Home / Αποτρίχωση / Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα ξεμπλοκάρισμα μετά το κέρωμα

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα ξεμπλοκάρισμα μετά το κέρωμα

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα ξεμπλοκάρισμα μετά το κέρωμα

Είναι συνηθισμένο να πάρετε τα σπυράκια μετά από ένα κερί, είτε πρόκειται για μικροσκοπικά μικρά προσκρούσεις, λευκές κεφαλές, ή μάλλον μεγάλα τέρατα. Η αποτρίχωση προκαλεί σπασίματα λόγω αλλεργιών στο ίδιο το κερί, την ευαισθησία του δέρματος, την επαφή με την περιοχή ή την ελαφρά κάψιμο. Όταν παίρνετε ένα κερί, κάποιο από το δέρμα σας στην επιφάνεια αφαιρείται. Έτσι, οι πόροι αφήνονται εκτεθειμένοι. Οτιδήποτε αγγίζει την περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των καταπραϋντικών παραγόντων, μπορεί να προκαλέσει σπυράκια.

Συνήθως, αυτό περιλαμβάνει βρωμιά και έλαια από τα χέρια και τα νύχια σας που εισέρχονται στους πόρους. Ευτυχώς, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα post-wax breakouts, ώστε να έχετε καθαρό και απαλό δέρμα.

Αποτρέψτε τα σπυράκια με σωστή προετοιμασία

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τα σπυράκια είναι να ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Απλά πάρτε ένα ευγενής απολέπιση (ή σαπούνι με ζεστό νερό) πριν από την αποτρίχωση για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλο το μακιγιάζ και το λάδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό πριν από το κερί στο δέρμα που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, όπως το προϊόν Gigi Pre Hon. Αν πάτε σε ένα σαλόνι ή σπα, ένας επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσει ένα καθαριστικό πριν από το κερί. Αν δεν το κάνουν, βεβαιωθείτε όμως ότι θα τους ζητήσετε ή θα αρχίσετε να ψάχνετε άλλον πάροχο.

Η διατήρηση όλων των περιοχών καθαρή είναι επίσης σημαντική. Εάν είστε στο σπίτι, τρίβετε τα χέρια και τα νύχια καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια, βάλτε τα γάντια μίας χρήσης για να κρατήσετε τα πράγματα πιο υγιεινά. Όταν κάνετε ένα ραντεβού, είναι σημαντικό ο τεχνικός να φοράει γάντια (τουλάχιστον από τη μία πλευρά που έρχεται σε επαφή με το δέρμα).

Εάν παίρνετε έναν Βραζιλιάνο και σας ζητούν να βοηθήσετε να κρατήσετε το δέρμα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, ζητήστε ένα ζευγάρι γάντια για τον εαυτό σας.

Προφυλάξεις για το κερί

Όταν πρόκειται για την αποτρίχωση, το πιο σημαντικό είναι να μην διπλώνεται. Ακόμα κι αν είναι το δικό σας κερί, πρέπει μόνο να βουτήξετε την συσκευή και να την πετάξετε.

Χρησιμοποιώντας ένα καινούργιο ραβδί κάθε φορά διασφαλίζετε ότι δεν εισάγετε βακτηρίδια στο προϊόν. Εάν πηγαίνετε στους επαγγελματίες, είναι ακόμη πιο σημαντικό το σαλόνι ή spa να ασκεί αυτή την προφύλαξη. Αν παρατηρήσετε ότι το σαλόνι είναι βρώμικο, θα πρέπει να ακυρώσετε το ραντεβού σας και να βρείτε έναν νέο πάροχο.

Χρησιμοποιώντας ένα κερί που βασίζεται σε δέντρο τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των σπυριών. Το δέντρο τσαγιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται συχνά στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος της ακμής. Αυτοί που είναι επιρρεπείς σε ξεμπλοκάρισμα μετά την αποτρίχωση τείνουν να πάρουν λιγότερα σπυράκια εάν, μαζί με άλλες προφυλάξεις, χρησιμοποιείτε ένα κερί που περιέχει το αιθέριο έλαιο από αυτά τα αυτόχθονα αυστραλιανά φυτά. Ο σατέν λεία, για παράδειγμα, είναι μια μεγάλη επαγγελματική εταιρεία που κάνει ένα κερί δέντρο τσαγιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι.

Μετά την Αποτρίχωση

Εάν είστε στο σπίτι, εφαρμόστε φουντουκιά με μια βαμβακερή μπάλα ή ένα τετράγωνο. Οι αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Finipil, το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιηθεί μετά την αφαίρεση των μαλλιών. Λέγεται ότι σκοτώνει 99,999% των μικροβίων που μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση στο κενό θυλάκιο των τριχών. Όπως πάντα, είναι σημαντικό να μην αγγίξετε την περιοχή μετά την αποτρίχωση. Ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ομαλή αίσθηση χωρίς τρίχα, είστε πιο επιρρεπείς σε λοίμωξη μετά την αφαίρεση των μαλλιών.

1

Αφού καθαρίσετε στο σπίτι, μπορείτε αβασάνιστα απολέπιση της περιοχής ξανά την επόμενη μέρα (εκτός αν είστε κόκκινος ή τρυφερός). Η συνέχιση της απολέπισης σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα σπυράκια και γενικά τα τρίχα σας. Τις επόμενες δύο ημέρες, θα θελήσετε να μείνετε μακριά από τα πεντικιούρ αν είχατε ένα κερί ποδιών, συμπεριλαμβανομένων των σάουνων και των υδρομασάζ με κάθε είδους αποτρίχωση. Αν είχατε αποτρίχωση σώματος, κολλήστε σε ένα ντους και όχι σε ένα λουτρό.

Επιπλέον, θα θέλετε να αποφύγετε οποιοδήποτε είδος άσκησης ή δραστηριότητας που θα σας κάνει να ιδρώσετε πολύ την ημέρα της υπηρεσίας σας. Να είστε βέβαιος να φοράτε χαλαρά ρούχα γύρω από την περιοχή που έχετε κερωθεί για λίγες μέρες.

Μην ποπ κάθε σπυράκια

Εάν εξακολουθείτε να σπάτε μετά την αποτρίχωση, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο που αφαιρεί ολόκληρα τα μαλλιά από το θυλάκιο. Το Threading είναι υπέροχο για το πρόσωπο (ειδικά τα φρύδια) και δεν αγγίζει το δέρμα.

Το Sugging είναι μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε, η οποία αποτελείται από φυσικά συστατικά. Επιπλέον, δεν αφαιρεί τα ζωντανά κύτταρα του δέρματος, όπως η αποτρίχωση. Άλλα θέματα από την αποτρίχωση, όπως οι τριχοφυΐες, ο πόνος, οι προσκρούσεις, οι μώλωπες και άλλα είναι επίσης πιθανά αλλά μπορούν να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην ανοίξετε τα σπυράκια σας. Αυτό εξαπλώνει τα βακτήρια και μπορεί να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερα σπυράκια να εμφανιστούν. Αντ 'αυτού, εφαρμόστε ένα μικρό κομμάτι λάδι δέντρου τσαγιού ή το άλλο αγαπημένο προϊόν που σκοτώνει το σπυράκι σας μόνο στην εξωτερική περιοχή.

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 29