Home / LiveAbout / Защо получаваме акне като възрастни и как да се отървем от него за добро

Защо получаваме акне като възрастни и как да се отървем от него за добро

Защо получаваме акне като възрастни и как да се отървем от него за добро

Възрастното акне е различно от акнето, което сте получили в тийнейджърските си години. Но това е доста често, особено сред жените на възраст между 25 и 40 години. Открийте основите на възрастни акне и как да го изчистите за добро.

Факт # 1: Акнето започва с блокирани пори ("Blackheads")

Акнето е основно блокирано порите, които са заразени. Повечето пъпки започват с черни точки, които не са мръсотия, а всъщност са резултат от това, че маслените и мъртвите клетки се улавят в пори, където блокират канала и се смесват с бактерии.

След това те стават черни, когато са изложени на въздух. Червени пъпки се развиват, когато черните точки се възпаляват и могат да се разпространят, когато са докоснати с мръсни ръце. Когато една пъпка се зарази, тя развива бяла глава или пустула. Счупване или "пръкват", че puss-пълни пъпка може да остави белег. 

Факт # 2: Обвинявайте го за хормоните си

Хормоните са това, което създава прекалено мастните жлези. Ето защо имахте пъпки на 13, когато сте започнали своя период. Ето защо лицето на сина ви изригва в акне, когато навлезе в пубертета. И това е причината, поради която вашето акне се разгоря точно преди вашия период. Това е и причината, поради която повечето жени след менопаузата не страдат от акне: тези хормони са отишли ​​заобиколили (няма повече пъпки определено нещо, което да очакваме след менопаузата!)

Животът днес е много различен, отколкото беше преди 50 или 70 или дори преди 100 години. Запълваме телата си с млечни и месни продукти, обогатени с хормони. Стресът, който идва с модерния живот (Здравейте се опитваме да работим, вдигнем семейство и поддържаме връзка с Facebook) може също така да се забърка с нашите хормони.

И така, как да се определи това? Можете да използвате акне като причина, за да наемете йога или медитация. Можете да използвате акне като причина да отидете на хапчета за контрол на раждаемостта, които могат да потискат тези хормони, които причиняват акне. И можете да използвате акнето си, за да започнете да ядете органични меса и млечни продукти.

Факт # 3: Шоколадът и пържените храни не причиняват акне

Блокираните пори причиняват акне.

Шоколад, пържени храни, стрес и вашият период не. Това, което правят обаче е обостри акне, причинявайки на мастните ви жлези да прекаляват. Но има начини да се отстрани това:

  • Любов шоколад? Няма проблем. Може да искате да се придържате към тъмния шоколад, който съдържа по-малко възпалителни съставки като захар и млечни продукти, отколкото млечен шоколад, и само с умереност.
  • Като пържени храни? Няма проблем. Вместо да се забранявате от храни, които обичате (които никога не работят), помислете дали да контролирате колко ги ядете и да добавите някои здравословни плодове и зеленчуци към вашата диета. Някои naturopaths настояват, че диетите с високо съдържание на фибри и здравословна храносмилателна система водят до по-добра кожа.
  • Супер стрес? Намерете дейности и практики, които да ви помогнат да управлявате стреса си. Независимо дали става дума за йога, ръководена медитация или упражнение за дишане, разходка или просто издълбаване на време за себе си, открийте какво работи за вас и кожата ви ще ви благодари за това. 

Факт # 4: Възрастната акне не е същата като тийнейджърката

Кожата ви на 13 е много различна от вашата кожа на 30. В резултат на това тийнейджър акне не е същото като възрастни акне. Като тийнейджъри, нашата кожа е сравнително дебела. С напредването на възрастта, кожата ни се изтънява и става по-чувствителна към продуктите. Тези без акне продукти с 10% бензоил пероксид или 2% салицилова киселина?

1

Страхотно за 13-годишния, но много прекалено груб за 30-годишния.

Добрата новина е, че продуктите са с различна сила. Придържайте се към продуктите от бензоил пероксид в диапазона от 2% и гелове, салцилова киселина, препарати за почистване и почистващи препарати в обхвата 0,5%. Потърсете продукти, направени за лечение на възрастни акне и кожа. 

Факт # 5: Бензоил пероксид, салицилова киселина, масло от чаено дърво са вашите най-големи застъпници

Ако сте се борили с акне през живота си, вие вероятно знаете за бензоил пероксид, който убива бактерии, и салицилова киселина, която ексфолира вашите блокирани пори, като в същото време успокоява червеникавостта ви. Но може би не знаете, че масло от чаено дърво също е чудесен естествен начин за лечение на възрастни акне. Маслото от чаено дърво все още не е одобрено от FDA за лечение на акне, но е известно за борба с възпалението по кожата на главата и кожата.

Прочетох добри неща за комплекса на Аритметика за контрол на акнето (купете го от Amazon), който е разработен специално за възрастни акне и комбинира както бензоил пероксид с по-ниска сила (3%), така и масло от чаено дърво.

Обичайте двойното ухапване! 

Факт # 6: Кожата с прекомерна ексфолиация е лоша

Много от страдащите от акне мислят, че колкото повече продукти използват, толкова по-добре ще им бъде кожата, само за да открият, че тяхната кожа става по-червена и по-раздразнена в резултат. Придържайте се към един продукт и следвайте указанията и трябва да сте добри.

И стойте далеч от лицевите изтривалки. Дори и най-нежните, направени от кафява захар, могат да надделеят и да разкъсат вече раздразнена, възпалена кожа. Ексфолиатори като салицилова киселина в крем, подложка и гел форма са много по-добре за вашите пустули и пъпки.

Факт # 7: Това 4-стъпково лечение работи за повечето хора, страдащи от акне

Можете да комбинирате продукти от бензоил пероксид и салицилова киселина, за да изчистите акнето. Салициловата киселина ще изчисти порите ви, докато бензоил пероксидът ще убие бактериите, които са се развили в тях. Очаквайте резултати в рамките на един месец:

  • Етап 1: Почиствайте кожата с мек почистващ препарат (дерматолозите препоръчват Cetaphil Gentle Skin Cleanser, купете от Amazon) ИЛИ просто изплакнете лицето с топла вода и пропуснете почистващото средство, оставяйки вашите продукти за лечение да вършат работата си.
  • Стъпка 2: Нанесете подложка от 3% бензоил пероксид, гел или почистващ препарат (препоръчвам Vivant Acne Wash от Amazon, но можете да закупите продукти в аптеки).
  • Стъпка 3: Нанесете подложка от 5% салицилова киселина или гел.
  • Стъпка 4: придавам влага.

Хидратиране? Да, четете това правилно. Ако листите кожата на всичките й масла, вашите жлези ще реагират, като преиздадат повече масла, за да компенсират. Затова е важно кожата да се хидратира.

Факт # 8: Да, все още можете да носите грим, ако имате акне

Ако страдате от пробиви, може да се притеснявате, че кожата, която е пъхната от пъпки, трябва да диша и гримът само ще утежни проблема.

Изглежда, че не е вярно. Както казва художникът на грим Боби Браун в своята книга "Боби Браун Красота", "Дерматолозите, които препоръчват да не носят грима, обикновено са мъже". Правилното приложение за грим може всъщност да скрие акнето ви.

Факт # 9: Можете да изтриете акне с лечения за рецепта

Ако не можете самостоятелно да разрешите акнето си, резервирайте среща с дерматолог. Той или тя ще изчисти кожата ви бързо.

Ретиноиди, антибиотици, азелаинова киселина и противозачатъчни хапчета са всички медицински варианти за лечение на акне, обикновено покрити от застраховка.

Можете също така да обмислите лазерни процедури, но те са по-скъпи (около $ 500 - $ 3000). Тежките случаи са най-добре изяснени от Accutane, което е 5-месечен курс, който се счита за най-ефективната налична терапия. Въпреки това, Accutane е спорен и може да доведе до множество странични ефекти, включително вродени дефекти, ако се приемат по време на бременност. Други нежелани реакции могат да включват тежка депресия, болест на Crohn и язвен колит.

1

About

Check Also

Die besten Make-up Pinsel

Make-up Pinsel sind ein Muss in jeder Make-up Schublade einer Frau. Sie müssen nicht viel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1