Home / Σχέσεις / Γιατί μια ταινία μπορεί να είναι η καλύτερη νύχτα της ημέρας

Γιατί μια ταινία μπορεί να είναι η καλύτερη νύχτα της ημέρας

Γιατί μια ταινία μπορεί να είναι η καλύτερη νύχτα της ημέρας

Brooke: Πάω να φτιάξω τα πιάτα.

Γκάρυ: Cool (στον καναπέ που παίζει βιντεοπαιχνίδια).

Brooke: Θα ήταν ωραίο αν με βοηθούσες.

Γκάρυ: Δεν υπάρχει πρόβλημα (συνεχίζει να παίζει). Μόλις ένα λεπτό ... ίσως αργότερα ... Θέλω μόνο να χαλαρώσω.

Brooke: Έλα στο Γκάρυ, παίρνει μόνο 15 λεπτά.

Γκάρυ: Απλά θα καθίσω εδώ και θα αφήσω τα τρόφιμά μου να χωνέψουν ... απλώς προσπαθήστε να απολαύσετε την ησυχία για λίγο (αρχίζει να φωνάζει στο τηλεοπτικό παιχνίδι της τηλεόρασης).

Brooke: (Rolls μάτια) Δεν μου αρέσει να ξυπνήσω σε μια βρώμικη κουζίνα.

Γκάρυ: Ποιός νοιάζεται?

Brooke: Νοιάζομαι!!! (οι μάχες ξεκινούν ....)

1

Αυτή είναι μια σκηνή από Ο χωρισμός, με πρωταγωνιστές τη Jennifer Aniston ως Brooke και τον Vince Vaughn ως Gary. Εμφανίζω συχνά αυτό το κλιπ στα εργαστήρια των ζευγαριών μου. Οι συμμετέχοντες συζητούν στη συνέχεια την αλληλεπίδραση μεταξύ του ζευγαριού στην οθόνη. Αυτό είναι ένα αγωνιστικό πρότυπο αρκετά χαρακτηριστικό με τα ζευγάρια που βλέπω στην πρακτική μου. Η πραγματική ανησυχία του Brooke είναι ότι ο Gary δεν είναι εκεί πραγματικά για συναισθηματικά. Φοβούται ότι δεν είναι σημαντική γι 'αυτόν. Ζητώντας τη βοήθεια του σε αυτή τη στιγμή είναι μια προσφορά για σύνδεση. Ο Γκάρι είναι αποτρεπτικός. Δεν ακούει το υποκείμενο μήνυμα: "Αν με βοηθήσετε [με τα πιάτα], θα ξέρω πως έχω σημασία για σένα". Όταν είναι αποτρεπτικός, ο φόβος του Μπρουκ αναφλέγεται γρήγορα στον αντιδραστικό θυμό και οι δυο βρίσκονται μακριά με ένα θλιβερό επιχείρημα. Συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα λεμόνια, τις διακοπές, το μπαλέτο κλπ., Χωρίς να εκφράζουν τα πιο ευάλωτα συναισθήματα κάτω από την επιφάνεια και να μην φτάνουν ποτέ στα αληθή ζητήματα που στηρίζουν τα επιχειρήματά τους.

 

Οι ταινίες παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για συζήτηση μεταξύ ζευγαριών. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε να μιλάτε για ένα ζήτημα που επηρεάζει τη δική σας σχέση χωρίς να το φέρνετε άμεσα. Μια μελέτη βγήκε πέρυσι που παρέχει υποστήριξη για αυτόν τον ισχυρισμό. Δρ. Ο Ronald Rogge και ο Thomas Bradbury του Ινστιτούτου Σχέσεων της UCLA δημιούργησαν μια λίστα με τις ταινίες που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη και οι ερωτήσεις των συνομιλιών που δόθηκαν στους συμμετέχοντες.

Αν και δεν αποτελεί τυποποιημένο μοντέλο θεραπείας, η "Κινηματοθεραπεία" είναι μια αποδεκτή στρατηγική θεραπείας και μια μορφή αυτοβοήθειας. Μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη και την επούλωση για τα ζευγάρια που είναι ανοικτά για να μάθουν πώς οι ταινίες επηρεάζουν τους ανθρώπους και τις σχέσεις. Τα ζευγάρια πρέπει επίσης να παρακολουθούν ταινίες σχετικά με τέτοιες σχέσεις με συνειδητή συνείδηση.

Ο Michael Diettrich-Chastain, ένας εξουσιοδοτημένος επαγγελματίας σύμβουλος στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας δηλώνει: "Έχω αναφερθεί σίγουρα σε κινηματογραφικές ταινίες και βιβλία στους πελάτες με την πάροδο των ετών. Πιστεύω σίγουρα ότι οι ταινίες και τα βιβλία μπορούν να εμπνεύσουν νέους τρόπους να κοιτάξουν καταστάσεις και να μας διώξουν τα μοντέλα μας της κλειστής mindedness.Thiny ταινίες μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσει νέες συζητήσεις μεταξύ των ζευγαριών και να τους βοηθήσει να εργαστούν μέσα από ένα κολλημένο σημείο. 

Μερικές από τις προτεινόμενες ταινίες του είναι Μακριά και Το συντριβάνιΜακριά είναι μια ταινία για ένα ζευγάρι που περιμένει το πρώτο παιδί και τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ για να βρει ένα ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει η οικογένειά τους. Ο Diettrich-Chastain σημειώνει ότι πρόκειται για μια «εξερεύνηση της εναρμόνισης με την έναρξη μιας οικογένειας και τη δυναμική, τους αγώνες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν».  Το συντριβάνι διαθέτει έναν σύζυγο που αγωνίζεται με τη θνησιμότητα, καθώς αναζητά απεγνωσμένα την ιατρική καινοτομία που θα σώσει τη ζωή της γυναίκας του που πάσχει από καρκίνο.

Ο Diettrich-Chastain πιστεύει ότι αυτή είναι μια "κατάλληλη ταινία για να εξερευνήσετε και να συζητήσετε τους περιορισμούς της θνησιμότητας, της αγάπης με την πάροδο του χρόνου, καθώς και τον βαθμό στον οποίο μπορεί κανείς να δεσμευτεί στην αγάπη τους".

«Η εμπειρία του κινηματογράφου από μόνη της είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο μεταξύ ανθρώπων, είναι μια εμπειρία που έχετε με τον σύζυγό σας για παράδειγμα που δημιουργεί ένα νόημα, εάν υπάρχει ένας τρόπος να δείτε την ταινία και να βυθιστείτε στην εμπειρία και στη συνέχεια να είστε σε θέση να σκεφτείτε η πραγματικότητα των άλλων, μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας θαυμάσιος τρόπος για να επικυρώνει, να εξερευνά τις καταστάσεις των άλλων με έναν πολύ μεταφορικό τρόπο, που μαλακώνει και μερικές φορές θεραπεύει μια πληγή που βιώνει μια σχέση "λέει η Καλιφόρνια με άδεια γάμου και οικογενειακή θεραπευτής, Lisa Bahar. Συνεχίζει να λέει ότι οι ταινίες "μας υπενθυμίζουν να συνεχίσουμε, μερικές φορές, η αντιμετώπιση των σχεσιακών άγχους διαλύει τα άτομα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας τρόπος για να συζητήσουμε θέματα και προβλήματα και ενδεχομένως να κινηθούμε μέσα από αυτά". 

Η Bahar παραθέτει διάφορα παραδείγματα, τα αγαπημένα της οποία είναι Οι απόγονοι, Κέικ, και Αδερφια. Οι απόγονοι είναι για ένα γαιοκτήμονα που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τις δύο κόρες του, αφού η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με βάρκα. Ο Μπαχάρ αρέσει πώς αυτή η ταινία "εξερευνά θέματα απιστίας, σωματικής απώλειας και μάθησης πώς να συνδεθεί ξανά με τα παιδιά".  Κέικ είναι για μια γυναίκα με χρόνιο πόνο, η οποία αγωνίζεται επίσης με την προσωπική της τραγωδία. Προτείνει αυτή την ταινία καθώς τα θέματα περιλαμβάνουν τον «κύκλο της θλίψης, την απώλεια ενός παιδιού, τον αυτοκτονικό ιδεασμό, την ψυχική ασθένεια και πώς αυτό επηρεάζει τον γάμο και τις σχέσεις». Αδερφια είναι αρκετά διαφορετική καθώς «ασχολείται με τη δυναμική της οικογένειας, την PTSD, την απιστία, την εμπιστοσύνη και τη συγχώρεση» λέει ο Bahar.

Ο βασιζόμενος στην Καλιφόρνια γάμος και ο οικογενειακός θεραπευτής, Holly LaBarbera, συνιστά τα ζευγάρια να παρακολουθούν Τρελή χαζή αγάπη καθώς "υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης και προδοσίας, θέματα μέσης ζωής, προσωπική ανάπτυξη, συγχώρεση, αποφασιστικότητα και δέσμευση. Της αρέσει επίσης ΒΡΑΔΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: "Αυτή η ταινία περιλαμβάνει θέματα που εμπίπτουν σε μια διαδρομή, αναζωπυρώνουν μια σχέση, δουλεύουν μαζί ως ομάδα και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο". Και οι δύο ταινίες που συνιστά είναι κωμωδίες, τις οποίες πιστεύει ότι προσθέτει ένα σημαντικό στοιχείο για τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν ταινίες θεραπευτικά. "Όταν ασχολείσαι με δύσκολα ζητήματα σχέσεων, η διατήρηση μιας αίσθησης του χιούμορ μπορεί να είναι ένας τρόπος να συνδεθείς και να αντιμετωπίσεις", λέει η Labarbera. 

Παρακολουθώντας μια ταινία με το σύζυγο ή τον σύντροφό σας μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας εάν η ταινία σπινθήρες σκέψης και συνομιλία σχετικά με τα θέματα σχέσεων μεταξύ των ζευγαριών. Να είστε βέβαιος να επικεντρωθεί και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που αντηχεί μαζί σας όπως βλέπετε. Σκεφτείτε ποια προβλήματα σχετίζονται με τις μετοχές ζευγαριού στην οθόνη που μοιράζεστε επίσης με τον συνεργάτη σας. Τι κάνει το ζευγάρι για να επιλύσει αυτά τα προβλήματα; Μπορείτε να αναφέρετε ή να προσδιορίσετε τους αγώνες και τις στρατηγικές αντιμετώπισης; Πώς αντιμετωπίζονται τα συναισθήματα και τα συναισθήματα μεταξύ του ζευγαριού; Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες για να εξερευνήσετε με τον συνεργάτη σας αφού παρακολουθήσετε την ταινία μαζί.

Η προβολή ταινιών είναι ένας θεραπευτικός αλλά και ένας διασκεδαστικός και διασκεδαστικός τρόπος για να ενισχύσετε τη σχέση σας.   

Αγορά από την Amazon: 200 Μαθήματα αγάπης από τις ταινίες: Η παραμονή του Moonstruck για τη ζωή, Ενοικιάστε δύο ταινίες και μιλήστε στο πρωί, το Reel Therapy ή το E-Motion Picture Magic ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.reelives.com για μερικές ιδέες ταινιών από την κατηγορία ψυχικής υγείας.

1

About

Check Also

Οι σχέσεις μεγάλων αποστάσεων λειτουργούν πραγματικά;

Πολλοί πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεγάλων αποστάσεων προορίζονται για αποτυχία. Είναι ακόμη δυνατό να διατηρήσετε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 70