Home / Αποτρίχωση / Πώς να αντιμετωπίσετε μολυσμένες λοξές τρίχες

Πώς να αντιμετωπίσετε μολυσμένες λοξές τρίχες

Πώς να αντιμετωπίσετε μολυσμένες λοξές τρίχες

Ερώτηση: Τι μπορώ να κάνω για τα μολυσμένα συνυφασμένα μαλλιά?

Οι λοξές τρίχες και τα ξυράφι είναι τα αποτελέσματα των τριχών που αναπτύσσονται πίσω στο δέρμα αντί να δείχνουν και να αυξάνονται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει συχνότερα μετά την αποτρίχωση - ειδικά το ξύρισμα και η αποτρίχωση. Ένα ξυράφι θα αφήσει μια αιχμηρή άκρη αφού ξυριστεί. Και τα μαλλιά συχνά διασπώνται κάτω ή πάνω από την επιφάνεια του δέρματος αντί για τα μαλλιά που είναι εντελώς από το θυλάκιο όταν κερωμένα, με αποτέλεσμα μια πιο έντονη άκρη.

Τα μαλλιά έχουν φυσικά μια φτερωτή ή λοξότμητη άκρη. Αν και είναι δυνατό για τα μαλλιά να αναπτυχθούν στο δέρμα όταν έχει αυτό το φτερωτό άκρο, δεν είναι πολύ πιθανό. Όταν το άκρο είναι πιο έντονο, τώρα είναι πιο επιρρεπής για να αναπτυχθεί στο δέρμα.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετά κακό όταν τα μαλλιά διαπερνούν το δέρμα όπου δεν θα έπρεπε, μια λοίμωξη συχνά έρχεται με την περιοχή. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι έχετε τρίχες που έχουν εισχωρήσει. Μπορεί απλώς να μοιάζει με σπυράκι - ειδικά αν έχει λευκόχρυσο. Τα σπυράκια, από μόνα τους, αποτελούν κοινή παρενέργεια της αφαίρεσης τρίχας.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, θα πρέπει να είστε σε θέση να διαπιστώσετε αν είναι ραγισμένα. Δείτε αν υπάρχει τριχοφυΐα στις γύρω περιοχές αλλά όχι από το σπυράκι.

Για να βοηθήσετε να καθαρίσετε τα λοξά μαλλιά και τις λοίμωξες για να πάρετε τα μαλλιά να επιστρέψουν έξω από το δέρμα, σκοτώστε τα βακτηρίδια και στη συνέχεια συνεχίστε να αποφύγετε τις προσκρούσεις και την ερυθρότητα προτού να χτυπήσουν ξανά.

Μόλις δείτε την περιοχή μολυνθεί, μην αφαιρέσετε τα μαλλιά από τη ρίζα (όπως αποτρίχωση ή τσίμπημα) ή παραλάβετε το δέρμα με τα δάχτυλά σας.

Επίσης, αποφύγετε το ξύρισμα εάν είναι δυνατόν. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να εξάψουν τα βακτήρια και να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Αντ 'αυτού, ακολουθήστε τις παρακάτω ενέργειες:

 • Μάσκα λάσπης. Η λάσπη δουλεύει καλά, αντλώντας ακαθαρσίες από το δέρμα, καταπολεμώντας τη φλεγμονή και έχει ιδιότητες απολέπισης. Φυσικά θα θελήσετε να το εφαρμόσετε στις μολυσμένες τρίχες που έχουν εισαχθεί. Αλλά θα βοηθήσει επίσης τη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας σας εάν έχετε φυσιολογικό έως λιπαρό τύπο δέρματος. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ολόκληρο το πρόσωπό σας.
   
 • Σπιτική ζάχαρη ζάχαρης. Χρησιμοποιώντας ένα φυσικό τρίξιμο και αιθέρια έλαια μπορεί απαλά να βοηθήσει τα μαλλιά να σηκωθούν από το δέρμα και να θεραπεύσουν το δέρμα πιο γρήγορα.
   
 • Νεοσπορίνη. Όταν τα μαλλιά αφαιρεθούν από το θυλάκιο, είναι πιο ανοικτά σε λοίμωξη. Αυτό το αντιβιοτικό πρώτων βοηθειών μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά την αποτρίχωση για να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε σε περιοχές επιρρεπείς σε σπυράκια μετά την αφαίρεση των μαλλιών, καθώς και για θεραπεία με μολυσμένα τρίχες.
   
 • Εγκλωβισμένοι μαχητές των μαλλιών. Πολλά προϊόντα βρίσκονται στην αγορά για να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ερυθρότητα, τις προσκρούσεις και τη μόλυνση σε μια βιασύνη. Θα βοηθήσουν να καταπολεμήσουν τα σπυράκια και τα μαλλιά που μεγαλώνουν πίσω στο δέρμα.
   
 • Λάδι από τσάι. Εάν βρίσκεστε σε πιο φυσικές επιλογές, εφαρμόστε ένα πολύ μικρό ποσό στην περιοχή. Το έλαιο τσαγιού έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για την καταπολέμηση των βακτηριδίων, της φλεγμονής και της ερυθρότητας. Είναι ένα από τα αιθέρια έλαια που εφαρμόζονται απευθείας. Μια μικρή ποσότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή μπορεί να αναμιχθεί με λάδι jojoba ή άλλο λάδι φορέα για να βοηθήσει το δέντρο τσαγιού να απορροφηθεί στο δέρμα.
   
 • Σκουπίδια. Συχνά τα προϊόντα που γίνονται για να καταπολεμήσουν τα σπυράκια και την ακμή δουλεύουν πολύ καλά επειδή απολέπουν το δέρμα και φτιάχνονται για να αποφύγουν τα βακτηρίδια. Τώρα είναι η ώρα να επιτεθείτε προϊόντα από τον έφηβο!

   

  Σταματήστε πριν ξεκινήσετε

  Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τη λοίμωξη ή τα άλλα ενοχλητικά θέματα από τις τρίχες που εισχωρούν, εμποδίζοντας τους να σχηματιστούν στην πρώτη θέση. Η απλή προσαρμογή της ρουτίνας ξυρίσματος, η προσαρμογή του τρόπου αποτρίχωσης, η τακτική απολέπιση ή η περιστροφή σε άλλη επιλογή αποτρίχωσης μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε χωρίς χτυπήματα.

  1
  1

  About

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 4 = 5