματα για να περάσετε. Αυτό θα επιδεινώσει τον δικαστή που θα σας κάνει να πληρώσετε ούτως ή άλλως. Κάντε ρυθμίσεις ώστε οι λογαριασμοί να καλύπτονται. Αφήστε τη μητέρα των παιδιών σας να μάθει τι κάνατε, αλλά όχι πριν το κάνετε. Δεν θέλετε να καθαρίσει πρώτα τον λογαριασμό.

Αποθέματα

Καλέστε τον μεσίτη σας και διαιρέστε τα αποθέματα, τα ομόλογα ή τα αμοιβαία κεφάλαια που κρατούνται μαζί με τη μητέρα των παιδιών σας. Παρόλο που δεν πρόκειται για υποκείμενη στον φόρο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους μελλοντικούς φόρους εάν θέλετε να είστε δίκαιοι. Επομένως, ζητήστε από τον μεσίτη σας να βεβαιωθεί ότι η φορολογική βάση εξισορροπείται επίσης.

Πιστωτικές κάρτες

Δεν θέλετε να ξυπνήσετε ένα πρωί και να ανακαλύψετε ότι η μητέρα των παιδιών σας έχει χρεώσει 5.000 δολάρια στην κοινή πιστωτική σας κάρτα σε ένα ξέσπασμα δαπανών. Μπορεί να είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή μέρους ή όλων αυτών των $ 5.000. Κλείστε όλους τους κοινούς λογαριασμούς πίστωσης ή δανείου και ενημερώστε τις τράπεζες, τις χρεωστικές κάρτες και άλλους με πιστοποιημένη επιστολή επιστροφής ότι δεν είστε πλέον υπεύθυνος για τα έξοδα της μητέρας των παιδιών σας.

Μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρεία να ανοίξει εκ νέου ένα λογαριασμό στο δικό σας όνομα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ζητήσετε. Αφήστε τη μητέρα των παιδιών σας να μάθει, ώστε να μην έχει αιφνιδιάσει στην αντλία αερίου, όταν η πιστωτική κάρτα δεν λειτουργεί πλέον. Αν έχει ήδη ξεκινήσει την ξαφνική του χρέωση, αναφέρετε την κάρτα ως κλεμμένη. Εάν έχει χρεώσει τις αμοιβές δικηγόρου της στην κάρτα, μπορείτε να αμφισβητήσετε τις χρεώσεις με την εταιρεία.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εάν καλύπτετε τον / την σύζυγό σας ή τα παιδιά σας στην ασφάλειά σας, μην τα αποβάλλετε από την πολιτική τουλάχιστον μέχρι το διαζύγιο να είναι τελικό. Πιθανώς είστε υπεύθυνοι για τους ιατρικούς λογαριασμούς τους μέχρι τότε ούτως ή άλλως. Ακόμη και μετά το διαζύγιο, ο εργαζόμενος μπορεί να θέλει να κρατήσει τον σύζυγο και τα παιδιά καλυμμένα. Εάν πληρώνετε την υποστήριξη των παιδιών, ένα μεγάλο απρόσμενο ιατρικό έξοδο για το παιδί θα μπορούσε να αξιολογηθεί έναντι του συντηρούμενου γονέα ως επιπλέον παιδική υποστήριξη.

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τη διατροφή και έναν πρώην σύζυγο. Το ομοσπονδιακό δίκαιο επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους να καλύπτουν τους συζύγους τους μέχρι και 36 μήνες μετά το διαζύγιο για ένα μικρό πρόσθετο ασφάλιστρο. Ωστόσο, ο εργοδότης πρέπει να ενημερωθεί πριν από το τελικό διάταγμα διαζυγίου.

Εξοδα

Δύο δεν μπορούν να ζήσουν τόσο φτηνά όσο ένα, ειδικά εάν είναι χωρισμένοι και προσπαθούν να διατηρήσουν δύο νοικοκυριά.

1

Είναι καιρός να μειώσουμε το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακυρώστε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε όπως επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές ή καλωδιακή τηλεόραση. Αν υπάρχει προσωπική ιδιοκτησία που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε, την πουλάτε με την άδεια των δικαστηρίων.

Ωστόσο, μην κόψετε τα βοηθητικά προγράμματα για τα παιδιά σας και τη μητέρα τους χωρίς να τους δώσετε άφθονο ειδοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποδείξετε αυτήν την ειδοποίηση στο δικαστήριο επειδή αφήνοντας τα παιδιά σας και τη μητέρα τους στο σπίτι χωρίς θερμότητα ή φως το Δεκέμβριο σπάνια κάθεται καλά με τον δικαστή.

Συντάξεις

Τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια που αποκτώνται κατά τη διάρκεια ενός γάμου είναι οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να διαχωριστούν από το δικαστήριο διαζυγίου. Έτσι, οι πιθανότητες είναι ότι η γυναίκα σας θα μοιραστεί με οτιδήποτε συνεισφέρετε τώρα στο συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα στην εργασία ή στον Ατομικό Λογαριασμό Αφυπηρέτησης (IRA). Συμπληρώστε τα χαρτιά ώστε ο εργοδότης σας να σταματήσει τις εισφορές σας στο λογαριασμό σας 401 (k) ή σε άλλο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Μην φέρετε εισφορές φέτος στον IRA σας. Αυτό θα κρατήσει το σύζυγό σας από να πάρει μέρος από αυτό και οι πιθανότητες είναι ότι θα χρειαστείτε τα χρήματα σύντομα.

Καταγραφή εμπορευμάτων

Κάντε μια λίστα με τα πάντα στο σπίτι. Πραγματοποιήστε λήψη φωτογραφιών ή βιντεοκασέτας, αν θέλετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει την απογραφή σας. Περιλάβετε έπιπλα, έπιπλα, συσκευές, ρούχα και κοσμήματα. Τότε θα ξέρεις αν λείπει κάτι και θα έχεις αποδείξεις.

Τιμαλφή

Μετακινήστε όλα τα τιμαλφή, όπως συλλογές, κοσμήματα, έργα τέχνης, πυροβόλα όπλα, μετρητά και κειμήλια έξω από το σπίτι σε ένα ασφαλές μέρος. Οτιδήποτε με σημαντική ή συναισθηματική αξία για εσάς πρέπει να εξασφαλιστεί από τη μητέρα των παιδιών σας. Δεν προσπαθείτε να κρύψετε τα πράγματα. Αλλά δεν θέλετε να επιστρέψετε από την εργασία και να διαπιστώσετε ότι τα τιμαλφή σας έχουν πωληθεί σε μια αγορά.

Χρηματοκιβώτιο

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χρηματοκιβώτιο για να αποθηκεύσετε τα τιμαλφή σας μακριά από το σπίτι. Αν έχετε ήδη μια θυρίδα ασφαλείας και η μητέρα των παιδιών σας έχει πρόσβαση σε αυτήν, θα θέλετε να καταργήσετε τα στοιχεία σας και να τα αποθηκεύσετε κάπου αλλού. Κάντε μια λίστα ή τραβήξτε μια φωτογραφία ή μια βιντεοκασέτα από ό, τι έχει απομείνει στο κουτί για απόδειξη αργότερα. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε μονάδα αποθήκευσης μπορεί να έχετε.

Βρες δικηγόρο

Βρείτε έναν καλό δικηγόρο οικογένειας και δημιουργήστε ένα ραντεβού αμέσως. Ορισμένοι δικηγόροι χρεώνουν για μια πρώτη διαβούλευση και ορισμένοι δεν το κάνουν. Στην αρχική συνάντηση, θα είστε σε θέση να πάρετε κάποιες καλές συμβουλές και στρατηγική για τα συγκεκριμένα γεγονότα και τις περιστάσεις σας. Θα μπορείτε επίσης να αξιολογήσετε τον πληρεξούσιο για να δείτε αν είναι κατάλληλη για εσάς.

Ο δικηγόρος σας θα σας πει πιθανώς να μην υπογράψετε τίποτα πριν το σχολιάσει. Ο δικηγόρος σας θα σας συμβουλεύσει και για άλλα θέματα που θα χρειαστεί να εξετάσετε κατά τη διάρκεια αυτής της αλλαγής στη ζωή σας, για παράδειγμα εκτελώντας μια νέα βούληση και αλλάζοντας οποιαδήποτε εξουσιοδότηση.

1

About

Check Also

30 τρόποι για να αποφύγετε την καύση ενός γονέα

Όταν ασχολούμαστε με τη φροντίδα άλλων, ένα από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε είναι να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 19