Home / Направи го сам / Шийте тениска Quilt: Лесна тениска Quilt инстркцията

Шийте тениска Quilt: Лесна тениска Quilt инстркцията

шия a T-Shirt Quilt: Easy T-Shirt Quilt Tutorial

Шийте тениска Quilt: Лесна тениска Quilt инстркцията.
Снимката на авторските права Ruth Ingram, използвана с разрешение

Понякога очуканата фланелка просто не може да бъде върната обратно в дрехите, но е толкова трудно да се разбият тези стари спомени в кошчето. Тениската често е нещо повече от дреха. Тениските могат да кажат какво сме направили, където всичко е паднало, а понякога дори да носят очевидните подписи на кой е с нас.

Вместо да хвърляте тези Т, помислете за превръщането на зоните на логото в квадратни блокове. Лесно е да обедините тези големи квадратчета, за да създадете памперс за памет, който може да продължи цял живот. Ще ви покажа как.

Какво ще ви трябва:

  • 8-16 стари тениски
  • ножици
  • (по избор) въртящ се нож и мат
  • шевна машина или комплект за шиене
  • Ютия и дъска за гладене
  • Интерфейс на желязо
  • 1/2 двор координираща плат за подстригване

Щом получите материалите си, нека да започнем.

02
от 08

Нарежете квадратчетата на тениската

шия a T-Shirt Quilt: Easy T-Shirt Quilt Tutorial

Нарежете квадратчета за тениски.
Дъжд Blanken

Определете какъв размер бихте искали да бъдат квадратните ви фланелки. Обикновено квадратчето от 12-16 "ще позволи логото на ризата. Добавете 1/4" от двете страни за улеснение на шева (каква е дължината на шева?). Например, ако искате квадратчетата на тениската да са 12 "завършени, след това нарязани 12 1/2" квадратчета, за да позволите шевовете.

Колко квадрати трябва да покриете с легло с кралски размер? Ако правите юрган за определено легло, опитайте това ръководство за стандартните размери на матрака.

Докато ножиците ще работят, въртящият се нож и мат ще направят тази работа много по-лесно. Ротационният нож е като машина за пица за тъкани.

Нуждаете се от някакво вдъхновение за вашата юрганка? Нашето Ръководство за Quilting, Джанет Уикел, разполага с обширна галерия от снимки с деликатни тениски, подадени от readers. Вижте галерията на юрганите с тениски.

След като се счупят квадратните ви фланелки, нека да добавим някои интерфейси.

03
от 08

Желязото се свързва с площадите

шия a T-Shirt Quilt: Easy T-Shirt Quilt Tutorial

Интерфейс върху юрган за тениска.
Дъжд Blanken

Материалът на тениската е еластичен, така че ще трябва да го стабилизирате с някои взаимодействия, за да улесните работата му. Интерфейсът е лесно достъпен в занаятчийските магазини и онлайн (сравнете онлайн цените) и е много лесно да се работи.

Нарежете парчета интерфейс, които са поне 1/2 "по-големи от квадратните с тениски. Нагласете желязото си до най-високата непарична обстановка (не поставяйте вода в него) .Поставете интерфейса с малки лепилни точки на Натиснете с желязо за няколко секунди, повдигнете Повтаряйте задната част на интерфейса, докато се залепи към задната част на материала на тениската Използвайте ножиците си, за да отрежете допълнително взаимодействие от около площада.

Когато всичките ти квадратчета са подкрепени, нека ги съшим заедно.

04
от 08

Стич тениска квадратчета заедно

шия a T-Shirt Quilt: Easy T-Shirt Quilt Tutorial

Тениска с деликатни квадратчета.
Снимката на авторските права Ruth Ingram, използвана с разрешение

Най-лесният и бърз начин да направите юрган е да шиете квадратите директно заедно. За целта поставете квадратчетата едно върху друго, от дясната страна заедно. Стич отстрани на квадрата 1/4 "от ръба.

За да получите юрган ризи, бод заедно редици от квадратчета, след това бод готовите редове заедно, за да образуват тялото на юрган. Лесно! Ако сте зашили квадратите директно заедно, продължете с стъпка # 7, като добавите границата към юргана.

Друг начин да направите юрган за тениска е да очертаете всеки квадрат с лента от плат. Тези ленти се наричат ​​крилати. Шинирането допринася за височината и ширината на юргана, както и допринася за цветовата схема и дизайна. След това ще ви покажа как да свържете квадратчетата на тениската с помощта на каса.

05
от 08

Стич за украса до тениски

шия T-Shirt Quilt

Шийте тениска.
Дъжд Blanken

Ако искате да имате вертикални граници на цветни тъкани между всеки квадрат на тениска, това може бързо да се направи чрез шиене на дълги ивици плат за повечето от квадратните тениски.

Материалът на вертикалната граница може да бъде толкова дебел, колкото желаете, 1-2 "от готовия материал е стандартен, не забравяйте да добавите 1/2" за добавка на шевовете. Например, за 2 "граница, изрежете лента от плат, която е широка 2 1/2". Нарежете лентата възможно най-дълго.

Шиете квадратните фланели на дългата лента от плат, на 1/4 "от ръба, отдясно на двете страни. Свийте ивицата към дясната страна на всеки квадрат, както е показано, с изключение на квадратчетата, които ще са на краищата от всяка редица.В квадратчетата на тениската, разположени в краищата на всеки ред, няма нужда от междинната тъкан, защото те ще бъдат изправени срещу по-голямата гранична тъкан, която ще добавим по-късно.

След това можем да превърнем квадратите в редове.

06
от 08

Използвайте каишка за създаване на редици от квадратчета на тениски

шия a T-Shirt Quilt: Easy T-Shirt Quilt Tutorial

Тениска с деликатни квадратчета.
Дъжд Blanken

Закачете лентата от плат, която сте шият в последната стъпка, до дължината на всеки квадрат. За редове от четири, трябва да имате три квадратчета с фланелка с вертикално парче и една квадратна фланелка без парче. Шийте всеки квадрат, както е показано, за да създадете редица от квадратчета с тениски, които имат част между тях. Последният зашит квадрат няма да има дял от дясната страна.

Завършете реда, като шиете върху лента от каса, която е дължината на завършения ред. Това хоризонтално крило може да има същата ширина като вертикалното ви крило или по-дебело, зависи от вас. Не забравяйте да увиете тъканта на редицата, отдясно заедно и на 1/4 "от ръба. Последният ред няма да има тази хоризонтална ивица.

След като сте построили всичките си редове, ги шийте всички заедно, за да направите тялото на юргана. След това, нека шие границата каса целия външната страна на юрган.

07
от 08

Шийвайте на границата

шия a T-Shirt Quilt: Easy T-Shirt Quilt Tutorial

T_Shirt Quilt.
Дъжд Blanken

Границата се простира от двете страни на юргана. Границата дава на юргана завършен вид и помага да запази формата си. Джанет Уикел, нашето Ръководство за Quilting, има наистина бърз метод за очертаване на граници, които ще променят и незначителни измервателни инциденти,

След това нека се върнем и да завършим юргана.

08
от 08

Поддържане и завършване на палтото

Тениска Quilting

Завършен тениска.
Снимката на авторските права Ruth Ingram, използвана с разрешение

За примамлива юрганка ще трябва да добавите вата и гръб. Потапянето е като плоска пълнеж; това прави одеялото меко и топло. Подложката е просто едрият правоъгълник, който прави цялата задна част на юргана.

За да завършите, ще трябва да направите сандвич от предната и задната част на юргана.

(Нужда от помощ?Попитай дъжд във Facebook.)

1

About

Check Also

5 Last Minute търси новогодишна партия

Имайте в навечерието на Нова година планове да ви оставят без да носите нищо?Вече бях …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 32 =