Home / LiveAbout / Πώς να αφαιρέσετε πλήρως μακιγιάζ σας

Πώς να αφαιρέσετε πλήρως μακιγιάζ σας

Πώς να αφαιρέσετε πλήρως μακιγιάζ σας

Για να αφαιρέσετε σωστά το μακιγιάζ, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κατάλληλο καθαριστικό για το αφαίρεσης μακιγιάζ προσώπου και ματιών. Αυτές είναι οι αγαπημένες συμβουλές αφαίρεσης μακιγιάζ που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. 

Τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες

Το μεγαλύτερο λάθος γυναικών - συμπεριλαμβανομένου και εμού - κατά την αφαίρεση μακιγιάζ, είναι ότι είμαστε πολύ τσιγκούνης με τα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ μας. Πρέπει να απορροφούμε τα βαμβακερά μαξιλάρια με το μακιγιάζ ματιών και να χρησιμοποιούμε γενναιόδωρες κούκλες καθαρισμού στα πρόσωπά μας.

Ο στόχος είναι να χαλαρώσουμε όλο αυτό το προϊόν που έχουμε πνίξει στα πρόσωπά μας και να το κάνουμε σωστά, πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι.

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι ότι τρίβουμε την περιοχή των ματιών μας για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Αυτό είναι ένα τεράστιο όχι όχι. Θα πρέπει να κτυπάμε, να μην τρίβουμε ποτέ, γύρω από την περιοχή των ματιών.

Και τελικά, έχουμε την τάση να ξεχνάμε να πλένουμε στη γραμμή των μαλλιών μας και κάτω από τη σιαγόνα μας, η οποία είναι πολύ σημαντική όταν φορούμε θεμέλια.  

Πώς να αφαιρέσετε μακιγιάζ ματιών

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών - ακόμη και αδιάβροχη μάσκαρα - είναι να απολαύσετε απαλά βαμβακερά μαξιλάρια ή μπάλες στο μακιγιάζ ματιών και αφήστε τα να μένουν στα μάτια σας για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό χαλάει το μακιγιάζ σας χωρίς τρίψιμο. Όταν πρόκειται για τα μάτια σας, θέλετε να κολυμπήσετε, ποτέ, τρίψτε ποτέ. Αυτές οι λεπτές γραμμές θα αναπτυχθούν τελικά, ας μην τους βιαστούμε, σωστά?

Τα χέρια μου κάτω από το αγαπημένο αφαίρεσης μακιγιάζ των ματιών γίνονται από την Clinique, αλλά η Neutrogena είναι μια μάρκα φαρμακείου που λειτουργεί σε ένα τσίμπημα. Ο καλλιτέχνης μακιγιάζ και ο χρήστης YouTuber Lisa Eldridge συστήνει το Bioderma Sensibio H2O Micelle Solution για την αφαίρεση μακιγιάζ επειδή δεν του αρέσει το πώς τα λιπαρά αφαίρεσης τείνουν να είναι.

 

Εδώ είναι η μέθοδος ιδιοφυΐας Eldridge για την αφαίρεση μακιγιάζ, την οποία έχω υιοθετήσει (λειτουργεί). Αποκτήστε την πλήρη σέσουλα στο βίντεο YouTube:

1
 • Πάρτε ένα στρογγυλό βαμβακερό μακιγιάζ pad και κόψτε το σε δύο. Χρησιμοποιώ ψαλίδια γι 'αυτό. Ο Eldridge τα τραβά μόνο με τα δάχτυλά τους. 
 • Βυθίστε το καθένα και τοποθετήστε το κάτω από τα βυζιά σας. Αυτό θα συλλέξει το μακιγιάζ από τις ανώτερες βλεφαρίδες σας, ενώ παράλληλα θα αφαιρέσει το μακιγιάζ από τις κάτω βλεφαρίδες σας. 
 • Πάρτε ένα άλλο βαμβακερό μακιγιάζ μαξιλάρι, βυθίστε το σε αφαίρεσης μακιγιάζ και τοποθετήστε το κλειστό μάτι σας. 
 • Πιέστε ελαφρά προς τα κάτω, επιτρέποντας στο διάλυμα να εμποτιστεί για λίγα δευτερόλεπτα. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. 
 • Αργά και απαλά μετακινήστε το χέρι σας πάνω από τις βλεφαρίδες και το καπάκι για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Ποτέ μην τρίβετε.
 • Κάνετε αυτό με το άλλο μάτι. 

Μπορείτε να πάτε πίσω με ένα άλλο μαξιλάρι για να βεβαιωθείτε ότι όλο το μακιγιάζ έχει αφαιρεθεί, διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο να αφήσετε μαύρα σημάδια στις πετσέτες σας ή τις μαξιλαροθήκες σας (ήταν εκεί, το έκανα αυτό συχνά). 

Πώς να αφαιρέσετε το λαμπερό κραγιόν

Εάν βρίσκεστε σε έντονα χρώματα στα χείλη, συνιστούμε να αφαιρέσετε το χρώμα των χειλιών σας πριν καθαρίσετε το πρόσωπό σας, αλλιώς διακινδυνεύετε να χρωματίσετε το κραγιόν πάνω από το προσφάτως καθαρισμένο πρόσωπο.

Ο Eldridge χρησιμοποιεί το νερό των μικκυλίων (βλ. Παραπάνω) για να αφαιρέσει το λαμπερό κραγιόν. Χρησιμοποιεί ένα μεγάλο μαλακό βαμβακερό μαξιλάρι εμποτισμένο σε αυτό και σιγά-σιγά σκουπίζει το κραγιόν της με αυτό. Παίρνει "το χειρότερο από αυτό" μακριά, λέει ο Eldridge στο βίντεο της. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφαίρεσης μακιγιάζ στα μάτια σας επίσης.

Πώς να αφαιρέσετε μακιγιάζ στο πρόσωπό σας

Αν έχετε ξηρό δέρμα, σας προτείνω καθαριστικά κρέμας ή λάδι. Για λιπαρό ή συνδυασμένο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό που έχει συνταχθεί για τον τύπο του δέρματός σας. 

Ο καθαρισμός πρέπει να είναι μια διαδικασία δύο βημάτων: Πηγαίνετε στο πρόσωπο μία φορά για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και μια δεύτερη φορά για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη μακιγιάζ και βρωμιά.

 

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 • Μασάζ ένα δίκαιο κομμάτι του καθαριστικού σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ κυκλικές κινήσεις για να εξασφαλίσω ότι παίρνω όλο το μακιγιάζ. Και αισθάνεται μόνο πολύ καλά. 
 • Αφαιρέστε το καθαριστικό με ένα εξαιρετικά μαλακό απορροφητικό ύφασμα (υφάσματα για μωρά μπαμπού) ή πανί μουσελίνας.
 • Επαναλάβετε τα παραπάνω. 
 • Ξεπλύνετε με μια ζεστή ροή νερού. 
 • Βυθίστε ένα βαμβάκι Q-tip στην αφαίρεση μακιγιάζ και μεταβείτε τις βλεφαρίδες σας για τελευταία φορά.

Πρέπει να πλένω το πρόσωπό μου πριν πάω στο κρεβάτι?

Ναι - ειδικά αν έχετε μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Εάν θέλετε να ξυπνήσετε με δροσερό, λαμπερό δέρμα, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και το αντηλιακό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καθαρίζουν τα πρόσωπά τους σωστά. Μάθετε περισσότερα στο πώς να πλένετε το πρόσωπό σας σωστά.

Πρέπει να πλένω ξανά το πρόσωπό μου το πρωί?

Το πρόσωπό σας δεν είναι βρώμικο από το ύπνο σε μια καθαρή μαξιλαροθήκη, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη να πλύνετε και πάλι το πρωί.

Στην πραγματικότητα, πάρα πολύ καθαρισμός μπορεί να στεγνώσει το δέρμα. Εάν ξυπνήσετε με μια λιπαρή λάμψη, ωστόσο, πιτσιλίστε λίγο ζεστό νερό στο πρόσωπό σας για να διαλύσετε τα έλαια. Μπορείτε επίσης να πιέσετε ένα ζεστό μπουρνούζι στο πρόσωπό σας.

Χρειάζομαι γραφίτη?

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν γραφίτη επειδή αισθάνονται ότι αφαιρούν όλα τα ίχνη βρωμιάς, πετρελαίου και μακιγιάζ. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της ομορφιάς συμφωνούν ότι οι γραφίτες είναι περιττοί (βλ. "Χρειάζεστε τόνερ;").

Τα περισσότερα καθαριστικά αυτές τις μέρες κάνουν μεγάλη δουλειά για να απομακρύνουν όλα τα μούχλα ακόμα και από τις βαρύτερες ημέρες μακιγιάζ σας. Ενώ ο γραφίτης θα απογυμνώσει το δέρμα σας από οποιοδήποτε μακιγιάζ, αφαιρεί επίσης φυσικά έλαια, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν. Εκτός αν έχετε εξαιρετικά λιπαρό δέρμα ή απλά τυχαίνει να αγαπάτε ένα συγκεκριμένο προϊόν, παραλείψτε το γραφίτη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα μωρομάντηλα για να αφαιρέσω το μακιγιάζ?

"Όχι, όχι, όχι", λέει ο ειδικός της ομορφιάς Laura Mercier στο περιοδικό Allure. «Βγαίνω όταν βλέπω τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τα μωρομάντηλα για να αφαιρέσουν το μακιγιάζ τους. Αυτοί δεν κάνουν τη δουλειά».

Οι γυναίκες σκέφτονται ότι τα μαντηλάκια μωρών είναι διαμορφωμένα για να είναι απαλά στο δέρμα του μωρού, επομένως θα είναι ευγενή στο δέρμα του προσώπου, λέει ο Mercier. Η απάντησή της σε γυναίκες που σκέφτονται μωρομάντηλα είναι ήπια; "Λοιπόν, το άκρο ενός μωρού δεν καλύπτεται στο μακιγιάζ που απαιτεί ειδικά συστατικά για σωστή αφαίρεση."

»Είπε ο Nuff.

Έχω Σούπερ ξηρό δέρμα, Πώς μπορώ να αφαιρέσω μακιγιάζ χωρίς να στεγνώσει έξω περισσότερο?

Επιλέξτε το καθαριστικό σας με βάση τον τύπο του δέρματός σας. Εάν έχετε σούπερ ξηρό δέρμα, σκεφτείτε ένα λάδι καθαρισμού. Ο Mercier προτείνει την εφαρμογή λαδιού σε ένα βαμβάκι και στη συνέχεια το λάδι να περνάει από τα καπάκια, τα χείλη, το πρόσωπο και τα φρύδια. Το μασάζ στο λάδι χαλαρώνει τη βρωμιά και το μακιγιάζ. Πλύνετε το δέρμα με αφρό ή καθαριστικό πηκτής και ξεπλύνετε το καθαριστικό με ένα ζεστό σαπούνι, το οποίο λειτουργεί για την απολέπιση του δέρματος. Ακολουθήστε με μια ενυδατική κρέμα που εφαρμόζεται σε ακόμα υγρό δέρμα.

Βοήθεια! Έχω ακμή

Αν έχετε ακμή, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πλύνετε το πρόσωπο με ένα σαλικυλικό καθαριστικό. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, σκεφτείτε ένα αφριστικό καθαριστικό. Έχω κάνει πολλές έρευνες για την ακμή και πώς να την καταπολεμήσω και να μοιραστώ όλα τα μυστικά μου στα ακόλουθα άρθρα:

 • 9 Γεγονότα ακμής ενηλίκων (συν, πώς να το αντιμετωπίζετε)
 • Τα καλύτερα προϊόντα για το δέρμα που τείνει στην ακμή
 • Ακμή & Έφηβοι: Πώς να μεταχειριστείτε τα σπυράκια (& Cover them up)
 • 5 λόγοι για την ακμή σας δεν πηγαίνει μακριά
1

About

Check Also

Her er hvordan man bliver ligeglad på gymnastiksalen

01 af 07 Contents1 Omgiv dig med support2 Spring sammenligningen over3 Sænk din egen dømmekraft4 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4