Home / Σχέσεις / Πιστεύετε ότι αυτοί οι μύθοι γάμου;

Πιστεύετε ότι αυτοί οι μύθοι γάμου;

Πιστεύετε ότι αυτοί οι μύθοι γάμου;

Πολλοί μύθοι που περιβάλλουν το γάμο μπορούν να σας δώσουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Απογοήτευση είναι βέβαιο ότι θα έρθει αν ψάχνετε για το Σταχτοπούτα-όπως το ευτυχώς-πάντα-μετά το γάμο ιστορίας έτος με το χρόνο. Είναι εύκολο να πιάσουμε την πίστη σε τέτοια πράγματα όταν κοιτάξουμε τι μας περιβάλλει σε βιβλία, ταινίες και τηλεόραση. Επομένως, μια ειλικρινής συζήτηση για τους μύθους που είναι επιβλαβείς για το γάμο σας είναι εντάξει!

Μύθοι από το ΜΜΕ

Αν παρακολουθήσετε τηλεόραση αργά το βράδυ, απολαύστε κλασικές ταινίες, ακούστε τραγούδια αγάπης ή διαβάστε ρομαντικά μυθιστορήματα, τότε μπορεί να έχετε μια εικόνα γάμου που ποτέ, ποτέ δεν ήταν.

Θυμάστε ή παρακολουθήσατε Ο πατέρας γνωρίζει καλύτερα, Αφήστε το να Beaver, Ozzie και Harriet, Bewitched, αγαπώ τη Lucy, τους νεόνυμφους, το Donna Reed Show, Lassie, και Γεμάτο σπίτι? Τι συμβαίνει με τα παραμύθια της Disney Σταχτοπούτα ή Χιονάτη? Και έπειτα έχουμε ταινίες όπως η Τφορητό υπολογιστή, αξιωματικός και τζέντλεμαν και Ομορφη γυναίκα.

Σκεφτείτε το γεγονός ότι σχεδόν όλα αυτά τα νοικοκυριά ήταν η παραδοσιακή οικογένεια της μητέρας, του μπαμπά και των παιδιών. Δεν φάνηκαν να έχουν πραγματικά προβλήματα επειδή δεν υπάρχουν ιστορίες σχετικά με τους προγενέστερους γάμους, τα βήματα των παιδιών, την έλλειψη σεξουαλικής εκμετάλλευσης, τις δουλειές, τη σωματική κακοποίηση, την απιστία, τα προβλήματα κατανάλωσης, τα ναρκωτικά, την αποβολή από το σχολείο, τις πολιτικές συζητήσεις, την πολιτική ανυπακοή, ανεργία, σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απειλές ή ακόμη και σκέψεις διαζυγίου.

 Ο πατέρας ήταν ο οικογενειάρχης και η μητέρα έκανε το ψωμί. Μέχρι Ολοι στην οικογένεια ήρθαν μαζί, τα οικόπεδα φαινόταν να επικεντρώνονται στα μικρά λευκά ψέματα, τις κακίες και τις παρανοήσεις.

Οι ταινίες μπορεί να αντικατοπτρίζουν πιο σοβαρά θέματα, αλλά όλοι μπορούμε εύκολα να παγιδευτούμε στο θέμα "αγάπη κατακτά όλα" σε λαϊκές ρομαντικές ταινίες και μυθιστορήματα.

Τα ζευγάρια περνούν από το ηλιοβασίλεμα, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντούν. Το πάθος ποτέ δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες ζωής. 

Αυτές οι γραμμές ιστορίας μπορεί να σας κάνουν να πιστεύετε ότι η ζωή είναι πάντα θαυμάσια - ότι όλες οι ανάγκες σας μπορούν και πρέπει να καλυφθούν από τον / την σύζυγό σας, τα παιδιά είναι το κερασάκι στην τούρτα, ο γάμος θα λύσει όλα τα προβλήματά σας και θα ζήσετε ευτυχισμένα.

Μύθοι γάμου και πραγματικότητες

 

1
 • ΜΥΘΟΣ: Ο μύθος μοναξιάς ότι ο γάμος θα σταματήσει τη μοναξιά σου.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Πολλοί παντρεμένοι είναι ακόμα πολύ μόνοι.

   

 • ΜΥΘΟΣ: Η Πλάνη Εκκαθάρισης που σας κάνει να πιστεύετε ότι η παντρεμένη σας κάνει να ολοκληρώνετε τα ανθρώπινα όντα.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ένα ζευγάρι συμπληρώνει το ένα το άλλο, δεν ολοκληρώνει το ένα το άλλο. (Συγνώμη, Jerry MaGuire!), 

   

 • ΜΥΘΟΣ: Ο γάμος είναι για όλους.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Υπάρχουν πολλοί άγαμοι άνθρωποι που είναι πολύ χαρούμενοι. 

   

 • ΜΥΘΟΣ: Ο Μύθος Μονογαμίας σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε το μόνο ζευγάρι που αντιμετωπίζει απιστία ή ότι συμβαίνει μόνο σε κακούς ή αδύναμους ανθρώπους.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η απιστία συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια.

   

 • ΜΥΘΟΣ: Ο ρομαντισμός θα είναι πάντα ζωντανός σε έναν καλό γάμο.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Σχεδόν όλες οι σχέσεις βιώνουν κορυφές και κοιλάδες. Τα καθημερινά προβλήματα και οι προκλήσεις της παντρεμένης ζωής μπορούν συχνά να επικαλύψουν τα ρομαντικά συναισθήματα. Αυτό είναι όταν αποφασίζεις να αγαπάς είναι σημαντικό.

   

 • ΜΥΘΟΣ: Ο γάμος κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Δεν μπορείτε να περιμένετε από τη σύζυγό σας να είναι η μοναδική σας πηγή ευτυχίας. Η προσωπική σας ευτυχία πρέπει να προέρχεται από εσάς. Ο γάμος μπορεί να συμπληρώσει τη δική σας ευτυχία αλλά δεν μπορεί να είναι η κύρια πηγή.

   

 • ΜΥΘΟΣ: Δεν θα έχετε μεγάλα προβλήματα αν αγαπάς πραγματικά το ένα το άλλο.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ένας καλός γάμος δεν συμβαίνει μόνο. Παίρνει φροντίδα, ανοικτό πνεύμα και αφοσίωση και πολλή επικοινωνία.

   

 • ΜΥΘΟΣ: Ο σύζυγός μου πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες μου χωρίς να λέω τίποτα.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ακριβώς επειδή είστε παντρεμένοι δεν σημαίνει ότι μπορείτε να διαβάσετε τα μυαλά. Πρέπει ακόμα να πείτε στους συζύγους σας ποιες είναι οι ανάγκες σας.

   

 • ΜΥΘΟΣ: Σύγκρουση σημαίνει έλλειψη αγάπης.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η σύγκρουση συμβαίνει σε κάθε γάμο. Καταπολέμηση δίκαιη και για τη σχέση, και όχι μόνο για να "κερδίσει" είναι υγιής σε ένα γάμο.

   

  Ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές όπως Τρελός για εσάς, Αρχική Βελτίωση, Να Έχετε και να Hold, Το Κόσμπι Παρουσίαση, Ντάρμα & Γκρεγκ, και Όλοι αγαπούν τον Raymond αντικατοπτρίζουν αυτές τις αξίες και δείχνουν ότι οι γάμοι μπορούν να επιβιώσουν από συγκρούσεις, απογοητεύσεις και προβλήματα.

  Ο γάμος σας χρειάζεται πολλές ποιότητες για να είναι επιτυχής και μακροχρόνια. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η αγάπη, η υποστήριξη, η ανεκτικότητα, η βαθιά συναισθηματική σχέση, η καλή επικοινωνία, οι ρεαλιστικές προσδοκίες, η φροντίδα, η φροντίδα και η αίσθηση του χιούμορ.

  * Το άρθρο ενημερώθηκε από τη Marni Feuerman

  ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟΣ ΣΑΣ ... ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΔΩ! 

   

  1

  About

  Check Also

  8 Υπαίθριες ιδέες ημερομηνίας διασκέδασης

  Έχετε κουραστεί να παραμείνετε στο σπίτι και να μείνετε με την ίδια παλιά ρουτίνα "δείπνο …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  3 + 3 =