Home / Παπούτσια / Οι μεγαλύτερες τάσεις υποδημάτων της δεκαετίας του 2000

Οι μεγαλύτερες τάσεις υποδημάτων της δεκαετίας του 2000

shoes_of_decade.jpg

2007 - Σανδάλια πλατφορμών Luichiny "Talon".
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Zappos.com

Οι πλατφόρμες και οι σφήνες είναι δημοφιλείς μορφές που έρχονται και πηγαίνουν σε μια αρκετά τακτική βάση, αλλά κάθε τόσο συμβαίνει κάτι στον κόσμο των παπουτσιών που είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε παρελθόν μανία ή στυλ. Θα μπορούσε να είναι ένα νέο στυλ, ένα εμπορικό σήμα ή ένα γεγονός, αλλά αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα παπούτσια.

Την περασμένη δεκαετία φιλοξένησαν αρκετές τέτοιες τάσεις, τις οποίες έχω επισημάνει στις επόμενες σελίδες.

02
από 06

Οι μεγαλύτερες τάσεις παπουτσιών της δεκαετίας: μπότες Ugg

ugg_boots_kate_moss.jpg

Μοντέλο Kate Moss κάνει μια βόλτα στις μπότες Ugg στις 16 Δεκεμβρίου 2003 στο Δυτικό Λονδίνο.
Gareth Cattermole / Getty Images

Θα μπορούσατε να αναφέρετε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ως "noughties," ή "naughties", ή θα μπορούσατε να παραλείψετε εντελώς αυτούς τους δυσάρεστους όρους και απλώς να αναφέρετε τα τελευταία δέκα χρόνια ως "τη δεκαετία της μπότας Ugg".

Αν και το πανταχού παρόν στυλ του boot sheepskin είναι δημοφιλές στην Αυστραλία εδώ και δεκαετίες και οι μπότες UGG Australia άρχισαν να χτυπούν τους δρόμους των ΗΠΑ το 1998, μετά την αλλαγή του αιώνα το στυλ και η μάρκα της πρεμιέρας μπήκαν πραγματικά στη συνείδηση ​​της Αμερικής mainstream.

Το 2003, το UGG Australia ονομάστηκε "Brand of the Year" από το Ειδήσεις για τα υποδήματα και παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι επιμελητές της μόδας έχουν δηλώσει ότι οι μπότες Ugg είναι "τόσο περασμένη σεζόν", τόσο η δημοφιλής μάρκα όσο και το γενικό στυλ δεν φάνηκαν να χάνονται ένα βήμα.

Περισσότερα για τις μπότες Ugg

 • Αυστραλιανή Sheepskin και Ugg Boots
 • Καταστήματα καταστημάτων UGG
 • Πώς να καθαρίσει το βίντεο μπότες Ugg
 • Αποφυγή πλαστών μπότες UGG Αυστραλίας
03
από 06

Οι μεγαλύτερες τάσεις παπουτσιών της δεκαετίας: Crocs

crocs_shoes.jpg

Πολύχρωμα σφραγίδες από το Crocs.
Εικόνα: Endless.com

Ένας σωτήρας για μερικούς και μια μάστιγα για τους άλλους, Crocs πολύχρωμο αφρό clogs άρχισε αρχικά να διακοσμούν τον ορίζοντα το 2003, αν και ήταν αρκετά χρόνια πριν να γίνει πραγματικά μια πλήρη τάση. Αλλά μόλις το έκαναν όλοι από διασημότητες σε γιατρούς, και τα μικρά παιδιά στους ηλικιωμένους φορούσαν τα πλαστικά παπούτσια που υποσχέθηκαν άνεση και διασκέδαση.

Δεν ήταν μόνο η ασυνήθιστη και αμφιλεγόμενη εμφάνιση τους που έκανε τίτλους. η μάρκα Crocs συγκέντρωσε επίσης μια πολύ αρνητική προσοχή μετά την έναρξη των εκθέσεων ότι τα παιδιά τραυματίστηκαν όταν τα παπούτσια αφρού τους είχαν πιαστεί σε κυλιόμενες σκάλες. Αν και οι Crocs σίγουρα δεν είναι τα μόνα παπούτσια που έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους περιστατικά, και μερικά από τα γεγονότα που αφορούν στην απομίμηση Crocs, η μάρκα έχει γίνει ο στόχος πολλών αγωγών και προειδοποιήσεων ασφαλείας.

Παρά τον αρνητικό τύπο, οι οπαδοί του Crocs συνεχίζουν να τις παραθέτουν ως μερικά από τα πιο άνετα παπούτσια που έχουν φορέσει και η σειρά Crocs RX έχει κερδίσει τη σφραγίδα της αποδοχής από την Αμερικανική Ποδιατρική Ιατρική Ένωση.

Περισσότερα για τα παπούτσια Crocs

 • Παπούτσια Crocs - άσχημη ευφορία
 • Τα πιο άνετα παπούτσια πάντα

Εικόνα: Crocs 'Cayman'

04
από 06

Οι μεγαλύτερες τάσεις παπουτσιών της δεκαετίας: Heelys

heelys_shoes.jpg

Τα παπούτσια Heelys διαθέτουν ρόδες pop-out στις σόλες τους, οι οποίες επιτρέπουν στον χρήστη να παίζει και να περπατά.
Εικόνα: Zappos.com

Εάν είστε ηλικίας ορισμένης ηλικίας ή δεν έχετε παιδιά ηλικίας κάτω των 25 ετών τότε αυτή η επιλογή μπορεί να σας φαίνεται περίεργη, αλλά η νεολαία της Αμερικής και οι γονείς της γνωρίζουν πολύ καλά τα παπούτσια που μοιάζουν με αθλητικά παπούτσια , αλλά κυλά σαν πατίνια.

Πατενταρισμένο το 2000, τα παπούτσια μάρκας Heelys διαθέτουν ρόδες pop-out ενσωματωμένους στις σόλες τους και οι χρήστες των δημοφιλών παπουτσιών μπορούν να αλλάξουν από το περπάτημα ή το τρέξιμο στο πατινάζ με μια απλή αλλαγή βάρους.

Ενώ η ιδέα αποπνέει προφανώς παιδιά, καθώς και πολλοί ενήλικες, ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν προκαλέσει πολλά σχολεία και εμπορικά κέντρα να απαγορεύσουν τη χρήση παπουτσιών Heelys.

Περισσότερα για τα παπούτσια Heelys

 • Heelys παπούτσια
 • Heelys: Διατήρηση ασφαλών και πρόληψη τραυματισμών
 • Κορυφαίοι 5 τραυματισμοί από τραυματισμούς Heelys

Εικόνα: Heelys 'Rapid'

05
από 06

Οι μεγαλύτερες τάσεις παπουτσιών της δεκαετίας: σχεδιαστές Premiere

christian_louboutin_shoes.jpg

Χριστούγεννα Louboutin παπούτσια κατά την έναρξη της νέας συλλογής πτώση του στο Barneys Νέα Υόρκη στις 7 Μαΐου 2008 στο Beverly Hills, Καλιφόρνια.
Φωτογραφία από τον Neilson Barnard / Getty Images

Ο εικοστός αιώνας είχε σίγουρα το δίκαιό του μερίδιο από διάσημους σχεδιαστές υποδημάτων, αλλά οι σχεδιαστές υποδημάτων πρεμιέρας των νευρώσεων πέτυχαν μια άνευ προηγουμένου, ροκ σταρ κατάσταση. Οι δημόσιες εμφανίσεις και τα ντεμπούτα συλλογής είδαν τους οπαδούς να στέκονται στη γραμμή για ώρες για να έχουν τα παπούτσια τους υπογεγραμμένα από τους Manolo Blahnik και Christian Louboutin.

Μερικοί από αυτούς τους σχεδιαστές έχουν γίνει οικιακά ονόματα χάρη εν μέρει σε δημοφιλείς εκπομπές όπως το "Sex and the City", ενώ άλλοι έχουν συγκεντρώσει λεγεώνες οπαδών μέσω ανεπιθύμητων εγκρίσεων διασημοτήτων. Αλλά ήταν ότι μάθαμε τα ονόματα αυτών των σχεδιαστών υποδημάτων πρεμιέρας, ήταν τα παπούτσια τους (και οι υψηλές τιμές τους) που κράτησαν την προσοχή μας.

Περισσότερα για τα παπούτσια σχεδιαστών

 • Φωτογραφική συλλογή του Christian Louboutin
 • Manolo Blahnik
 • Παπούτσια σχεδιαστών για λιγότερα
 • Κορυφαίες τοποθεσίες για υποδήματα σχεδιαστών
 • Φωτογραφική συλλογή σχεδιαστή παπουτσιών
06
από 06

Οι μεγαλύτερες τάσεις παπουτσιών της δεκαετίας: Αγορές μέσω Διαδικτύου

online_shoe_shopping.jpg

© iStockPhoto.com / lisegagne

Μερικά από τα μεγαλύτερα καταστήματα παπουτσιών στον κόσμο που κυκλοφόρησαν στην πραγματικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το έκαναν πολύ σκεπτικιστικά, καθώς πολλοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι άνθρωποι θα αγόραζαν πραγματικά ένα προϊόν όπως τα παπούτσια online. Οι παραδοσιακοί υποστηρίζουν ότι οι πελάτες έπρεπε να δουν, να αγγίξουν και να δοκιμάσουν τα παπούτσια. Και ενώ αυτό μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε παπούτσια, η τελευταία δεκαετία έχει αποδείξει ότι όχι μόνο οι άνθρωποι θα αγοράσουν παπούτσια online, αλλά ότι θα το κάνουν σε αριθμούς ρεκόρ.

Μέρος της επιτυχίας των online πωλήσεων παπουτσιών βρίσκεται σίγουρα στις πρωτοποριακές εταιρείες που βοήθησαν στην καθιέρωση υψηλών προδιαγραφών για τη νέα βιομηχανία. Η Zappos.com, για παράδειγμα, ήταν από τις πρώτες που προσέφεραν δωρεάν αποστολή, καθώς και δωρεάν επιστροφές 365 ημερών. Αυτό επέτρεψε στους πελάτες να παραδίδουν τα παπούτσια στο σπίτι ή στο γραφείο τους και αν τα παπούτσια δεν ταιριάζουν ή δεν πληρούν την έγκρισή τους, θα μπορούσαν να τα επιστρέψουν στην ευκολία τους. Η στρατηγική που βασίζεται στην εξυπηρέτηση πελατών ξεκίνησε και η Zappos.com είναι πλέον το μεγαλύτερο κατάστημα υποδημάτων online, έχοντας πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων το 2007 και πωλήσεις ύψους $ 1 δις δολάρια το 2008.

Περισσότερα για την αγορά για παπούτσια on-line

 • Κατάστημα παπουτσιών σε απευθείας σύνδεση
 • Τι να ψάξει σε ένα κατάστημα Shoe Online
 • Είναι Online Shopping Shoe Right για σας?
 • Αναθεώρηση του Zappos.com
1

About

Check Also

Τα καλύτερα παπούτσια για το Skinny Jeans

Απλά ακούγοντας τον όρο "skinny jeans" αρκεί για να στείλετε μερικές γυναίκες να κρύβονται. Είναι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 83