Home / LiveAbout / Има ли ретината-тайната на младежката кожа?

Има ли ретината-тайната на младежката кожа?

Има ли ретината-тайната на младежката кожа?

Преди няколко години един приятел ми каза, че тя и майка й са открили тайната на анти-стареене - Retin-A. "Защо в света бихте използвали тези неща? Имате безупречна кожа!" Казах ѝ. Винаги съм мислил за "Ретийн-А" като нещо, което се намира само в шкафовете за медицински препарати. - Скъпа - отвърна тя, докато се вмъкваше в цигарата си. - Ето защо имам безупречна кожа.

Приятелят ми беше около няколко години по-възрастен от мен - в средата на 30-те години - и тя не беше първата безупречна жена, която щях да разбера, чийто дерматолог предписал Retin-A (или tretoinin) линии и бръчки.

Сега, когато съм в бизнеса с грижа за кожата и красотата, направих тон на изследване на продуктите против стареене и това, което открих е, че дерматолозите се съгласяват на едно нещо: Единственият анти-агер на пазара, е доказано отново и отново, за да се намалят фините линии и бръчките е tretinoin, производно на витамин А.

Въпреки че Retin-A е първият и най-известен дериват на витамин А, използван за анти-стареене, оттогава се появиха други продукти от витамин А, включително Tazorac, Renova и Differin. Голяма част от лекарствата без рецепта, съдържащи по-ниски дози витамин А, също се появиха на пазара. Докато Retin-A остава лекарство за лечение на акне, всички тези нови продукти са създадени специално за борба с бръчките.

Тайната на младостта: колаген

Колагенът е ключът към здравата кожа, която е склонна да се развие добре. Промяната в нивото на рН на кожата, причинена само от няколко употреби на продукт от витамин А, като например Ретин-А, може да помогне за генерирането на колаген.

"Колагенът е структурното влакно на кожата", каза дерматологът Денис Грос в списанието O. "Тъй като остаряваме, тя се разпада, създавайки линии и големи пори."

Най-добрият начин да се предпази колагенът е да избягва слънцето на всяка цена. Дерматолозите предупреждават, че до 90% от бръчките, тъмните петна и увреждането от слънцето са причинени от излагането на слънце.

Ето защо те винаги проповядват използването на слънцезащитни продукти. Ако обаче щетите са направени, можете да опитате да възстановите великолепната кожа, която някога сте имали.

Витамин А

Витамин А наистина намалява бръчките, може би по-добре от всеки друг вид кожа. Можете да използвате ретиноиди, съдържащи рецепти, или ретиноли, които не са толкова силни, колкото версии с рецепта.

1

Посъветвайте се с Вашия лекар за рецепта за Retin-A, Renova или Retin-A Micro (Retin-A може да се купува без рецепта в Мексико, Канада и някои европейски страни, така че ако живеете или посещавате там, вие не се нуждаят от рецепта). Те съдържат третиноин, който се оказва по-ефективен върху фините линии и бръчки, отколкото ретинол, открит в повечето продукти на извънборсовите продукти.

Има някои ретиноли извън рецепцията, които са по-малко тежки за кожата (всъщност, дерматологът ми препоръча да използвам OTC вместо обичайната ми Retin-a). Имам проучени най-добрите извънборсови ретиноли и излезе с този фантастичен списък, най-добрите Over-the-Counter ретинол продукти.

Имайте предвид, че не трябва да излагате кожата на слънце, когато използвате ретиноиди или ретиноли. Вие ще искате да се покриете със слънцезащитни продукти и шапка. Витамин А прави кожата много податлива на увреждане на кожата.

Трябва да избягвате продуктите на третиноин, ако сте бременна или се опитвате да забременеете, защото това може да причини вродени дефекти. Също така, започнете бавно с този продукт, който първоначално може да причини зачервяване, пилинг и лющене. Твърде много жени се отказват след само няколко седмици, защото са обезпокоени от първоначалните ефекти на трертиноин. Започнете да го използвате два пъти седмично, а след това бавно се премествайте на всеки ден, докато кожата ви се коригира.

Тъй като кожата може да се раздразни по време на Retin-A, ако забележите, че кожата Ви е станала суха и зачервена, спрете лечението на кожата си и сложете маслиново масло през нощта, преди да си легнете. Според дерматолог Джесика Ву в "Харпърс Базар", маслиновото масло съдържа мастни киселини, сравними с тези, които се намират в собствената ви кожа, така че тя прави много нежен и невероятен овлажнител.

Вижте как да използвате Retin-A и други ретиноиди безопасно за по-подробна информация за ретиноидите и как да ги използвате правилно.

Блясъкът на алфа-хидрокси киселините

Толкова голяма част от грижата за кожата е науката и ми отне години на изследване и обучение, за да разбера какво наистина работи и какво не става, когато става въпрос за тези лосиони и отвари, които са на пазара днес. Една дума, която продължавах да чета и слушах отново и отново в моето изследване, беше "алфа-хидрокси киселини". Специалисти по красота, експерти по грижата за кожата и истински жени, които са дълбоко в грижата за кожата, се оплакваха от тях. Исках да знам дали наистина са работили. Оказа се, че го правят.

AHAs са киселините, получени от природни продукти, включително мляко, захарна тръстика и домати. Те работят като мек ексфолиант, разграждат мъртвите клетки на кожата и помагат за създаване на ново обръщане на клетките. Те няма да изтрият бръчките или магически да ви направят 20 години по-млади, но ако се използват често и правилно, вашият тен ще се подобри, стане по-гладък, по-ясен и с по-малко черни точки.

Получете пълната лъжичка на алфа-хидрокси киселините в тази обширна статия: Какви са алфа-хидрокси киселините и как работят?

Помислете за добавяне на антиоксидантен серум към вашата рутина

Докато ретиноидите и ретиноловите кремове (основно Retin-A) работят прекрасно, за да сведат до минимум признаците на стареене, антиоксидантните серуми са като витамини за кожата. Използвани в тандем, имате невероятна кожа. 

Бъдете внимателни за продуктите, които надхвърлят

Красовата индустрия е пълна с измислици, които надхвърлят и са недостатъчни. Разходете се по пътеката на всяка аптека и ще видите продукти, които обещават да върнат ръцете на времето и да превърнат линията на лицето ви от гънки, с няколко приложения.

Ако тази бутилка крем от 6 долара наистина можеше да поправи линиите ви за смях, никой нямаше да се смее. Същото важи и за продукти, които се отърват от целулита. Моля те.

Вземете пълната лъжичка в 8 ключови думи за красотата, за да внимавате.

1

About

Check Also

Младежки тайни на кожата: 5 дози и 5 не

Всеки иска младост изглеждаща кожа. Но може да саботирате здравето на кожата си, без да …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 68