Home / LiveAbout / Τι προκαλεί το σκοτάδι κάτω από τους ματιούς κύκλους;

Τι προκαλεί το σκοτάδι κάτω από τους ματιούς κύκλους;

Τι προκαλεί το σκοτάδι κάτω από τους ματιούς κύκλους;

Η έλλειψη του ύπνου και του στελέχους των ματιών συχνά κατηγορούνται για τους φρικτούς σκούρους κύκλους κάτω από τα μάτια που μαστίζουν τους περισσότερους από εμάς κάποια στιγμή, αλλά προφανώς οι νύχτες αργά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή δεν είναι οι κορυφαίοι ένοχοι για το κοκκινωπό μπλε απόχρωση που μπορεί να σχηματιστεί κάτω από τα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται κουρασμένα και ανθυγιεινά.

Κορυφαίες αιτίες των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Οι κορυφαίες αιτίες για τους σκούρους κύκλους κάτω από τα μάτια είναι η γενετική (προβλήματα χρώματος συχνά συμβαίνουν σε οικογένειες μεταξύ ανθρώπων χρώματος, ειδικά μεταξύ των μαύρων και των Ασιάτων, λόγω της επιπλέον μελανίνης στο δέρμα), των αλλεργιών και της ρινικής συμφόρησης.

Οι συνθήκες του δέρματος όπως το ατοπικό έκζεμα είναι γνωστό ότι προκαλούν σκοτεινούς κύκλους κάτω των ματιών. Η αιτία μπορεί επίσης να είναι από τη γήρανση, αφού το δέρμα χάνει το κολλαγόνο και τις λεπίδες, καθιστώντας τις φλέβες πιο προεξέχουσες. Οι μαύροι κύκλοι μπορούν επίσης να προκληθούν από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Οι σκιές μπορούν να χυθούν με δομή οστού, φουσκωμένα βλέφαρα ή από κοιλότητες κάτω από τα μάτια που προκαλούνται από τη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Τι προκαλεί Τα δικα σου Κύκλοι κάτω των ματιών?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι να μάθετε την πηγή. Εδώ είναι ένας γρήγορος δερματολόγος τέχνασμα για να καθορίσει τι μπορεί να προκαλεί σκοτεινούς κύκλους: Πιέστε απαλά κάτω από τα μάτια με τα δάκτυλά σας για να τεντώσετε το δέρμα. Κρατήστε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Εάν αυτό κάνει την περιοχή πιο σκοτεινή, οι κύκλοι οφείλονται στη γενετική ή στη γήρανση. Αν το χρώμα δεν αλλάξει, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ή οι αλλεργίες μπορεί να είναι η αιτία. Εάν παίρνετε ένα μικτό αποτέλεσμα και οι κύκλοι δεν πηγαίνουν εντελώς μακριά όταν αφήσετε το δέρμα αλλά είναι λιγότερο αισθητό, μπορεί να έχετε έναν συνδυασμό υπερβολικής χρωστικής και αγγειακά προβλήματα.

Αλλεργίες

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να προκληθούν από εποχιακές αλλεργίες, όπως αλλεργίες αλλεργιών, αλλεργίες σε καλλυντικά, αλλεργίες καλλυντικών και αλλεργιογόνα στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Οι αλλεργίες προκαλούν φλεγμονή που διευρύνει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια. Αυτά τα διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία συμπιέζονται από το λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια και το σκούρο χρώμα δείχνει.

Αν υποφέρετε από αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, δοκιμάστε ένα αντι-ισταμινικό φάρμακο ή συνταγογραφούμενο φάρμακο που έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας. Εάν υποπτεύεστε άλλους τύπους αλλεργιών, ανατρέξτε στον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.

Επισκεφθείτε έναν δερματολόγο αν νομίζετε ότι έχετε αλλεργική αντίδραση στα προϊόντα. Σκιά ματιών, μάσκαρα, κρέμες και κάθε άλλο προϊόν που προκαλεί ερεθισμό, κάνει τα μάτια σας νερό ή γίνονται ερεθισμένα ή κόκκινα, θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα παλιά καλλυντικά και μακιγιάζ των ματιών μπορούν επίσης να περιέχουν βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα. Δείτε πότε πρέπει να ρίξετε το μακιγιάζ σας?

Μην τρίβετε τα μάτια σας όταν γίνονται φαγούρα ή ερεθισμένα, που θα σπάσουν τα μικροσκοπικά τριχοειδή κάτω από τα μάτια προκαλώντας πρήξιμο και αποχρωματισμό. Το τρίψιμο και το γρατσούνισμα μπορούν επίσης να διεγείρουν τα μελανοκύτταρα (κύτταρα που παράγουν μελανίνη) σκουρόχρωμο χρωματισμό στην περιοχή.

Ρινική συμφόρηση

Οι φραγμένες ρινικές διόδους μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους, επειδή οι φλέβες από τα μάτια σας μέχρι τη μύτη σας μπορεί να διαστέλλονται και να σκουραίνουν.

1

Επωφεληθείτε από μια κατσαρόλα και αναμίξτε ένα αλατούχο διάλυμα νερού και θαλασσινού αλατιού (ή έτοιμου αλατούχου διαλύματος). Τοποθετήστε το καθαρό δοχείο μέσα σε ένα ρουθούνι και γυρίστε το κεφάλι προς τα πλάγια, έτσι ώστε το νερό να βγαίνει από το άλλο ρουθούνι. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα neti και τη χρήση neti δοχείων για βοήθεια με διαταραχές του ύπνου που προκαλούνται από προβλήματα κόλπων και ρινική αποσυμφόρηση, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποφυσικά πρήξιμο και αποχρωματισμό.

(Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο neti, διαβάστε αυτά τα άρθρα για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια. Μπορεί να υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες καθώς και σοβαρές λοιμώξεις που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση νερού που δεν είναι αποστειρωμένο να μην είναι ασφαλής) και από τη χρήση neti δοχείων που δεν έχουν καθαριστεί σωστά).

Ανεπάρκεια βιταμινών και κακή διατροφή

Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκειες βιταμινών, συγκεκριμένα βιταμίνες Β (όπως ανεπάρκεια Β12 από αναιμία), βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ και μπορεί να οδηγήσει σε μαύρους κύκλους. Οι βιταμίνες χρειάζονται επίσης για τη λειτουργία των επινεφριδίων. Όταν το επινεφριδιακό αδένα είναι κουρασμένο από το άγχος, την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ και ζάχαρης, η απορρόφηση βιταμινών μειώνεται, με αποτέλεσμα το πρήξιμο του προσώπου και τους μαύρους κύκλους.

Τα πρόσθετα τροφίμων όπως τα θειώδη που βρίσκονται στο κρασί μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε φουσκωτά μάτια και κύκλους κάτω των ματιών.

Εξαλείψτε τα επεξεργασμένα, λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα από τη διατροφή σας και αντικαταστήστε τα με άπαχα κρέατα και ψάρια και φορτίστε τα λαχανικά και τα φρούτα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές χυμού για καθαρό και λεία επιδερμίδα.

Μειώστε επίσης την πρόσληψη αλατιού, η οποία μπορεί να προκαλέσει στο σώμα να συγκρατήσει το νερό και να προκαλέσει τα υπογλυκαιμικά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα.

Αφυδάτωση

Πίνετε νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση, η οποία προκαλεί στα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και να διογκώνονται. Επίσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποφύγετε πάρα πολύ αλκοόλ και καφεΐνη που μπορεί να αφυδατώσει το σώμα, καθώς και να διαταράξει τον ύπνο. Το αλκοόλ επίσης μειώνει τη ροή του οξυγόνου στο δέρμα, όπως και το κάπνισμα.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα προκαλεί αγγειακά προβλήματα, περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας κακή κυκλοφορία και καθιστώντας τα αιμοφόρα αγγεία πιο εμφανή και πιο σκούρα.

Ορμόνες

Εκτός από την πιθανή πρόκληση αναιμίας, ο μηνιαίος κύκλος σας μπορεί να προκαλέσει ορμονικούς επαγόμενους μαύρους κύκλους και πρήξιμο λόγω της κατακράτησης νερού και PMS. Περιορίστε τα αλμυρά τρόφιμα, τους υδατάνθρακες και τα πλεονάζοντα υγρά. Άλλες ορμονικές αλλαγές (εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση) μπορούν επίσης να προκαλέσουν πρήξιμο στα αιμοφόρα αγγεία.

Η έλλειψη ύπνου

Αν και δεν είναι η κύρια αιτία των σκούρων κύκλων κάτω από τα μάτια, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και άλλα προβλήματα υγείας, δημιουργώντας ένα πιο απαλό, κουρασμένο δέρμα και καθιστώντας τις σκιές και τους μαύρους κύκλους πιο αισθητές. Γι 'αυτό πάρτε τα zzz's! Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ακολουθήστε αυτές τις Οδηγίες βελτίωσης του ύπνου.

Ελέγξτε για ιατρικούς όρους

Εάν οι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι σταθεροί ή η περιοχή κάτω από τα μάτια φαίνεται να επιδεινώνεται, φροντίστε να δείτε τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση δεν προκαλείται από κάτι πιο σοβαρό όπως πρόβλημα νεφρικής λειτουργίας ή άλλους ιατρικούς λόγους.

1

About

Check Also

Hier ist, wie Sie Körper positiv im Fitnessstudio bleiben

In der Tat 01 von 07 Contents1 Umgeben Sie sich mit Unterstützung2 Überspringe den Vergleich3 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1