Home / Σχέσεις / Επιλέγοντας μια ευλογημένη μέρα για να δηλώσετε, “το κάνω!”

Επιλέγοντας μια ευλογημένη μέρα για να δηλώσετε, “το κάνω!”

Επιλέγοντας μια ευλογημένη μέρα για να δηλώσετε, "το κάνω!"

Για αιώνες, η τύχη μιας ημερομηνίας γάμου καθορίστηκε από έναν σαμάνο χωριού. Από τους ρωμαϊκούς αστρολόγους και τους ελληνορθόδοξους εβραίους μυστικιστές και τους κινέζους περιβόλους, αυτοί οι σοφοί πνευματικοί ηγέτες χρησιμοποίησαν κάθε μέθοδο, από τα έντερα των χοίρων μέχρι τα αστέρια, για να θερίσουν την πιο ευτυχισμένη ημέρα για ένα ζευγάρι να ξεκινήσει το νέο τους ταξίδι μαζί.

Ενώ οι περισσότερες σύγχρονες ημερομηνίες γάμου προκύπτουν από πρακτικούς λόγους όπως η τοποθεσία, το κλίμα και η διαθεσιμότητα χώρου, δεκάδες πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να βασίζονται σε παλιές παραδόσεις που τους βοηθούν να επιλέξουν μια τυχερή ημερομηνία γάμου.

Υπάρχουν επίσης διάφορες θρησκευτικές ημέρες ταμπού για τη διεξαγωγή ενός γάμου που τα ζευγάρια πρέπει να αποφεύγουν ευαισθησία.

Κίνα

Για περισσότερα από 5.000 χρόνια, οι κινέζοι τύχαινοι συμβουλεύτηκαν τον Τουνγκ Σινγκ για να εξασφαλίσουν ότι τα ζευγάρια είναι το τέλειο ταίρι για τον άλλον, καθώς και να επιλέξουν μια ευοίωνη ημερομηνία και ώρα γάμου. Αυτό το αρχαίο αστρολογικό ημερολόγιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις φάσεις του φεγγαριού, τις παλίρροιες και τις ευθυγραμμίσεις των αστέρων, παρέχει σημάδια τύχης ή αντιξοότητες σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Μπορείτε να περιμένετε να ανεβαίνουν οι γάμοι κατά τη διάρκεια του σεληνιακού έτους των προβάτων, το οποίο εκτείνεται στις 19 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 Φεβρουαρίου 2016. Αυτό το συναισθηματικό σημάδι, το οποίο είναι το όγδοο στο κινεζικό ζωδιακό, σηματοδοτεί ένα τυχαίο έτος, ένα γεμάτο ρομαντισμό, εξερεύνηση, σοφία και ευημερία. Είναι καιρός να επικεντρωθούμε στην οικογένεια, να τροποποιήσουμε και να προχωρήσουμε σε νέα ταξίδια στη ζωή. Είναι επίσης ένα Yin Wood έτος, το οποίο οδηγεί στην ανάπτυξη και την αρμονία, και το σχετικό τυχερό χρώμα είναι πράσινο.

 

Ανάλογα με τις ατομικές ημερομηνίες γέννησης του ζευγαριού, υπάρχουν δεκάδες ευοίωνες γαμήλιες ημέρες διαθέσιμες το 2015 και το 2016 για να παντρευτούν. Για να βρείτε την ημερομηνία γάμου σας σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, μπορείτε να αγοράσετε την τρέχουσα έκδοση του Tung Shing ή να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή iTunes.

Ιαπωνία

Το Koyomi μπορεί να επηρεάσει λίγο την καθημερινή ζωή της σύγχρονης ιαπωνικής κοινωνίας, αλλά το αρχαίο αστρολογικό ημερολόγιο εξακολουθεί να συμβουλεύεται για να καθορίσει τις καλύτερες ημέρες για να ταχυδρομήσει τη γαμήλια πρόσκληση και να συνδέσει τον κόμπο.

Οι αργίες και οι φθινοπωρινές γάμοι είναι οι πιο δημοφιλείς και οι περισσότεροι γάμοι προγραμματίζονται για Κυριακή ή εθνικές αργίες όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν. Το πρόβλημα είναι ότι λίγες τυχεροί γαμήλιες μέρες - είτε Taian ή Tomobiki - πέφτουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έτσι ώστε οι χώροι να κλείσουν γρήγορα μετά την κυκλοφορία του νέου ημερολογιακού ημερολογίου την 1η Ιανουαρίου.

1

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά οι ημέρες Taian και Tomobiki είναι πραγματικά εύκολο να υπολογιστούν. Το Sensho, μια μέρα που προσφέρει καλή τύχη πριν από το μεσημέρι, ξεκινάει με την 1η Ιανουαρίου. Την επόμενη μέρα είναι η Tomobiki, μια καλή μέρα για γάμους, ενώ την επόμενη μέρα, ο Senbu, παρουσιάζει το καλό του απόγευμα. Η τέταρτη ημέρα, Butsemetsu, είναι η πιο άτυχη ημέρα επειδή είναι η μέρα που πέθανε ο Βούδας. Με πολλούς ιερούς ναούς Shinto κλεισμένους για την ημέρα, οι γάμοι σπάνια λαμβάνουν χώρα. Η τυχερή πέμπτη μέρα, Taian, είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για γάμους, και την έκτη μέρα, Shakko, παρέχει μόνο δύο ευνοϊκές ώρες από τις 11 π.μ. έως 1 μ.μ..

Αυτές οι έξι ετήyo ημέρες περιστρέφονται κάθε μήνα έτσι ώστε η ακολουθία ξεκινάει με το Tomobiki την 1η Φεβρουαρίου, Senbu την 1η Μαρτίου και ούτω καθεξής. Το μοτίβο επαναλαμβάνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο.

ινδός των ανατολικών ινδίων

Συναισθηματικά τους γονείς τους, αυτές τις μέρες οι νέοι ινδουιστές ζευγαρώνουν μαζί καθώς συμβουλεύονται το Jyotish πριν επιλέξουν μια ημερομηνία γάμου.

Παράγοντας στα πολύπλοκα γραφήματα γεννήσεων των 36 σημείων και τη θέση του γάμου, ο αστρολόγος χρησιμοποιεί το Πανδανάμ, το ινδουιστικό αστρολογικό ημερολόγιο, για να καθορίσει την πιο ευοίωνη ημέρα του γάμου. 

Το Panchangam προσφέρει περισσότερες τυχερές μέρες σε λιγότερο χρόνο από ό, τι ο Τουνγκ Σινγκ από την κατοχή ενός Hindu γάμου κατά τη διάρκεια του Chaturmas είναι ταμπού. Η ιερή εποχή των βροχών συμβαίνει από τις 27 Ιουλίου έως τις 22 Νοεμβρίου το 2015. Αυτοί οι μήνες είναι αφιερωμένοι στην προσευχή, την έκκληση και τη συμμετοχή σε πολυάριθμα φεστιβάλ καθώς οι θεοί λαμβάνουν το ετήσιο υπόλοιπο τους, γνωστό ως Yoga Nidra.

εβραϊκός

Οι ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί γάμοι ευνοούνται στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά η εύρεση μιας κατάλληλης ημερομηνίας που είναι επίσης ευοίωνος είναι περίπλοκη. Ως ημέρα ανάπαυσης με εντολή, οι εβραϊκοί γάμοι δεν έχουν προγραμματιστεί για το Σαμπάτ από την δύση του ηλίου μέχρι την δύση του Σαββάτου το Σάββατο.

Ωστόσο, επιτρέπονται απλές τελετές που ολοκληρώνουν πριν από τη νύχτα την Παρασκευή. Δεδομένου ότι οι προετοιμασίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του Shabbat, η φιλοξενία ενός γάμου το βράδυ του Σαββάτου είναι δύσκολη.

Το να παντρευτείς την Κυριακή καθώς και την Τρίτη, που θεωρείται μια δίκαια καλή μέρα, πιστεύεται ότι ευλογεί τον γάμο με ευτυχία και ευημερία. Θεωρείται επίσης τυχερός να δέσει τον κόμπο κάτω από το φεγγάρι, που συμβαίνει κατά τις πρώτες 15 ημέρες κάθε μήνα. Όλοι οι μήνες Φεβρουάριο και Δεκέμβριο είναι ευνοϊκοί, όπως και οι τέσσερις μέρες μετά τον Γιομ Κιπούρ.

Οι θρησκευτικές οδηγίες απαιτούν πλήρη συμμετοχή στη χαρά των αργιών. Ως αποτέλεσμα, οι γάμοι περιορίζονται να πραγματοποιηθούν την προηγούμενη ημέρα ή σε μεγάλες Εβραϊκές διακοπές, καθώς και κατά την 49ήμερη καταμέτρηση του Omar μεταξύ του Πάσχα και του Shavuot τον Μάρτιο και των δέκα ημερών της μετάνοιας μεταξύ των Rosh Hashanah και Yom Kippur.

Οι εβραϊκές τελετές γάμου απαγορεύονται επίσης κατά τις πολυάριθμες ημέρες νηστείας που συμβαίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους καθώς και τις τρεις εβδομάδες που προηγούνται της Tisha B'Av, η οποία ξεκινάει το ηλιοβασίλεμα στις 25 Ιουλίου 2015, 13 Αυγούστου 2016 και 31 Ιουλίου 2017.

1

About

Check Also

7 μύθοι για τη θεραπεία των ζευγαριών για να σταματήσουν να πιστεύουν (ΤΩΡΑ!)

Τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν συνεχείς προκλήσεις μαζί. Ορισμένα είναι μικρά, και μερικά είναι ανυπέρβλητα. Κάποιες προκλήσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 69 =