Home / LiveAbout / Kuinka Calone antaa tuoksu Sea Breeze -tuoksua?

Kuinka Calone antaa tuoksu Sea Breeze -tuoksua?

Kuinka Calone antaa tuoksu Sea Breeze -tuoksua?

Calone, jota kutsutaan myös vesimeloni-ketoniksi, on hajusteiden ainesosa, joka vastaa monista merituulen hajusteista naisille ja miehille. Sitä on käytetty vuosikymmeniä useissa suosituissa hajusteissa ja tarjoaa pehmeitä neliöitä vesimeloniin. Jos ostat tuoksua tuoretta merituulen tuoksua, se sisältää lähes aina Calonea.

Mitä se haju kuin

Calone tuottaa tuoreen merenlahden tuoksuvaikutuksen voimakkaiden meri- ja otsonimerkkien kautta.

Siinä on myös pieniä kukkavihreitä ja vesimeloni-kuori.

Laimentamosta riippuen Calone voi ottaa tiettyjä valtameriäänisiä, kuten vihreää merilevää tai levää. Se voi ottaa erillisen melonin tuoksun, joka vaihtelee canteloupesta hunajameloniin sekä makeaan vesimeloniin. Jotkut ihmiset havaitsevat myös muita hedelmiä, kuten kurkkua, karviaista, greippiä, kiiviä ja mangoa.

Kukkaläin puolella voi havaita Hibiscus-kukintoja tai laaksoa. Dogwood ja korianteri voidaan myös ottaa toisinaan.

Huolimatta siitä, että sinulla on tällaisia ​​monimutkaisia ​​ominaisuuksia, voit odottaa Calonin olevan puhdas, raikas tuoksu. Siksi se on niin suosittu hajuvesien ainesosa.

Calonen historia

Teknisesti kutsuttu Calone 1951, tämä synteettinen hajuvesiyhdistelmä löysi Pfizerin vuonna 1951, otettiin käyttöön vuonna 1966 ja patentoitu vuonna 1970. Kemiat, jotka loivat sen, etsivät alun perin elintarvikelisäainetta, joka tarjosi sekä maku ja aromi vesimeloni.

Sen sijaan he olivat kompastuskivi, joka tarjosi tuoretta tuulen tuoksua, joka luo uuden hajuvesien luokan.

1

Calone on rakenteeltaan samanlainen kuin tiettyjen ruskeiden levien tuottamat feromonit. Colognoissuerin Mark Behnke'n mukaan "valkoisessa kiteisessä muodossaan se on nenästä karkea haju." Vain sen jälkeen, kun Calone on laimennettu suuressa määrin, se ottaa nämä allekirjoitus valtamerien hajusteita.

Calonin yleinen nimi on "Vesimeloni-ketoni". Tämä on tosiasiassa harhaanjohtavaa, sillä meloni ei ole hedelmän liha, vaan enemmän kuin vesipohjainen kuori, jolla on vain vähäisiä hedelmällisiä alikantoja.

Behnke toteaa myös, että kemistit ovat työskennelleet Calonin jalostamisessa ja täydentämisessä. Tuoksuyhdisteitä, joilla on samankaltaiset merenäytteet, ovat Ozonal ja Algol.

Calonin nousu suosioon

Hajusteissa Calonin käyttöönotto käynnisti hajuvesien alaryhmän, jota kutsutaan "vesieliöksi", "valtameriksi" ja "otsoniksi". Ensimmäinen tuoksu tuoretta tuulta tuoksu oli Aramas New West perfumer Yves Tanguy. Se julkaistiin vuonna 1988 ja voit silti löytää sen naisille ja miehille.

Ainoastaan ​​vuoteen 1990 asti valtameren hajusteet todella nousivat. Tämä johtui parfyymi Pierre Bordon kuuluisan tuoksun, Davidoff Cool Waterin, vapauttamisesta. Tämä on myös nauttinut vuosikymmenien menestyksestä sekä miesten Kölnissä että naisten hajusteissa, ja se innoitti lukemattomia muita hajusteita, jotka seuraavat.

1990-luku oli merituulen hajuveden huippu, virkistävä, vilkas ja pitkäkestoinen tuoksu. Monet merkit noudattivat tätä kehitystä, mutta harvat onnistuivat Issey Miyaken L'eau d'Isseyn tavoin. Sitä on pidetty tämän luokan perfumeiden kuvana vuodesta 1992 lähtien.

Miehet nauttivat tuoksuista L'eau d'Issey Pour Hommen.

Calone tuoksuja naisille

Edellä mainittujen lisäksi on paljon enemmän hajusteita naisille, jotka sisältävät Calonea koostumuksessaan. Tutki joitakin näistä parfyymilaskuriin tai etsi mitä tahansa, joka on merkitty sanalla "meri" tai "valtameri".

 • Christian Dior Dune
 • Escada Sorbetto Rosso
 • L'Eau Par Kenzo Womenea varten
 • Giorgio Beverly Hills Ocean unelma naisille
 • Ralph Lauren Polo Sport Nainen
 • Rochas Aquawoman

Calone tuoksuja miehille

Monet suosittujen miesten kolonjaniin kuuluvat myös Calone, mukaan lukien joitakin suurimmista hajuvesien nimistä. Muista, että colognes ei aina edistä valtaistuulen osaa nimessä, koska sitä voidaan pitää liian feminiinisenä markkinoinnissa. Voit kuitenkin kysyä Kölnin laskurilta mistä tahansa näistä samanlaisista.

 • Kenzo Homme ja Kenzo Homme Fresh
 • Calvin Klein paeta
 • Jil Sander Sun miehet
 • Hugo Boss Hugo Element
 • Donna Karan DKNY miehet

Lähteet:

Behnke M. Olfactory Chemistry: Calone Osa 2 - Etsi parempaa hiirenloukkua. Colognoisseur. 2015.

Behnke M. Olfactory Calone-meren haju (ja vesimeloni). Colognoisseur. 2015.

Buttner A. Springer käsikirja haju. Cham, Sveitsi; Springer International Publishing: 2017.

1

About

Check Also

What to Wear to Work to Instantly Update Your Look

Spring is here and that means transitioning your work outfits for the new season. While …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 70 =