Home / LiveAbout / Младежки тайни на кожата: 5 дози и 5 не

Младежки тайни на кожата: 5 дози и 5 не

Младежки тайни на кожата: 5 дози и 5 не

Всеки иска младост изглеждаща кожа. Но може да саботирате здравето на кожата си, без да я осъзнавате. 

"Младостта" на кожата ви е по-малко свързана с възрастта, отколкото с начина на нейното лечение. Ако сте изложени на прекомерно слънце, дим и стрес, кожата ви може да започне да действа "стара", като губи колаген, блясък и еластичност. Линиите могат да се развият преждевременно и кожата ви може да изглежда скучна.

По-лесно е да предотвратите щети, отколкото да го поправите, но добрата новина е, че можете да поставите спирачките върху преждевременното стареене и да върнете кожата си на върха с тези трикове.

Спрете пушенето

Пушенето може да постави много стрес върху кожата. През целия живот пушачите често имат преждевременно признаци на стареене, като чернодробни петна и суха, набръчкана кожа преди своето време. 

Пушенето е втората по големина причина за увреждане на кожата след излагане на слънце. Никотинът свива кръвоносните съдове и намалява притока на кислород към кожата, което я кара да изглежда по-добре. Едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашата кожа и вашето здраве е да спрете да пушите. 

Използвайте ретиноид

Ежедневното приложение на ретиноиден лосион с рецепта (като Retin-A или Tazorac) може да изтрие години от лицето ви. Всъщност, дерматолозите твърдят, че ретиноидите (вижте "Този продукт ли е тайната на търсенето на млади хора?") Са единственият продукт за борба с стареенето, който наистина работи.

Вземете лице или дайте си един

Ако използвате лицето Basic At Home на всеки две седмици, кожата ви ще изглежда значително по-добре. Отнема само 30 минути и включва почистване, ексфолиация чрез почистване на лице, хидратираща маска, бърза пара и овлажнител.

Да се ​​носят слънцезащитни продукти, дъжд или блясък

Докато може да сте усърдни относно прилагането на слънцезащитни продукти, когато сте на плажа, важно е да носите слънцезащитни продукти всеки ден. Получавате изненадващо количество лъчи, които шофирате и просто се разхождате по време на ежедневието си. Носенето на слънцезащитно средство религиозно може да предотврати увреждането на кожата.

 

1

Направете щит на Windows

Средният пътник получава 200 часа експозиция на слънце всяка година и 80% от излагането на слънце е през прозорците на колата, според Бостънския дерматолог Ранела Хирш в "Харпърс Базар". За да предпазите кожата от увреждане от слънцето (водеща причина за стареещата кожа), инвестирайте в щит като Solar Gard. Щитите с SPF 285 могат да блокират UVA и UVB лъчи с 99%.

Не издърпайте кожата си

Никога не дърпайте и разтривайте кожата си. Застаряващата кожа е била подложена на атаки от UV лъчи, стрес и въглероден монооксид, така че да не го натоварвате повече, като го дърпате.

Не прескачайте овлажняването

Въпреки, че това е мит, че бръчките са причинени от суха кожа, овлажняването може да подобри външния вид на линиите, като временно ги напълни. Също така, помислете за добър крем за очи. Кремовете за очи са противоречиви, защото някои професионалисти твърдят, че наистина не правят нищо, но много жени се кълнат в тях.

Не си игнорирайте врата и гърдите

Шията и гърдите са първите, които показват признаците на стареене, защото имат по-малко масла от останалата част от тялото ви, но повечето от нас ги игнорират. Потърсете овлажнители, които съдържат съставки като витамин А (ретиноли), кинетини, мед или витамин С.

Не Tan

Дори и да не са се появили бръчки, трябва да спрете да тендите сега, защото те ще го направят.

Щом се появят признаци на стареене, ще трябва да похарчите много пари, за да го обърнете.

Така че, ако имате увреждане от слънцето? Можете да обърнете щетите с фоторевматизацията, като лечение с пулсираща светлина. Много спа и дерматолози предоставят тези скъпи поправки. Ако имате кафяви петна, лекувайте ги с лимонов сок, разреден с вода, според Ню Йорк дерматолог Джесика Крант в "Харпърс Базар". Кран предлага използването на сместа с нощен Q-tip, постепенно увеличавайки я два пъти дневно, докато слънчевите петна изчезнат.

Не приемайте спорадична грижа за кожата си

Важно е да почиствате лицето си всяка нощ не само, за да избегнете запушени пори, но и да измиете цялото замърсяване, което кожата ви е склонна да.

Що се отнася до режимите против стареене, трябва да го държите за най-добър ефект. Може да страдате от зачервяване и малко пилинг, но това е нормално.

За да получите пълен ефект от киселинни пилинг, ретиноиди, AHA и овлажнители, които трябва да поддържате. Първоначалните ползи ще изчезнат, ако спрете да ги използвате.

Повече за анти-стареене:

  • 7 продукти против стареене Дерматолози се кълнат до
  • Холивудските тайни за по-младите
  • 5 Удивителни приложения за Botox
  • Ретината е тайна за младежката кожа?
1

About

Check Also

Paras etsii ensimmäistä päivämäärää

Valitsemalla mitä käyttää ensimmäisenä päivämääränä voi tuntua paljon paineita! Ensimmäiset päivämäärät ja ensimmäiset näyttökerrat eivät …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4