Home / LiveAbout / Miten estää päällystetyt helat pehmeämmälle iholle

Miten estää päällystetyt helat pehmeämmälle iholle

Miten estää päällystetyt helat pehmeämmälle iholle

Mitä ovat ingrown-hiukset?

Yksinkertaisesti sanottuna, ingrown hair on hiukset, joka jää kiinni alle ihon. Tämä voi tapahtua kenelle tahansa, mutta se esiintyy useammin ihmisissä, joilla on kiharat tai tiukasti kiemurut hiusneuleet, joista hiukset kasvavat.

Miksi saatat saada ingrown hiukset

Kun hiusneuleet ovat soikeita tai tasomaisia, hiukset pyrkivät olemaan kiharat tai tiukasti kiertyneet. Karvat tulevat näistä kaarevista follikkeleista ja kasvavat rinnakkain ihon pinnan sijasta ja poispäin ihosta.

Leikatut hiukset muodostavat terävän kärjen, joka voi kietoutua ja puhkaista ihoa ja alkaa kasvaa sisäänpäin. 

Naisilla istutetut karvat ovat yleisiä alueilla, joilla on karkeat hiukset, kuten bikinit, kainalot ja jalat. Naiset, joilla on kihara ja raikas hius, ovat erityisen vaarassa kehittää insinöityjä karvoja hiuksia poistettaessa näiltä alueilta. Saatat nähdä pienen kuopan tummalla ruskealla tai mustalla pisteellä ihon alla tai saada useita kuoppia karvatuppien ympärille, joissa ihoa on usein ajeltu, pihditetty tai vahattu.

Vaikka sitä ei pidetä vakavana lääketieteellisenä tilana, närästyneet karvat voivat johtaa epätasaiseen ihon sävyyn, tulehdukselliseen hyperpigmentaatioon, ihon infektioihin, arpeutumiseen ja joskus jopa keloidisiin arpoihin.  

Sisemmät hiukset voivat ärsyttää ja tuuleta ihoa, aiheuttaen kohonnut punertava tai ruskeankeltainen kouristus tai useat kouristukset, jotka joskus kutinaavat ja voivat saada tartunnan. Tätä sairautta kutsutaan pseudofolliculitis barbae (PFB) tai partakoneen kuoppia.

  Ehto on yleinen mustissa ja latinalaisissa miehissä, mutta joskus naiset, etenkin partajat, saavat PFB: n.

Kun naiset väristävät tai kutistavat kasvohoitoja, hiukset voivat rikkoa pinnan alla ja myös tuottaa tämän tulehdusvasteen. Muut karvanpoistomenetelmät, kuten elektrolyysi ja vahaus, voivat myös aiheuttaa ingrown-hiuksia.

 

1

Muut syyt,

Naiset, joilla on liiallinen hiusten kasvua, voivat myös olla alttiita ingrown-hiuksille.

Varttuneita karvoja voi aiheuttaa kuolleiden ihosolujen, lian ja sebumin tukkeutuneet karvatupet.

hoito

Kun insuliiniherkät hiukset ja kourut kehittyvät, älä paina tai naarmuta niitä tai voit jättää arpia tai aiheuttaa värimuutoksia.

Liota pesulappu yhteen osaan valkoista etikkaa yhteen osaan vettä ja liota (tai pidä kangas päällä) kyseiselle alueelle 10 minuutin ajan.

Jos kykenee ottamaan sisään istutettuja karvoja, pyyhi alue alkoholiin ja käytä steriiliä neulaa tai pinsettejä nostaaksesi varovasti naamioituneet hiukset. Jos se on tehty väärin, se voi vahingoittaa ihoa. Älä kaada irtoavia hiuksia tai leikkaa saksilla. Käytä sen sijaan antiseptistä, kuten teepuuöljyä alueelle. 

Haluat ehkä harkita, että ihotautilääkäri poistaa ingrown-karvat, varsinkin jos siitä on tullut krooninen tai vakavampi ongelma. Ihotautilääkäri voi myös määrätä hoitoja, joihin kuuluvat tulehdusta estävät ja bakteereja estävät aineet, sekä hoitoja ihon sävyn parantamiseksi:

 • Topikaaliset antibiootit joita käytetään joskus bentsoyyliperoksidin kanssa naarmuuntumisen aiheuttamien infektioiden lievittämiseksi.
 • Suun kautta annettavat antibiootit  on yleensä määrätty enemmän vakavia infektioita.
 • kortikosteroidit -  paikalliset steroidit voiteet voivat auttaa hallitsemaan tulehdusta.
 • retinoidit   kuolleiden ihosolujen ja pigmenttimuutosten poistamiseksi.
 • Ihonvaimentimet (kuten hydrokinomi) käytetään usein yhdessä retinoidien kanssa haalistumasta tulehduksen aiheuttama värimuutoksia.

Kasvojen estäminen

 1. Jos hiusten kasvu on vähäistä eikä vaivaa sinua, jätä se yksin. Joskus närkästyneet hiukset irtoavat itsestään, jos säännöllisesti kuoritaan ja hoidat ihoa.
 2. Vältä hiusten poistomenetelmiä, jotka vetävät hiukset iholta. Sinun on ehkä vaihdettava käyttämällä depilatoriaa (kerma hiustenpoistaja).
 3. Suoristavat hiustenpoistoa suihkun jälkeen pehmentämään hiuksia ja helpottamaan sen poistamista.
 4. On myös hyvä lohkaista ennen parranajoa.
 5. Säännöllisesti likaa ihoa ja pitää ihon kosteana. Ihon kuorinta iholla auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja pitämään ingrown-karvat kehittymästä.
 1. Salisyylihappoa tai glykolihappoa sisältävät puhdistusaineet ja pesuaineet auttavat ihoa kuolleiden ihosolujen poistamiseksi, mutta sinun on käytettävä näitä happoja varoen, jos sinulla on herkkä iho.
 2. Jos sinulla on herkkä iho, älä ylikuumenta, koska se vain ärsyttää ihoa. 
 3. Älä käytä soijaöljyjä ihon kuorintaan, koska ne voivat kasvattaa bakteereja.
 4. Ihon puhdistamisen ja kuorinnan jälkeen käytä antiseptistä, kuten teepuuöljyä, nokikampelaa tai aloe vera -geeliä, jotta iho kuohutetaan ja suojautuu infektiolta..

Lisää lukemista insinööidyistä karvoista ja ennaltaehkäisystä.

1

About

Check Also

Aquí está cómo permanecer en el cuerpo positivo en el gimnasio

1. 01 de 07 Contents1 Rodéate de apoyo2 Omita la comparación3 Deja el juicio de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 86