Home / Προσκρούσεις και μωρά / Πρέπει να αγοράσω αναλογικό ή ψηφιακό μωρό; Ποιά είναι η διαφορά?

Πρέπει να αγοράσω αναλογικό ή ψηφιακό μωρό; Ποιά είναι η διαφορά?

Πρέπει να αγοράσω αναλογικό ή ψηφιακό μωρό; Ποιά είναι η διαφορά?

Πριν αγοράσετε μια οθόνη μωρού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ακουστικών μόνιτορ μωρών, αναλογικών και ψηφιακών, και το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ποιο από αυτά επιλέγετε μπορεί να εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας, το μέγεθος και τη θέση του σπιτιού σας και τι άλλα είδη ηλεκτρονικών συσκευών χρησιμοποιείτε κανονικά στο σπίτι.

Αναλογικές οθόνες μωρών

Αναλογικά μωρά παρακολουθήσεις είναι συνήθως φθηνές, και είναι ευρέως διαθέσιμες, έτσι είναι πιθανό να είναι σε θέση να βρείτε αυτό που συναντά ό, τι μοναδικό μωρό οθόνη που χρειάζεται η οικογένειά σας έχει.

Οι αναλογικές παρακολουθήσεις μωρών χρησιμοποιούν γενικά τη συχνότητα 49 mHZ ή 900 mHz και είναι λίγο σαν ένα ραδιοφωνικό κανάλι, επειδή μπορεί να έχετε πολλή στατική και παρεμβολές από άλλα πράγματα που βρίσκονται κοντά και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο κανάλι. Αυτός ο κλασικός ήχος συνηθισμένης παρακολούθησης μωρών είναι χαρακτηριστικός από τις αναλογικές οθόνες, ιδιαίτερα τα φθηνότερα μοντέλα.

Υπάρχει πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών που μοιράζονται τις τυπικές αναλογικές συχνότητες, έτσι ώστε οι αναλογικές μόνιτορ μωρών να είναι συχνά εξοπλισμένες με πολλές επιλογές καναλιών που μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι για να βρείτε κάτι που είναι σαφές ή η οθόνη μπορεί να διαθέτει αυτόματο σαρωτή καναλιών που προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις ηλεκτρονικές παρεμβολές . Ορισμένες αναλογικές μόνιτορ μωρών χρησιμοποιούν τη συχνότητα 2,4 GHz, η οποία μπορεί να προσφέρει λιγότερες παρεμβολές.

Ένα δεύτερο πρόβλημα με τις αναλογικές μωρό παρακολουθεί έρχεται αν ζείτε σε άμεση γειτνίαση με άλλους ανθρώπους. Όταν το μωρό σας παρακολουθεί ανταγωνισμό για χώρο συχνοτήτων με ασύρματα τηλέφωνα ή άλλες οθόνες μωρών, τα σήματα αυτά θα διασχίσουν μονοπάτια.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ότι κάποιος άλλος ακούει το μωρό σας να κλαίει στη μέση της νύχτας ή να ακούσετε τους αμήχανους αγώνες των γειτόνων. Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του σήματος, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι δυνατό και ακόμη και εύκολο να ακούσετε για άλλους τι συμβαίνει στο σπίτι σας με μια αναλογική οθόνη.

Αναλογικές μωρό παρακολουθεί, σε γενικές γραμμές, έχουν ένα ασθενέστερο σήμα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλες αποστάσεις, όπως μερικές ψηφιακές μόνιτορ μωρών μπορεί. Οι περισσότεροι μπορούν να χειριστούν το περπάτημα γύρω από το μέσο σπίτι, όμως, οπότε εκτός αν το σπίτι σας είναι πολύ μεγάλο, αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα.

Ψηφιακές οθόνες μωρών

Οι ψηφιακές οθόνες μωρών τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από τις αναλογικές μόνιτορ μωρών, μερικές φορές αρκετά. Οι ψηφιακές οθόνες μωρών εξακολουθούν να λειτουργούν σε συχνότητα, συχνά 2,4 GHz (αν και συχνά δεν βλέπετε συχνότητα που αναγράφεται στη συσκευασία), αλλά το σήμα είναι κρυπτογραφημένο, έτσι ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να ακούσουν τι συμβαίνει στο νοικοκυριό σας όταν αυτές σηματοδοτεί διαδρομές. Παρόλο που η σύνδεση είναι ασφαλής από το ότι κανείς δεν μπορεί να υποκλοπήσει σκόπιμα ή τυχαία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με παρεμβολές. Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι οι ψηφιακές συσκευές παρακολούθησης μωρών τους προκαλούν όλεθρο με ασύρματο δρομολογητή, αν και οι εκθέσεις αυτές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Άλλοι έχουν προβλήματα με ασύρματα τηλέφωνα που προκαλούν θορύβους στις ψηφιακές οθόνες τους. Οι περισσότερες οθόνες βίντεο μωρού έχουν σήμερα ψηφιακό ήχο.

Ψηφιακές οθόνες μωρών DECT

Ο μόνος τρόπος για να έχετε μια ασφαλή σύνδεση και μια εγγύηση σχεδόν χωρίς παρεμβολές είναι να αγοράσετε μια ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης μωρού DECT.

1

Αυτές οι μόνιτορ μωρών χρησιμοποιούν μια νεότερη, λιγότερο συχνή συχνότητα 1,9 GHz που δεν φαίνεται να είναι επιρρεπής σε παρεμβολές. Είναι κρυπτογραφημένο για την ασφάλεια και γενικά παραμένει εντελώς ήσυχο έως ότου το μωρό κάνει έναν ήχο. Οι σημερινές ψηφιακές οθόνες μωρών DECT έχουν συχνά μικρόφωνα υψηλής ευαισθησίας με φίλτρα θορύβου περιβάλλοντος, ώστε να μπορείτε να ακούτε την αναπνοή του μωρού, αλλά δεν θα ακούσετε να λειτουργεί ανεμιστήρας ή κλιματιστικό.

Ζητήματα ασφάλειας

Η τελική εξέταση με ψηφιακά μόνιτορ μωρών είναι αν τα παλμικά σήματα είναι επιβλαβή ή όχι. Ο τύπος του σήματος που προέρχεται από την ψηφιακή οθόνη μωρών είναι ελαφρώς ισχυρότερος και διαφορετικός από αυτόν της αναλογικής μωρουδιακής οθόνης. Αυτό δεν είναι ένας σταθερός λόγος για να παραμείνετε μακριά από ψηφιακές οθόνες μωρών, όμως, λόγω της έλλειψης ενδείξεων βλάβης συν την κανονική τοποθέτηση μιας οθόνης αρκετά μακριά από το μωρό ότι δεν αποτελεί πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μιλάνε για το Forbes το 2015, δεν υπάρχει εύλογος τρόπος για τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων (RF) να προκαλέσουν καρκίνο "χωρίς να ξαναγράψουμε τους νόμους της φυσικής και της βιολογίας".

Ποτέ δεν πρέπει να τοποθετείτε την παρακολούθηση μωρού δίπλα στο μωρό σας, ανεξάρτητα από τον τύπο του σήματος που εκπέμπει, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να αγγίζεται ή να μασάει από ένα μικρό. Επίσης, όλες οι οθόνες με κορδόνια πρέπει να τοποθετούνται καλά μακριά από το βρέφος ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος στραγγαλισμού. Οι γονείς που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας του μωρού παρακολουθούν θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν στο σπίτι τους κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα ή συσκευές WiFi.

Ψηφιακή, αναλογική ή DECT?

Εκτός αν ζείτε σε μια οικογένεια που είναι εντελώς δωρεάν από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, είναι πιθανό ότι θα πάρετε κάποια παρεμβολή με ψηφιακές και αναλογικές μόνιτορ μωρών. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορους τύπους για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Εάν δεν είστε έτοιμοι για τη δοκιμή και το σφάλμα, το σίγουρο πράγμα στις οθόνες μωρών είναι η ψηφιακή τεχνολογία DECT, αλλά είστε έτοιμοι να το πληρώσετε. Μόνο μερικές DECT ψηφιακές μόνιτορ μωρών είναι διαθέσιμες τώρα, και οι περισσότεροι ξεκινούν γύρω στα $ 100.

1

About

Check Also

Ποια είναι η αλήθεια για τις Post-Partum Girdles;

Η υποστήριξη μετά το γεύμα έρχεται με πολλές μορφές ... τη φροντίδα της μητέρας σου, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 19 =