Home / LiveAbout / Miksi me saamme akne aikuisina ja miten pääse eroon siitä hyvää

Miksi me saamme akne aikuisina ja miten pääse eroon siitä hyvää

Miksi me saamme akne aikuisina ja miten pääse eroon siitä hyvää

Aikuisten akne on erilainen kuin teidän teini-ikäisillä akne. Mutta se on melko yleistä, erityisesti 25-40-vuotiaiden naisten keskuudessa. Tutustu aikuisten aknen perusasioihin ja selvität sen hyväksi.

Tosiasiat 1: Akne alkaa estetyillä huokosilla ("Mustapäiden")

Akne on pohjimmiltaan estetty huokoset, jotka ovat saastuneet. Useimmat pimples alkavat Mustapäiden, jotka eivät ole likaa, mutta itse asiassa tuloksena öljy ja kuolleet solut joutuvat loukkuun huokosiin, jossa ne estävät kanavan ja sekoitetaan bakteerien kanssa.

Sitten ne muuttuvat mustaksi, kun ne altistuvat ilmalle. Punainen pimples kehittyy, kun mustapäiden tulehtuu ja voi levitä kosketettaessa likaisia ​​käsiä. Kun pimple infektoidaan, se kehittää valkoisen pään tai pustule. Pistävä tai "popping", että puss-täytetty pehmo voi jättää arpi. 

Tosiasiat 2: Syytät sitä hormoneillesi

Hormonit aiheuttavat yliaktiivisia jauhojen (öljy) rauhasia. Siksi sinulla on pimples klo 13, kun aloitit ajan. Siksi poikasi kasvot puhkesi aknessa, kun hän osui puberteihin. Ja siksi akne syttyy juuri ennen ajanjaksonne. Se johtuu myös siitä, että useimmat naisten postmenopausaalissa eivät kärsi aknea: ne hormonit ovat kadonneet (ei enää pimpeleitä ehdottomasti jotain odottaa post-menopaussia!)

Elämä tänään on hyvin erilainen kuin se oli 50 tai 70 tai jopa 100 vuotta sitten. Me täytämme kehomme hormonilla rikastetuilla meijerituotteilla ja lihatuotteilla. Stressi, joka tulee modernin elämän (hello yrittää työskennellä, nostaa perhe ja pysyä Facebook) voi myös sekaisin meidän hormoneja.

Miten ratkaista tämä? Voit käyttää akneasi syynä lopulta viedä joogaa tai meditaatiota. Voit käyttää aknea syynä jatkaa ehkäisypillereitä, jotka voivat estää aknea aiheuttavat hormonit. Ja voit käyttää akneasi syömään orgaanisia lihoja ja maitotuotteita.

Fakta 3: Suklaa ja paistetut ruoat Älä aiheuta aknea

Estetyt huokoset aiheuttavat aknea.

Suklaa, paistettuja ruokia, stressiä ja aikaa ei. Se mitä he tekevät kuitenkin on pahentaa aknea aiheuttaen sebaceous rauhaset ylituotantoa. On kuitenkin olemassa keinoja tämän korjaamiseksi:

  • Rakkaus suklaata? Ei ongelmaa. Saatat kiinnostaa tummaa suklaata, joka sisältää vähemmän tulehduksellisia ainesosia, kuten sokeria ja maitoa, kuin maitosuklaa ja vain kohtuullisesti.
  • Kuten paistettuja ruokia? Ei ongelmaa. Sen sijaan, että kiellät itsesi sellaisista elintarvikkeista, joita rakastat (joka ei koskaan toimi), harkitse, kuinka paljon syöt niitä ja täydentät terveellisiä hedelmiä ja vihanneksia ruokavaliosi. Jotkut naturopathit vaativat, että korkeat kuituläädät ja terveellinen ruoansulatusjärjestelmä johtavat parempaan ihoon.
  • Hyvin korostettu? Etsi toimintoja ja käytäntöjä, joiden avulla voit hallita stressiä. Olipa kyseessä jooga, ohjattu meditaatio tai hengitystoiminta, kävely, tai vain veistämällä aikaa itsellesi, löydä, mikä toimii sinulle ja ihosi kiittää sinua. 

Tosiasiat 4: Aikuiset akne eivät ole samoja kuin teini-akne

Ihosi 13 on hyvin erilainen kuin iho on 30. Tästä seuraa, teen akne ei ole sama kuin aikuisten akne. Teini-ikäisinä iho on suhteellisen paksu. Ikääntyessämme iho muuttuu herkemmäksi tuotteille. Nämä yli-the-counter akne tuotteita 10 prosenttia bentsoyyliperoksidia tai 2 prosenttia salisyylihappoa?

1

Suuri 13-vuotiaalle, mutta liian kova 30-vuotiaalle.

Hyvä uutinen on, että tuotteet tulevat eri vahvuuksin. Tartu bentsoyyliperoksidituotteisiin 2 prosentin alueella ja salisyylihappo-geelejä, tyynyjä ja puhdistusaineita 0,5 prosentin alueella. Etsi tuotteita, jotka on tehty aikuisen aknen ja ihon hoitoon. 

Tosiseikka # 5: Benzoyyliperoksidi, salisyylihappo, teepuuöljyt ovat suurimpia kannattajia

Jos olet kamppaillut aknen kanssa elämässänne, tiedät todennäköisesti bentsoyyliperoksidista, joka tappaa bakteereja ja salisyylihappoa, joka kuoritsee tukkeutuneita huokosia samalla kun rauhoittaa punoitusta. Mutta et voi tietää, että teepuuöljy on myös erinomainen luonnollinen tapa hoitaa aikuisten akne. Tea-puuöljy ei ole vielä FDA-hyväksytty aknehoitoihin, mutta se on tunnettu tulehduksen torjumisesta päänahassa ja iholla.

Olen lukenut hyviä asioita Arithmeticin aknenhallintakompleksista (osta se Amazonilta), joka on kehitetty erityisesti aikuisten aknea varten ja yhdistää sekä alemman lujuuden (3%) bentsoyyliperoksidin kuin teepuuöljyjen.

Rakkaus kaksinkertainen whammy! 

Tosiasiat # 6: yli-kuorinta iho on huono

Monet aknen sairastuneet ajattelevat, mitä enemmän tuotetta he käyttävät, sitä paremmin heidän ihonsa saavat vain selville, että heidän ihonsa muuttuu kirkkaammaksi ja ärtyneemmiksi. Tartu yhteen tuotteeseen ja noudata ohjeita ja sinun pitäisi olla hyvä.

Ja pysy kaukana kasvojen kuorista. Jopa miellyttävimmät, jotka on valmistettu ruskeasta sokerista, voivat liiskata ja repeytyä ärsytettyä ja tulehdettua ihoa. Huuhteluaineet kuten salisyylihappo kermassa, padissa ja geelimuodossa ovat paljon parempia pustoleille ja pimpoleille.

Tosiasia # 7: Tämä 4-vaiheinen hoito toimii useimmille aknepotilaille

Voit yhdistää bentsoyyliperoksidi JA salisyylihappotuotteet todella puhdistaa akne. Salisyylihappo tyhjentää huokosiin, kun taas bentsoyyliperoksidi tappaa bakteerit, jotka ovat kasvaneet niiden sisällä. Odota tuloksia kuukauden sisällä:

  • Vaihe 1: Puhdista iho miedolla puhdistusaineella (ihotautilääkärit suosittelevat Cetaphil Gentle Skin Cleanser -tuotteita, osta Amazonilta) TAI vain huuhtele kasvot lämpimällä vedellä ja ohita puhdistusaine, anna hoitotuotteesi tehdä työsi.
  • Vaihe 2: Levitä 3% bentsoyyliperoksidia, geeliä tai puhdistusaineita (suosittelen Vivant Acne Washia Amazonilta, mutta voit ostaa tuotteita apteekista).
  • Vaihe 3: Levitä 0,5% salisyylihappoa tai geeliä.
  • Vaihe 4: Kosteuttaa.

Kosteuttaa? Kyllä, luet oikein. Jos poistat ihon kaikista öljyistä, rauhaset reagoivat ylimääräisesti tuottaen enemmän öljyjä kompensoimaan. Joten on tärkeää pitää ihon hydratoituna.

Tosiasiat # 8: Kyllä, voit silti käyttää meikkiä, jos sinulla on akne

Jos sinulla on taukoja, saatat huomata, että pimple-ratsastettu iho tarvitsee hengittää ja meikki vain pahentaa ongelmaa.

Ilmeisesti se ei ole totta. Bobbi Brownin kirjassaan Bobbi Brown Beauty sanoo, että ihonhoitajat, jotka eivät suositella käytettäväksi meikkiä, ovat yleensä miehiä. Oikea meikki sovellus voi todella piilottaa akne.

Tosiasiat # 9: voit puhdistaa aknen reseptilääkkeillä

Jos et pysty ratkaisemaan akneasi, varaa tapaaminen ihotautilääkäriin. Hän tyhjentää ihon nopeasti.

Retinoidit, antibiootit, atselaiinihappo ja syntyvyyden torjunta pillerit ovat kaikki lääketieteellisiä aknehoitovaihtoehtoja, joita yleensä vakuutetaan.

Voit myös harkita laserhoitoja, mutta ne ovat kalliimpia (noin 500 - 3000 dollaria). Vakavat tapaukset selvitetään parhaiten Accutane, joka on 5 kuukauden kurssi, jota pidetään tehokkaimpana hoitona saatavilla. Accutane on kuitenkin kiistanalainen ja voi johtaa useisiin sivuvaikutuksiin, mukaan lukien synnynnäiset puutteet, jos niitä käytetään raskauden aikana. Muita haittavaikutuksia voivat olla vaikea masennus, Crohnin tauti ja haavainen paksusuolitulehdus.

1

About

Check Also

Lo mejor busca una primera cita

¡Elegir qué ponerse en la primera cita puede parecer una gran presión! Sin embargo, las …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =