Home / Σχέσεις / 9 τρόποι να χάσετε τη γονική σας αρχή

9 τρόποι να χάσετε τη γονική σας αρχή

9 τρόποι να χάσετε τη γονική σας αρχή

Ως γονέας, η εξουσία σας είναι ένα ιερό πράγμα. Είναι αυτή η ανώνυμη ουσία που παρακινεί τα παιδιά σας να θέλω να σας ευχαριστήσω, να εργαστείτε για να κερδίσετε το σεβασμό σας και να διατηρήσετε στενή σχέση μαζί σας. Είναι κάτι που - ξέρετε ή όχι - έχετε περάσει χρόνια οικοδόμησης. Δυστυχώς, μπορείτε να το χάσετε σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Δείτε πώς και τι μπορείτε να κάνετε σε αυτό:

1. Να είστε ένας υποσχόμενος διακόπτης.

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους εμείς, ως γονείς, αμαυρώνουμε την εμπιστοσύνη των παιδιών μας και θέτουμε σε κίνδυνο τη δική μας εξουσία.

Τώρα, είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς θα καταλήξουν να σπάσουν μια ή δύο υποσχέσεις κατά μήκος του τρόπου, και αυτό δεν είναι θανατηφόρο. Εάν όμως γίνουμε συνηθισμένοι υπάλληλοι υπόσχεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να θυσιάσουμε κάποιο βαθμό προσέγγισης με τα παιδιά μας στη διαδικασία.

Η επιδιόρθωση: Αν έχετε υποσχέσει τον διακόπτη, να το αναγνωρίσετε και να ζητήσετε συγγνώμη από τα παιδιά σας. Στη συνέχεια, προχωρήστε προς τα εμπρός, σταματήστε το μοτίβο αποφεύγοντας να κάνετε υποσχέσεις μικρής κλίμακας και κρατώντας αυτές που κάνετε.

2. Πάρτε μια προσέγγιση που κάνει-τι-εγώ-που-δεν-τι-εγώ-να-σε-γονεϊκό.

Σκεφτείτε ότι η ψυχαγωγική χρήση ναρκωτικών είναι αβλαβής; Πιείτε και οδηγείτε μερικές φορές; Αρνείστε να μιλήσετε στα παιδιά σας όταν είστε θυμωμένοι; Όλα αυτά τα πρότυπα είναι πράγματα που πιθανόν να περιμένετε από τα παιδιά σας να μην κάνουν. Και όταν τα κάνετε, με ή χωρίς τη ρητή γνώση τους, συμβιβάζεστε την ακεραιότητά σας και σπάζετε την εμπιστοσύνη τους.

Η επιδιόρθωση: Αλλάξτε τη συμπεριφορά σας ώστε οι δικές σας ενέργειες να ευθυγραμμιστούν με αυτό που περιμένετε από τα παιδιά σας.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε έναν φίλο ακεραιότητας - κάποιος που θα σας κρατήσει υπεύθυνο για τη διατήρηση των αλλαγών που προσπαθείτε να κάνετε.

3. Περπατήστε γύρω.

Τα παιδιά είναι μερικά από τα πιο αισθητά όντα στον πλανήτη! Οποιοδήποτε επίπεδο εξαπάτησης θα λειτουργήσει εναντίον σας μακροπρόθεσμα.

Μην ξεγελιέστε να σκεφτείτε ότι τα παιδιά σας δεν θα παρατηρήσουν - ή θα φροντίσουν - αν κοιμάστε με τον καλύτερο φίλο του πρώην σας ή κλέβετε από την εργασία. Ακόμη και οι μικρές αδιαθεσίες γίνονται μια μεγάλη υπόθεση όταν συνοδεύονται από ύπουλη συμπεριφορά!

1

Η επιδιόρθωση: Σταματήστε να γλιστράτε. Να είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας για το τι κάνετε - χωρίς να δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες απ 'ό, τι πρέπει να γνωρίζουν, φυσικά.

4. Υπερβολή.

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να υπονομεύσετε τη γονική σας εξουσία, οπότε κρατήστε την πρόβλεψή σας για το πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η νέα σχέση στο χαμηλό επίπεδο και μάθετε πότε να δαγκώσετε τη γλώσσα σας για την πρώην σας και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά σας!

Η επιδιόρθωση: Σταματήστε την υπερφόρτωση και κρατήστε προσωπικές σκέψεις στον εαυτό σας. Καλύτερα, αναζητήστε μερικούς συναδέλφους ενήλικες με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε τις εσωτερικές σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

5. κακομεταχείριση των παιδιών σας.

Αυτό το λάθος περιβάλλει τα πολλαπλά λάθη γονικής μέριμνας, από την πραγματική κακοποίηση των παιδιών σας να φωνάζουν ή να τα επεξεργάζονται σκληρά. Ακόμα και να είσαι γονέας yo-yo - επάνω μια μέρα και το επόμενο - αφήνει τα παιδιά σας να νιώθουν αβέβαιοι για το τι πρέπει να περιμένουν και μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη μακροχρόνια σχέση σας.

Η επιδιόρθωση: Γίνετε πιο συνεπής, αγαπώντας γονέας. Σκεφτείτε να πάρετε μια τάξη γονέων ή να ξεκινήσετε μια καθημερινή ρουτίνα περιοδικών για να σας βοηθήσουμε να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας πιο τακτικά.

6. Λίγο.

Ξαπλωμένη στα παιδιά σας είναι ο γρήγορος τρόπος να χάσετε τον σεβασμό και τη γονική σας εξουσία. Θυμηθείτε, είναι αντιληπτικές! Ακριβώς όπως μπορείτε να τα διαβάσετε, τα παιδιά σας είναι σε θέση να διαβάσουν όταν τους λείπεις.

Η επιδιόρθωση: Σταμάτα να λες ψέματα. Είτε μιλάτε την αλήθεια είτε λέτε, "δεν θα μιλούσα για αυτό τώρα." 

7. Μοιραστείτε τις εμπιστευτικές τους πληροφορίες χωρίς την άδειά τους.

Όταν τα παιδιά σας μοιράζονται τα συναισθήματα και τα τρωτά τους με σας, τα μοιράζονται μαζί σας και βλάπτουν τα συναισθήματά τους όταν μοιράζεστε τις μυστικές τους εμπιστοσύνη με τους φίλους σας πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ, οπότε μην το κάνετε! Όταν αισθάνεστε ότι πρέπει να μοιραστείτε την εμπιστοσύνη με την πρώην σας, ενημερώστε το παιδί σας ώστε να μην γίνεται κρυφά.

Η επιδιόρθωση: Αν το κάνατε πρόσφατα, ζητήστε συγγνώμη. Προχωρώντας μπροστά, λάβετε σοβαρά υπόψη τα εμπιστοσύνη των παιδιών σας και μην τους μοιράζεστε ποτέ με τους ανθρώπους εκτός της οικογένειάς σας, εκτός και αν μιλάτε με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή για ένα συγκεκριμένο ζήτημα.

8. Μιλήστε αρνητικά για τον πρώην σας μπροστά στα παιδιά σας.

Αυτό είναι απολύτως ταμπού και ένας σίγουρος τρόπος να χάσετε το σεβασμό των παιδιών σας. Αντ 'αυτού, κρατήστε αρνητικές σκέψεις για τον πρώην σας για τον εαυτό σας και ζήστε την αρχή "αν δεν μπορείτε να πείτε τίποτα ωραίο, να μη πείτε τίποτα καθόλου".

Η επιδιόρθωση: Και πάλι, εάν το κάνατε αυτό, ζητήστε συγγνώμη και συμφωνήστε με τον εαυτό σας ότι δεν θα το κάνετε ξανά. Η ανάπτυξη είναι αρκετά δύσκολη. τα παιδιά σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο η πρώην σας αποτυχία.

9. Περιμένετε τα παιδιά σας να πάρουν τις πλευρές.

Τέλος, ποτέ δεν ενεργείτε σαν να νομίζετε πραγματικά ότι τα παιδιά σας πρέπει να παίρνουν τις πλευρές ανάμεσα σε εσάς και την πρώην σας.

Η επιδιόρθωση: Σταματήστε να βάλετε τα παιδιά σας στη μέση και να εστιάσετε, αντ 'αυτού, σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε - τις δικές σας ενέργειες. 

1

About

Check Also

Διαβάστε για το πώς η καθημερινή σας αλλαγή ζωής μετά την προώθηση ενός παιδιού

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε αναδόχου, ίσως να είστε περίεργοι ως προς το πώς η ενθάρρυνση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =