Home / Σχέσεις / Δικαιωμάτων των παππούδων στη Μασαχουσέτη

Δικαιωμάτων των παππούδων στη Μασαχουσέτη

Δικαιωμάτων των παππούδων στη Μασαχουσέτη

Η Μασαχουσέτη θεωρείται γενικά περιοριστική κατάσταση όσον αφορά τα δικαιώματα των παππούδων. Με άλλα λόγια, οι παππούδες και οι παππούδες που πασχίζουν να κερδίσουν την επίσκεψη με τα εγγόνια τους αντιμετωπίζουν μια ανηφορική μάχη.

Στη Μασαχουσέτη οι παππούδες και γιαγιάδες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επίσκεψη των εγγονών που ζουν σε άθικτη οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι γονείς των εγγονών είναι παντρεμένοι και ζουν μαζί, μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση που τους αρέσει σχετικά με την επαφή με τους παππούδες.

Παππούδες και γιαγιάδες μπορούν, ωστόσο, να υποβάλουν αίτηση για δικαίωμα επίσκεψης αν οι γονείς του έχουν διαζευχθεί ή χωριστεί, εάν ένας γονέας έχει πεθάνει ή εάν το παιδί γεννήθηκε εκτός γάμου, αλλά έχει διαπιστωθεί πατρότητα. Η καθιέρωση της πατρότητας δεν απαιτείται για την επίσκεψη από τους παππούδες της μητέρας. Το συμφέρον του παιδιού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, αλλά δεν δίδεται κανένας παράγοντας από τον νόμο για τον καθορισμό του καλύτερου ενδιαφέροντος.

Η Μασαχουσέτη θεωρείται επίσης περιοριστική κατάσταση, επειδή οι παππούδες και γιαγιάδες πρέπει να πληρούν το πρότυπο βλάβης για να κερδίσουν την επίσκεψη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όχι μόνο να αποδείξουν ότι η επαφή με τους παππούδες και γιαγιάδες είναι προς το συμφέρον του παιδιού, αλλά πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι το εγγόνι θα υποστεί βλάβη σε περίπτωση άρνησης της επαφής. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί.

Πηγαίνοντας στο Δικαστήριο στη Μασαχουσέτη

Οι παππούδες και γιαγιάδες ξεκινούν τη διαδικασία υποβάλλοντας μια καταγγελία και συμπληρώνοντας μια φόρμα που ονομάζεται "Ένορκη βεβαίωση περίθαλψης και επιμέλειας". Με τη μορφή αυτή, οι παππούδες πρέπει να περιγράφουν τη φύση της σχέσης των εγγονών-εγγονών, να λένε γιατί αρνήθηκαν ή περιορίστηκαν η επαφή με το εγγόνι, περιγράφουν την τρέχουσα πρόσβαση στο εγγόνι και περιγράφουν τη «σημαντική βλάβη» στην υγεία, την ασφάλεια ή την ευημερία του παιδιού, που θα μπορούσαν να προκύψουν από την έλλειψη επαφής.

Το παρόν έντυπο μπορεί να τηλεφορτωθεί από το Σύστημα Δικαστηρίου της Μασαχουσέτης. Η σελίδα περιέχει επίσης άλλες πληροφορίες ενδιαφέροντος και συνδέσμους σε άλλους πόρους.

Συχνά στη Μασαχουσέτη, το δικαστήριο θα διορίσει έναν κηδεμόνα ad litem για να διερευνήσει την κατάσταση και να κάνει μια σύσταση στο δικαστήριο.

Μερικές Σημαντικές περιπτώσεις της Μασαχουσέτης

Πολλές περιπτώσεις έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Στην υπόθεση 2002 του Blixt κατά Blixt, οι δικαστές τόνισαν ότι το βάρος της απόδειξης φέρουν οι παππούδες. Περιγράφουν δύο τρόπους με τους οποίους οι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να κερδίσουν επίσκεψη.

1

Πρώτον, μπορούν να παρουσιάσουν μια "σημαντική προϋπάρχουσα σχέση" που θα είχε ως αποτέλεσμα τη "σημαντική βλάβη" στο παιδί εάν διακοπεί. Αυτό το εύρημα ισχύει συχνά σε περιπτώσεις όπου οι παππούδες και γιαγιάδες έπαιξαν ενεργό ρόλο στην ανύψωση ενός εγγονιού.

Δεύτερον, ελλείψει μιας τέτοιας σχέσης, οι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν ακόμα να λάβουν επίσκεψη εάν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουν το παιδί, και πάλι από "σημαντική βλάβη". Παρόλο που λίγες περιπτώσεις εμπίπτουν στη δεύτερη κατηγορία, στην περίπτωση του Sher Sherman Desmond το 2007, μια γιαγιά που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον εγγονό της είχε δοθεί επίσκεψη. Εισήγαγε αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν ότι η μητέρα του παιδιού είχε εξαφανιστεί μετά το πέρας της εγχώριας κατάχρησης. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η γιαγιά πρέπει να έχει επαφή για να παρακολουθεί το παιδί, για να είναι σίγουρος ότι δεν έχει κακοποιηθεί ή ότι έχει υποστεί σκηνές κακοποίησης.

Τόσο η Blixt εναντίον Blixt όσο και η Sher v. Desmond ήρθαν μετά τη σημαντική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στο Troxel κατά Granville, ώστε να αντιπροσωπεύουν την τρέχουσα κατάσταση των δικαιωμάτων των παππούδων στη Μασαχουσέτη.

Η υιοθέτηση τελειώνει τα δικαιώματα των παππούδων, εκτός αν το υιοθετούμενο κόμμα είναι γονέας. Δείτε το καταστατικό της Μασαχουσέτης.

  • Μάθε περισσότερα: 6 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα δικαιώματα των παππούδων
1

About

Check Also

Κορυφαίες 3 συμβουλές για τη συμπλήρωση του διαγωνισμού

01 από 03 Contents1 Σταματήστε να ανταγωνίζεστε την πρώην σας2 Συνεργαστείτε με την πρώην σας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3