Home / LiveAbout / Как да си направите прическа, няма да мразите

Как да си направите прическа, няма да мразите

Как да си направите прическа, няма да мразите

Всички сме оставили салона с прекалено къса рязане или с цвят, който е малко по-малък. Тук споделям как да направя прическа, която няма да намразите. 

Защо оставяте Салона недоволен

Като писател на красота, чувал съм относително малко истории за ужасите на косата. Това, което чувам много, е това, което ще нарека "истории за разочарование на косата". Това е, когато една жена напуска салонът претоварени. Може би се очакваше да се почувства по-секси, или искаше по-светли акценти или по-остри парчета.

Може би стилистът е прекалено кратък или никой на работа или дори вкъщи не е забелязал, че е направила нещо за косата си, въпреки че е прекарал много време и много пари в салона.

Повечето време намирам, че проблемът е в комуникацията. Тя не комуникира правилно с стилиста си какво иска преди прическата, по време или след нея. Понякога това е така, защото не е избрала правилния стилист. 

Ето как да гарантирате, че това няма да ви се случи отново. 

Избор на правилния разрез или цвят

Ако правите голяма промяна в прическата или цвета си, ще искате да представите къде искате да отидете, преди да ударите салона. В края на краищата, рискувате голямо разочарование, ако седнете и кажете на вашия стилист: "Изрежете всичко." Или "направете ме блондинка".

Най-добрата прическа за вас ще работи с естествената текстура на косата, докато ласкаете формата на лицето си. Винаги препоръчвам да преглеждате списания (или този уебсайт) за прическите, които харесвате, които изглеждат съвпадащи с вашата текстура.

Също така трябва да обмислите личността си и грижата, свързана с новата "работа". 

Вземете пълната лъжичка за намиране на перфектното си изрязване в тези статии:

1
 • 6 неща, които трябва да имате предвид, преди да ударите салона
 • Как да изберете перфектната прическа за вашата коса текстура и форма на лицето

Изберете правилния стилист

Правилният стилист е ключът към страхотната прическа или цвят.

Ако вече имате страхотен стилист, пропуснете този раздел. Ако не сте, прочетете нататък.

Намирам много, много добър начин да намеря добър стилист помолете някой с голяма коса, който прави косата си. Ако видя някой с голяма подстригване или цвят, няма да се поколебая да попитам къде прави косата си. Приятелите ми правят същото и всички сме щастливи с различните ни стилисти. Докато не сме и ние ще намерим някой нов.

Това не е трудно и бързо правило, но аз вярвам, че ако имате къдрава коса, ще получите най-добри резултати от някой, който нарязва много къдрава коса. Всъщност в големите градове има салони, посветени на къдрава коса, като "Девакан ​​Салон" в Ню Йорк. Обадете се до голям салон и попитайте някой, който се специализира в къдрици или поне нарязва много къдрава коса (имайте предвид, че стилист с къдрава коса ще знае точно откъде идвате).

Това работи и за:

 • Оцветяване на червената коса (попитайте някой, който прави много нови червени очи)
 • Получаване на учудваща къса прическа (цел за салоните, известни с техния край и изберете стилистка със самата фънки коса)
 • Получаване на изправена коса (искате някой, който се специализира в японски или бразилски лечения)
 • Получаване на козметика (искате някой, който прави много от тях)

Планирайте консултация

Всеки, който чете много от списанията за жени, вероятно я е пробил в главата си, така че тя винаги трябва да седне на чат с нов стилист преди да бъде нарязан или оцветен.

Но шокиращите 42 процента от жените казват, че никога не са се консултирали преди боядисване, според проучване на P & G Beauty & Grooming.

Браво реалност звезда Табата Coffey казва на Allure Magazine, "Консултацията е най-важната част от подстригване.Аз не ме е грижа, ако съм нарязани косата ви 100 пъти, аз все още ще говоря с вас, докосвайте косата си, разберете какво искате. "

Когато поръчвате вашето назначение, насрочвайте 10-15 минутна консултация както с лицето, косенето на косата, така и с оцветяването (освен, разбира се, те са едни и същи или получавате само една услуга).

Когато пристигнете за консултацията си, носете косата си както всеки ден. Това казва на стилиста много:

 • Какво изглежда сухо и как естествено изсъхва.
 • Колко е здравословно: дали е повредена от оцветяването или че са счупени краищата?
 • Нейната истинска текстура. Фината коса пада плоска и лимфна, суха, груба коса има по-естествено тяло, но също и фриз.
 • Колко стилинг си слагате в косата си всеки ден

Дори ако се срещате с един и същ стилист, който сте използвали преди, консултирането е важно, ако правите драстична промяна. Целта е да сте сигурни, че вие ​​и вашият стилист сте на една и съща страница. Не бихте ли се консултирали с архитект или изпълнител преди да скъсате стените?

Донесете снимки

Винаги показвайте, никога не казвайте, когато става дума за косата ви. Вместо да казвате на стилиста си, че искате боб или шаблон, дайте снимки на това, което искате косата ви да изглежда. Шансовете са изображението в главата ви да не съвпада с изображението в главата на вашия стилист.

Колкото до цвета, никога не разчитайте на салона. "Пепеляшка блондинка" на вашия стилист може да означава масло блондинка за вас. Покажете картина на това, което ви харесва и може би е добре да покажете и картина, показваща това, което НЕ желаете. 

Готови ли сте за ново изрязване? Ето някои фотографски галерии за привкус.

Подгответе въпроси и слушайте вашия стилист

Ако напишете въпросите преди срещата, няма да ги забравите по време на консултацията. (Това правило важи и за посещенията на лекари).

- Какъв тип цвят ми се струва най-добре?
- Мислите ли, че косата ми може да изглежда като тази картина на Камерън Диас с къса коса?
- Колко време ще ми отнеме тази украса в стила сутрин?

Ако усетите, че вашият стилист не слуша или не ви дава цялото си внимание по време на консултацията, Allure Ви предлага да се повторите учтиво, докато не сте сигурни, че сте чували.

Какво ще стане, ако вашият стилист не е съгласен с вас?

Там сте, снимка в ръка и стилистката ви казва, че не може да ви накара да изглеждате като жената на снимката, какво правите?

Има значение. Винаги помислете за професионално мнение, но вие знаете косата си и колко работа ще я поставите най-добре. Ето някои примери за това как да се справяте с несъгласието на стилиста.

 • Тя ти казва, че рязането няма да работи с формата на лицето ти. Докато формата на лицето има значение, има много други фактори, които трябва да се вземат предвид при получаване на изрязване, включително вашата личност и вашите желания (вж. Как да изберете Вашата перфектна прическа, 6-те най-важни неща, които да обмислите). Благодаря й за професионалното й мнение и след това й кажи: "Но наистина искам да опитам това и аз вярвам, че ще го направите. Ако не изглежда добре на лицето ми, ще ви обвиняваме, а не вие."
 • Тя казва, че текстурата на косата ви няма да работи добре с изрязаното. Попитайте я дали продуктите и инструментите за оформяне могат да имат значение. Ако косата ви е прекалено къдрава, би ли работила, ако се ангажирахте да я изсушите. Ако косата ви е прекалено права, ще помогнете с обем и с кърпа?

Ако стилистът ви няма да ви послуша, може би трябва да намерите нов стилист. Но не забравяйте също, че стилист е обучен професионалист и тя е обучена да знае какво може да направи и какво ще работи най-добре за клиент.

Покажете с ръцете си

Едно от най-често срещаните разочарования, които чувам от тези с "Истории за ужасите на косата", е "разказах й 3 инча и тя свали осем истории".

Що се отнася до дължината, стилистите ми казват, че е по-добре да го покажете, отколкото да го кажете. Вместо да кажете, че искате 3 инча на разстояние, всъщност вземете ръката си и карате я нарежете точно там, където искате да отиде. Също така, не се страхувайте да говорите по време на вашата прическа, ако смятате, че е твърде дълга или дори кратка.

Помислете преди да кажете "Правете каквото искате"

Редакторът на красотата на списание "О" разказва за времето, когато световно известен фризьор предлага да си направи косата и тя го остави да направи каквото пожелае, тъй като рязането е безплатно. Ами сега. Тя завърши с нарязване, което ненавиждаше и това отнемаше месеци, за да израсне.

Ако имате доверие на вашия стилист 100 процента, можете да дадете косата си напълно на него или тя да работят магията си. Но рядко е добра идея. В края на краищата, не искате да бъдете практически манекен за нов външен вид, който стилистът умира да изпробва.

Бъдете честни с вашия стилист

Да, бихте искали стилистът ви да мисли, че ще обичате новата си прическа достатъчно, за да я пускате всяка сутрин с 10 продукта, 20 минути сушене и 15 минути време за оформяне. Истината обаче е, че ако сутрешната ви рутинна работа през последните 20 години включва бързо измиване, последвано от суха кърпа и завършващо със суха мокра опашка, по-добре е да кажете на вашия стилист. Вие не искате да се окажете с фантазия, пластове, къдрене и гладка, спретнато ", което отнема няколко часа, за да се възпроизвеждат. Повярвай ми, аз бях там.

"Трябва да направите абсолютно ясно на вашия стилист колко далеч сте готови да отидете, в противен случай някой ще свърши в сълзи", казва Ню Йорк стилист Ерин Андерсън в Мари Клеър.

Важно е също така да кажете на вашия козметик за коса каквито и да било химични процедури, които сте направили за косата си през изминалата година. Ако не кажете на стилиста си, че сте имали бразилско изправяне преди 4 месеца, рискувате да повредите косата си, ако стилистът ви реши да направите цвят с двоен процес.

Не се страхувайте да говорите

Ако сте нервни за посоката, в която се извършва разрязването или цвета, не се страхувайте да говорите и споделяте загрижеността си. И ако не сте доволни от рязането или цвета, след като направите това, трябва да можете да го кажете по учтив начин. Стилистите оценяват честността. Освен това няма нищо по-лошо от обикновения клиент, който никога не се връща в салона ви и нямате представа защо.

Още за косата:

 • Най-ласкателните стилове по форма на лицето
 • Тайните на косата Вашият стилист няма да ви каже (но ни каза)
1

About

Check Also

Aquí está cómo permanecer en el cuerpo positivo en el gimnasio

1. 01 de 07 Contents1 Rodéate de apoyo2 Omita la comparación3 Deja el juicio de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 71