Home / Σχέσεις / Πώς να βρείτε ένα mentor που μπορείτε να εμπιστευτείτε για το παιδί σας

Πώς να βρείτε ένα mentor που μπορείτε να εμπιστευτείτε για το παιδί σας

Πώς να βρείτε ένα mentor που μπορείτε να εμπιστευτείτε για το παιδί σας

Ως μονογονεϊκός, μπορεί να έχετε μικτά συναισθήματα για την εύρεση ενός μέντορα για το παιδί σας. Είχα μάλιστα μια μαμά να μου λέει πρόσφατα ότι ανησυχεί για το μήνυμα που θα στείλει σαν να ρωτούσε ότι αυτό το είδος βοήθειας ήταν ένα σημάδι αδυναμίας. Προσωπικά, νομίζω ότι είναι ένα σημάδι της δύναμης. μια ένδειξη ότι γνωρίζετε το παιδί σας και τι χρειάζεται σε αυτό το σημείο της ζωής του. Ολα Τα παιδιά - είτε προέρχονται από μονοκατοικίες είτε από μονοκατοικίες - χρειάζονται να περιβάλλονται από ενήλικες που μπορούν να εμπιστευτούν.

Μερικές φορές αυτές οι σχέσεις αναπτύσσονται φυσικά, και μερικές φορές πρέπει να τους βοηθήσουμε μαζί βρίσκοντας μέντορες για τα παιδιά μας. Εάν είστε έτοιμοι να λάβετε αυτό το βήμα, δείτε μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει μια ισχυρή, ισχυρή σχέση καθοδήγησης:

Πώς να βρείτε έναν Mentor
Βασικά, υπάρχουν δύο τρόποι να βρεθεί ένας μέντορας για το παιδί σας. Μπορείτε να επιλέξετε τον εαυτό σας, ή να τον βρείτε μέσω ενός οργανισμού καθοδήγησης για τη νεολαία όπως Big Bigsters Big Brothers.

 1. Χρησιμοποιώντας έναν Οργανισμό
  • Οι περισσότεροι οργανισμοί υποχρεούνται να διενεργούν ελέγχους ιστορικού σε εθελοντές και έμμισθους συμβούλους. Πάρτε βήματα για να μάθετε, συγκεκριμένα, τι είδους έρευνα κάνουν. Οι πιο διεξοδικοί έλεγχοι ιστορικού περιλαμβάνουν τέσσερις πηγές: το μητρώο κατάχρησης και αμέλειας παιδιών, τη βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων του κράτους σας, την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και το μητρώο σεξουαλικών παραπτωμάτων.
  • Οι οργανώσεις καθοδήγησης επίσης εκπαιδεύουν τους συμβούλους τους σε βασικές δεξιότητες επικοινωνίας και διαδικασίες ασφάλειας.
  • Το παιδί σας θα συνοδεύεται από έναν σύμβουλο με βάση τα ενδιαφέροντά του, την ηλικία και τις ανάγκες του.
  • Ωστόσο, μπορεί να μην επιτρέπεται να συνοδεύσετε το παιδί σας στις εκδρομές, τουλάχιστον αρχικά.
 1. Επιλέγοντας τον εαυτό σας τον εαυτό σας
  • Αν αποφασίσετε να ζητήσετε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να συμβουλεύει το παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάποιον που γνωρίζετε πολύ καλά - και γνωρίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Βεβαιωθείτε ότι είναι κάποιος έχετε που επιλέξατε και όχι κάποιον που σας επέλεξε (ή το παιδί σας).
  • Γενικά, είναι καλύτερο να συνδυάσετε αγόρια με αντρικούς συμβούλους και κορίτσια με γυναίκες συμβούλους.
  • Εξετάστε τη διεξαγωγή του δικού σας ελέγχου ιστορικού. Η αναζήτηση στο μητρώο κακοποιών είναι ελεύθερη και μπορείτε να μάθετε πολλά με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα για το τοπικό τμήμα του σερίφη σας.
  • Μιλήστε ανοιχτά για τις προσδοκίες σας. Ίσως είναι καλύτερο να αρχίσετε με μια μικρή χρονική δέσμευση και να επιτρέψετε στη σχέση να αναπτυχθεί φυσικά.
  • Διοργανώστε αρχικά μερικές συναθροίσεις στο σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς το παιδί σας ανταποκρίνεται στον σύμβουλό του.
  • Εξετάστε την επισήμανση μαζί για μερικές εξόδους, για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι άνετο πριν ξεκινήσουν τις εξορμήσεις σας χωρίς εσάς.

  Καθιέρωση βασικών κανόνων

  Είτε επιλέγετε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο για να συμβουλεύετε το παιδί σας, είτε περνάτε από έναν οργανισμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μυαλό σχετικά με τους κανόνες και τις προσδοκίες. Ακολουθούν ορισμένα θέματα που πρέπει να εξετάσετε:

  • Είστε εντάξει με το παιδί σας και τον σύμβουλό του να είστε φίλοι στο Facebook?
  • Υπάρχουν ώρες της ημέρας (ή ημέρες της εβδομάδας) όταν ο μέντορας δεν πρέπει να καλέσει ή να γράψει το παιδί σας?
  • Πώς θα χειριστείτε τις συγκρούσεις προγραμματισμού -ιδίως εάν οι επισκέψεις του παιδιού σας με τον σύμβουλό της έρχονται σε σύγκρουση με το χρόνο γονικής μέριμνας του πρώην σας?
  • Υπάρχουν μέρη σας όχι θέλετε ο μέντορας να πάρει το παιδί σας?
  • Τι γίνεται με τη μεταφορά; Ποιες μορφές είναι εντάξει μαζί σας και ποιους κανόνες ισχύουν - για παράδειγμα, σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή το αλκοόλ?
  • Ποιοι άλλοι κανόνες ή οδηγίες είναι σημαντικοί για εσάς?

  Καλλιέργεια της σχέσης

  Σκεφτείτε επίσης πώς θα βοηθήσετε τη σχέση του παιδιού σας με τον μέντορά του να μεγαλώσει. Μερικοί γονείς κάνουν check-in με τους μέντορες των παιδιών τους σε εβδομαδιαία βάση, για να τους ενημερώσουν για το τι συμβαίνει στη ζωή του παιδιού και για να μάθετε ποιες δραστηριότητες έχει προγραμματίσει ο μέντορας. Συζητήστε με το παιδί σας και για τη σχέση. Ειδικά μπορεί να χρειαστεί να διαβεβαιώσετε ότι οι σχέσεις -και η εμπιστοσύνη- έχουν τον χρόνο να αναπτυχθούν.

  Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι το παιδί σας πιθανότατα θα έχει πολύ περισσότερη διασκέδαση αν δεν αισθάνεται πίεση να εμπιστευτεί τον μέντορά του ή να γίνει εξαιρετικά καλοί φίλοι αμέσως.

  Το φρούτο των σχέσεων καθοδήγησης
  Ίσως γνωρίζετε τα γενικά οφέλη της καθοδήγησης σχέσεων-ότι βοηθούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα δυνατά τους, να εργάζονται μέσω προκλήσεων και να φτάνουν στο πραγματικό τους δυναμικό. Αλλά υπάρχουν και πραγματικά, απτά οφέλη βραχυπρόθεσμα, όπως και να βλέπεις την αυτοπεποίθηση του παιδιού σου, επειδή υπάρχει κάποιος στον κόσμο που νοιάζεται για την "που δεν χρειάζεται". Μερικές φορές η αναγνώριση είναι το μόνο που χρειάζεται. Και όταν αρχίζει να πιστεύει στον εαυτό της τον τρόπο που κάνει ο μέντορας της, θα γνωρίσετε την προσπάθεια που βάλατε στην οικοδόμηση της σχέσης αξίζει τον κόπο!

  1

  Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο 4-H. Οι εμπειρίες 4-Η βοηθούν στο να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση, η φροντίδα και τα ικανά παιδιά. Μάθετε περισσότερα επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό τους. 

  1

  About

  Check Also

  Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη

  01 από 06 Contents1 Λιγότερες μάχες, πιο αγάπη2 Μην πάρετε τα πάντα τόσο προσωπικά3 Να …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  27 − = 20