Home / Παιδιά και έφηβοι / Γιατί οι σχολικές στολές είναι κακή ιδέα

Γιατί οι σχολικές στολές είναι κακή ιδέα

Σχολικές στολές - μερικοί τους αγαπούν και κάποιοι τους μισούν. Φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή μεταξύ των υποστηρικτών των σχολικών ομοιόμορφων και των γυναικών ενάντια στις σχολικές στολές. Ποια είναι η συμφωνία; Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που αυτοί που αντιτίθενται στη φορούν σχολική στολή λένε ότι δεν είναι καλή ιδέα.

Σχολείο children in queue

Mitch Diamond / Photolibrary / Getty Images

Το συνηθέστερο επιχείρημα κατά των σχολικών στολών είναι ότι περιορίζουν την προσωπική έκφραση. Τα παιδιά και οι έφηβοι χρησιμοποιούν με τον τρόπο που φορούν να εκφραστούν και να ταυτιστούν με ορισμένες κοινωνικές ομάδες. Πολλοί μαθητές που είναι ενάντια σε σχολικές στολές υποστηρίζουν ότι χάνουν την αυτογνωσία τους όταν χάνουν το δικαίωμά τους να εκφράζονται μέσω της μόδας. 

Τα δικαστήρια έχουν ακόμη ζυγίσει σε αυτό. Βάσει της πρώτης τροποποίησης του αμερικανικού συντάγματος, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε το 1969 ότι «δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί ότι είτε οι σπουδαστές είτε οι εκπαιδευτικοί χάνουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα στην ελευθερία λόγου ή έκφρασης στην πύλη του σχολείου». Το πρώτο Εφετείο των ΗΠΑ ενέκρινε το 1970 ότι "η συμμόρφωση προς τα συμβατικά πρότυπα εμφάνισης" δεν "φαίνεται να αποτελεί δικαιολογημένο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας".

02
του 05

Το αρχικό κόστος

Οικονομία Money versus Investing Money

Image Credit: Peter Dazeley / Getty Images

Μπορεί να είναι δαπανηρή η αγορά σχολικών στολών. Ορισμένα σχολεία προσδιορίζουν έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή ή κατάστημα για να εξασφαλίσουν την ομοιομορφία, καθιστώντας πιο δύσκολο να βρεθούν ανταγωνιστικές τιμές. Έτσι, σε αντίθεση με ένα σχολείο στο οποίο δεν απαιτούνται στολές, οι γονείς δεν έχουν τον έλεγχο του πόσο πρέπει να ξοδεύουν στα ρούχα των παιδιών τους. Άλλα σχολεία μπορεί να απαιτούν ποικίλες στολές, μερικές για καθημερινή φορεσιά, πιο επίσημες στολές για ειδικές περιπτώσεις και ακόμη μια στολή για γυμναστική. 

Η ιστοσελίδα CostHelper Education αναφέρει ότι μια πλήρης στολή στολή μπορεί να κοστίσει από $ 25 έως $ 200, ανάλογα με το σχολείο και τον λιανοπωλητή, με μια πλήρη ντουλάπα των στολών που κυμαίνονται από $ 100 έως $ 600 για τέσσερα ή πέντε εξαρτήματα mix-and match.

03
του 05

Ο συντελεστής άνεσης

9 year old child physical development - kids in gym class

Ήρωες εικόνες / Getty εικόνες

Τα παιδιά είναι πολύ συγκεκριμένα για το τι είναι άνετα να φοράνε. Μερικά παιδιά είναι ευαίσθητα σε ορισμένα υλικά ενώ άλλα αντιτίθενται σε κουμπιά, φερμουάρ και περιοριστικά ρούχα. Μερικά παιδιά είναι επίσης άβολα φορώντας ορισμένα στυλ ρουχισμού. Πολλά κορίτσια, για παράδειγμα, δεν επιθυμούν να φορούν φούστες ή φορέματα, τα οποία απαιτούν οι περισσότερες στολές κοριτσιών. Καμία στολή δεν μπορεί να ταιριάζει σε όλα τα παιδιά, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει γι 'αυτό εάν είναι ένα ζήτημα για το παιδί σας.

04
του 05

Στολές προωθούν τη συμμόρφωση

Παιδιά getting out of school

Getty / Ψηφιακή όραση

Σε μια εποχή όπου η ποικιλομορφία βρίσκεται σε άνοδο και τα σχολεία και η κοινωνία προσπαθούν να διδάξουν την ανοχή και τη θετική συνειδητοποίηση των διαφορών, η απαίτηση να φορούν παιδιά στο σχολείο δίνει έμφαση στην ομοιομορφία και τη συμμόρφωση. Ενθαρρύνει την φυλετισμό και την ιδέα ότι η ανεξάρτητη σκέψη δεν είναι καλό. Στέλνει το μήνυμα ότι το ίδιο είναι θετικό και κάτι για το οποίο πρέπει να επιδιώξουμε τον σωστό δρόμο για τον κόσμο, αντί για ένα μήνυμα ότι οι διαφορές και η ανεξάρτητη σκέψη και δράση πρέπει να εκτιμηθούν. 

Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ένα πρόβλημα για τα παιδιά και τους έφηβους που έχουν ερωτήσεις σχετικά με την αναγνώριση των φύλων τους. Τους υποχρεώνει να συμμορφώνονται με τα στερεότυπα φύλου στο φόρεμά τους. οι περισσότερες στολές αποτελούνται από φούστες για κορίτσια και παντελόνια για αγόρια. Για παράδειγμα, εάν ένα κορίτσι αισθάνεται ότι μπορεί να είναι πιο άνετα σε αγόρια, είναι αποκλεισμένη από αυτή την επιλογή αν είναι σε σχολείο που απαιτεί στολές όπου αναγκάζεται να φορέσει φούστες. Η επιλογή αυτή θα μπορούσε να παραμείνει ως επί το πλείστον απαρατήρητη σε ένα σχολείο όπου δεν απαιτούνται στολές, και θα μπορούσε να αισθάνεται πιο άνετα στις επιλογές φόρεμα.

05
του 05

Στολές αρνητικά επηρεάζουν την αυτο-εικόνα

ΕΝΑ teenage girl alone on the couch.

JGI / Jamie Grill / Getty Images

Ο δικτυακός τόπος ProCon.org αναφέρει ότι ο Robyn Silverman, ειδικός για την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, δήλωσε στο NBC News «Σήμερα»: «Ως ειδικός στην εικόνα του σώματος ακούω από τους μαθητές όλη την ώρα ότι το νιώθουν (φορώντας στολές) Πολύ συγκριτικά ... Έτσι, αν έχετε ένα σώμα που είναι ένα σώμα συν-μεγέθους, ένα καμπύλο σώμα, ένα πολύ ψηλό σώμα, ένα πολύ μικρό σώμα, αυτά τα κορίτσια συχνά αισθάνονται ότι δεν φαίνονται καλύτερα. "

Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν απαιτείται να φοράτε στολή, μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε είδη ένδυσης τα οποία είναι πιο κολακευτικά για τον συγκεκριμένο τύπο σώματος και τον χρωματισμό, πράγμα που σας επιτρέπει να βλέπετε το καλύτερο. Και οι ευθείες συγκρίσεις δεν είναι τόσο προφανείς όσο είναι όταν όλοι έχουν ακριβώς το ίδιο ρούχο.

Τα εφηβικά κορίτσια και τα αγόρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην εικόνα του σώματος και τα συναισθήματα ανασφάλειας σε αυτόν τον τομέα μπορούν να έχουν διαρκή αποτελέσματα.

1

About

Check Also

Είναι εντάξει να αφήσετε τον φίλο σας να πάει στο Prom με ένα άλλο κορίτσι;

Εχεις αγόρι. Ίσως να είστε ακόμη juniors ή ηλικιωμένους και να μιλάτε για να πάτε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =