Home / Σχέσεις / 7 μύθοι για τη θεραπεία των ζευγαριών για να σταματήσουν να πιστεύουν (ΤΩΡΑ!)

7 μύθοι για τη θεραπεία των ζευγαριών για να σταματήσουν να πιστεύουν (ΤΩΡΑ!)

7 μύθοι για τη θεραπεία των ζευγαριών για να σταματήσουν να πιστεύουν (ΤΩΡΑ!)

Τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν συνεχείς προκλήσεις μαζί. Ορισμένα είναι μικρά, και μερικά είναι ανυπέρβλητα. Κάποιες προκλήσεις που μπορούν να χειριστούν μόνοι τους, αλλά μερικοί απαιτούν τη βοήθεια ενός θεραπευτή για να εργαστούν επιτυχώς μέσω αυτών. Κατά καιρούς τα ζευγάρια αρχίζουν να νιώθουν σαν εχθρούς ή να ζουν σαν συγκάτοικοι αντί να είναι εταίροι και εραστές. Εάν φαίνεται ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε τα προβλήματά σας μόνοι σας και τα πράγματα είναι σπειροειδής προς τα κάτω, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε τη θεραπεία ζευγαριών ή γάμου.

Δυστυχώς, ορισμένα ζευγάρια που μπορούν να ωφεληθούν από τη θεραπεία είναι απρόθυμα να λάβουν βοήθεια. Ένας ή και οι δύο εταίροι στη σχέση αντιστέκονται εξαιτίας κοινών παρανοήσεων. Εδώ είναι επτά κοινά μύθοι για τη θεραπεία των ζευγαριών και τις αλήθειες πίσω από την παραπληροφόρηση:

1. Η θεραπεία με ζευγάρια έχει χαμηλό ποσοστό επιτυχίας.

Δυστυχώς, πολλοί θεραπευτές που δουλεύουν με ζευγάρια δεν εκπαιδεύονται σε ένα χρήσιμο μοντέλο θεραπείας των ζευγαριών. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στο σύνολο του βοηθού βοηθού. Βλέποντας έναν θεραπευτή που δεν είναι ειδικά εκπαιδευμένος και αρκετά έμπειρος για να αντιμετωπίσει τα εξειδικευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι μπορεί, στην πραγματικότητα, να έχει ένα χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Γι 'αυτό πρέπει να αναζητήσετε έναν θεραπευτή με ένα ειδικότητα σε ζευγάρια θεραπεία, και που βλέπει ένα υψηλό ποσοστό των ζευγαριών στην πρακτική τους. Ένας θεραπευτής πιστοποιημένος σε μια μορφή θεραπείας με βάση την έρευνα, όπως η Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT), μπορεί να φέρει πολύ χρήσιμες πληροφορίες και πολλές αποτελεσματικές τεχνικές στη θεραπεία σας.

Η πιστοποίηση σε αυτές τις μορφές παροχής συμβουλών απαιτεί πολλές ώρες εκπαίδευσης και εποπτείας. Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τις σωστές ερωτήσεις και να μάθετε εάν ένας θεραπευτής έχει εκτεταμένη εξειδικευμένη κατάρτιση για να εργαστεί με ζευγάρια. Αυτοί οι θεραπευτές μπορούν να χρεώνουν ένα ασφάλιστρο και μπορούν ή όχι να πάρουν ασφάλιση, αλλά η διαφορά στο επίπεδο της θεραπείας μπορεί να σώσει τη σχέση σας.

 

2. Η θεραπεία με ζευγάρια θα πάρει "για πάντα".

Και πάλι, με έναν άρτια καταρτισμένο θεραπευτή που χρησιμοποιεί ένα μοντέλο που βασίζεται στην έρευνα, η θεραπεία είναι περισσότερο βραχυπρόθεσμη διαδικασία από όσο νομίζετε. Υπάρχουν σίγουρα εξαιρέσεις και δεν υπάρχει κανένας τρόπος πρόβλεψης, αλλά τρεις έως έξι μήνες μπορεί να σας ωθήσουν σε μια πιο σταθερή σχέση. Μπορεί να είναι κάπως μεγαλύτερο εάν παρουσιαστούν σημαντικές περιπλοκές ή ψυχολογικά συμπτώματα. Οι περιπτώσεις που περιλαμβάνουν απιστία ή άλλες προδοσίες μπορεί επίσης να απαιτούν περισσότερο χρόνο θεραπείας, πριν να δείτε θετικές αλλαγές και επούλωση. Ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος θεραπευτής μπορεί να σας οδηγήσει στο δρόμο για να αλλάξει πολύ πιο γρήγορα από έναν θεραπευτή που δεν ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα. Δεν χρειάζεται να πάει "για πάντα" για να δούμε αποτελέσματα.

3. Θα κατηγορήσω για όλα τα προβλήματα.

1

Εκτός αν υπάρχει κάποια μορφή ή κατάχρηση ή παραμέληση, αυτό συμβαίνει σπάνια με έναν εξειδικευμένο θεραπευτή. Οι πιο έμπειροι θεραπευτές ζευγαριών θα διερευνήσουν τους υποκείμενους κύκλους αλληλεπίδρασης - δηλαδή τις συμπεριφορές και των δύο εταίρων. Αυτές οι συλλογικές δραστηριότητες θεωρούνται "το πρόβλημα". Κάθε εταίρος πρέπει να καταλάβει το ρόλο του στη διατήρηση του προτύπου για να το αλλάξει. Ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει απιστία, αυτά τα πρότυπα πρέπει να εξεταστούν.

 Είναι πολύ απίθανο ένας συνεργάτης να κατηγορείται αποκλειστικά για τα προβλήματα σχέσεων που προσπαθείτε να διορθώσετε.

4. Ο συνεργάτης μου χρειάζεται πραγματικά ατομική θεραπεία πρώτα. 

Όταν ένας σύντροφος έχει σημαντικά ψυχολογικά συμπτώματα, η θεραπεία ζευγαριών μπορεί να μην είναι η μόνη συνιστώμενη θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Η αποτελεσματική θεραπεία ζευγαριών μπορεί στην πραγματικότητα να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, του άγχους, του μετατραυματικού στρες και άλλων ψυχολογικών διαταραχών. Μια ισχυρότερη και πιο υποστηρικτική σχέση θα μειώσει φυσικά την υποφέρουν και τους δύο εταίρους, ακόμα και όταν ένας εταίρος αγωνίζεται με μια ψυχολογική διαταραχή. Η θεραπεία με ζευγάρια μπορεί να τρέξει ταυτόχρονα με την ατομική θεραπεία για έναν ή και τους δύο συντρόφους. Δεν είναι αμοιβαία αποκλειστικά και δεν πρέπει να προηγείται το άλλο.

5. Ο θεραπευτής θα μας πει αν πρέπει να μείνουμε μαζί ή να διαλύσουμε. 

Υπάρχουν κάποιοι θεραπευτές που μπορούν να το πω αν έχετε πολλές, πολλές προκλήσεις και εξετάζετε μια δέσμευση, όπως ο γάμος. Εάν είστε ήδη παντρεμένοι, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν φιλικό για το γάμο θεραπευτή ο οποίος εκτιμά την αποκατάσταση της σχέσης σας με την υγεία αν είναι δυνατόν. Πολλοί θεραπευτές ζευγαριών θα (και θα έπρεπε) θέτουν αυτό ως πρώτη προτεραιότητα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο ρόλος ενός θεραπευτή είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς η σχέση σας έχει πάει στραβά και να σας καθοδηγήσει προς έναν τρόπο να το επιδιορθώσετε για όσο διάστημα είστε πρόθυμοι να κάνετε αυτή την προσπάθεια. Η απόφαση να παραμείνετε σε μια σχέση πρέπει πάντα να είναι δική σας, όχι ο θεραπευτής σας.

6. Δεν υπάρχει τρόπος να διορθώσουμε τα προβλήματά μας επειδή έχουν πάει πολύ καιρό.

Τα ζευγάρια περιμένουν κατά μέσο όρο έξι χρόνια πριν ζητήσουν βοήθεια για τον αναξιοπαθούντα γάμο τους. Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα μακροχρόνια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με σωστή θεραπεία. Υπάρχουν μέθοδοι που βοηθούν στην αντιμετώπιση παλιών πληγών και τραυματισμών που έχουν βοηθήσει πολλά ζευγάρια. Τα μόνα ζευγάρια που δεν βοηθούνται είναι εκείνα που και τα δύο είναι απρόθυμα να κάνουν μια προσπάθεια. Αν απλά θέλετε να ελέγξετε το κουτί "Δοκιμάσαμε τη θεραπεία", τότε δεν θα σας βοηθήσει. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε σε δυσλειτουργικό μοτίβο, εάν και οι δύο είστε πραγματικά αφοσιωμένοι στη διαδικασία θεραπείας, τότε υπάρχει πολλές ελπίδες!

7. Αν μιλάμε για τα προβλήματά μας, τα πράγματα θα επιδεινωθούν.

Οι πιθανότητες είναι ότι οι δικές σας προσπάθειες να μιλήσετε για τα προβλήματά σας έχω έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ή, μπορεί να έχετε ακόμη προηγούμενες εμπειρίες θεραπείας που χειροτερεύουν τα πράγματα. Οι δεξιότητες του θεραπευτή και η ικανότητά του να χειρίζεται εποικοδομητικά αρνητικά συναισθήματα και αντιδραστικότητα μεταξύ ζευγαριών θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Ο θεραπευτής πρέπει να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για εσάς και το σύντροφό σας, όπου οι συζητήσεις είναι παραγωγικές.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που κρατούν οι άνθρωποι σε αυτό που τους εμποδίζει να αναζητήσουν την απαραίτητη βοήθεια για τη σχέση τους. Είναι κατανοητό να μην ξέρετε τι να περιμένετε από αυτή τη θεραπεία. Αλλά, μπορείτε να βάλετε τα μύθια στην άκρη και να εισάγετε γενναία στη θεραπεία των ζευγαριών για την καλύτερη ευκαιρία να σώσετε μια αποτυχημένη σχέση.

  Η πλήρης προσπάθειά σας ως ζευγάρι, σε συνδυασμό με έναν εξειδικευμένο θεραπευτή, θα σας δώσει μια καλή ευκαιρία για την επιτυχία.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ... ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΜΟΣ EMAIL NEWSLETTER ΣΗΜΕΡΑ!

1

About

Check Also

Έχουμε πολλά να μάθουμε από τις ίδιες σεξουαλικές σχέσεις

Σε μια απόφαση ορόσημο του 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε ότι τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 42