Home / Σχέσεις / Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

Ζευγάρια Fighting

Kyle Monk / Getty

Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν την υποχρέωση να έχουν το μερίδιό τους σε μάχες. Είναι φυσικό ότι όταν ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο και μοιράζεστε τόσο πολύ τη ζωή σας με κάποιον άλλο, οι διαφωνίες θα εμφανιστούν μια φορά σε μια στιγμή. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι εσείς και ο σύζυγος αγωνίζεστε τόσο πολύ ώστε να ασκεί πίεση στη σχέση σας και στη συναισθηματική σας ευεξία, τότε είναι καιρός να αρχίσετε να κάνετε κάτι γι 'αυτό.

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο στην αρχή, αλλά αν και οι δύο ακολουθήσετε και ακολουθήσετε τις πέντε συμβουλές που περιγράφονται παρακάτω, τότε θα είστε καλά στο δρόμο σας προς μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη σχέση.

02
από 06

Μην πάρετε τα πάντα τόσο προσωπικά

Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

CulturaRM-Emely / Getty

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να σταματήσετε πολλούς αγώνες πριν ξεκινήσουν είναι να μην πάρουν ό, τι λέει ο συνεργάτης σας και το κάνει προσωπικά. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αφήσετε να ξεφύγουν με οποιαδήποτε συμπεριφορά που έχει άμεση πρόθεση να σας βλάψει. Αντίθετα, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υποθέσετε αυτόματα ότι, για παράδειγμα, η ξινή διάθεση τους έχει οτιδήποτε σχέση με σας. Εάν ο σύντροφός σας φαίνεται να ξεφεύγει, τότε ρωτήστε τους τι είναι λάθος πριν υποθέσετε ότι πρέπει να σας ενοχλούν ή να σας θυμώνουν.

03
από 06

Να είστε πρόθυμοι να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε

Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

Peter Cade / Getty

Όταν σε μια μακροπρόθεσμη σχέση, είναι σημαντικό να επιλέγεις τις μάχες σου σοφά. Μερικές φορές πρόκειται να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα που εσείς και ο σύντροφός σας απλά δεν πρόκειται ποτέ να δείτε μάτι-με-μάτι. Αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να συγχωρήσετε, να ξεχάσετε και να προχωρήσετε. Η επιδίωξη κάθε διαφωνίας στο πικρό τέλος θα σας εξαντλήσει, οπότε θα πρέπει να μάθετε πότε είναι καλύτερο να το αφήσετε και να συμφωνήσετε να διαφωνήσετε.

04
από 06

Διακοπή υπερβολικής αντίδρασης

Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

Πηγή εικόνας / Getty

Ορισμένα ζευγάρια θεωρούν ότι οι μικρές μάστιγες μετατρέπονται σε γιγαντιαία επιχειρήματα πριν καν έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αυτό είναι πιθανό επειδή ένας ή και οι δύο εταίροι υπερέβησαν το όφελος του τι θα έπρεπε να ήταν μη-θέμα. Προσέξτε να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε ο ένας τον άλλον και να καταλάβετε το πρόβλημα για το τι είναι. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη διατήρηση μικρών επιχειρημάτων.

05
από 06

Προσπαθήστε να θέσετε τις διαφωνίες σας σε προοπτική

Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

Studios Hill Street / Getty

Μερικές φορές, η σχέση σας πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να υποστηριχθούν ανεξάρτητα από το πόσο επώδυνη μπορεί να είναι. Ωστόσο, οι περισσότερες μικρές μάχες σας σίγουρα δεν πρόκειται να είναι αυτού του είδους. Στην αρχή ενός επιχειρήματος, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν θα ακολουθούσατε στην πραγματικότητα την τρέχουσα διαφωνία από το να συνθέσετε, να συγχωρήσετε και να συνεχίσετε. Αν το ζήτημα δεν είναι αρκετά σημαντικό για να θυσιάσετε την ευτυχία σας, τότε μην το κάνετε.

06
από 06

Κρατήστε τα λάθη σας

Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

Aurelie & Morgan

Τέλος, για να αγωνιστείτε λιγότερο με το σύζυγό σας, θα πρέπει να μάθετε να ανήκετε στα λάθη σας. Πολλά επιχειρήματα ξεκινούν μικρές αλλά σύντομα σπειροειδείς εκτός ελέγχου, επειδή ένας ή και οι δύο εταίροι είναι πεισματικά απρόθυμοι να παραδεχτούν τι έχουν κάνει λάθος. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε ένα μακρύ και άκαρδο παιχνίδι-by-play του ποιος έκανε και είπε τι. Εάν αναλάβετε την ευθύνη για τις ενέργειές σας, τότε ο συνεργάτης σας θα είναι πολύ πιο πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη για τη δική του. Η αμυντικότητα ή η αδυναμία να αναγνωρίσετε τις δικές σας αδυναμίες μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε έναν γάμο.

Εάν διαπιστώσετε ότι αγωνίζεστε όλο και περισσότερο και έχοντας λιγότερες στιγμές ηρεμίας, διασκέδασης ή σύνδεσης, και οι δύο μπορεί να επωφεληθούν από κάποια συμβουλευτική βοήθεια για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην πορεία.  

 

1

About

Check Also

Τι Ένας Εμπειρογνώμονας Γάμος Ερευνητής Θέλει να Ξέρεις

Στο βιβλίο Οι Επτά Αρχές για την Εργασία του Γάμου, ο κλινικός ψυχολόγος John Gottman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 77