Home / LiveAbout / Грижа за кожата Предимства на африкански черен сапун

Грижа за кожата Предимства на африкански черен сапун

Грижа за кожата Предимства на африкански черен сапун

Африканският черен сапун е почитан, че има кожни хранителни ползи, дължащи се на изобилие от антиоксиданти. Сапунът е направен от пепелта от плантатна кожа, какао и палмови листа и палмово масло от листа или ядки. Някои допълнителни съставки, в зависимост от производителите на сапуна, могат да бъдат мед, за да омекотят кожата и маслото от масло или какаово масло за допълнителни овлажняващи свойства (някои черни сапуни са по-мощни от другите и могат да се сушат).

На пазара днес има разнообразие от африкански черни сапуни, които осигуряват посочените по-долу предимства. Един от любимите ни продукти е Shea Moisture African Black Soap. Ние го препоръчваме, защото е направена с сертифицирани органични съставки, е изцяло естествена и се предлага под формата на сапун. Купете от Amazon.com.

8 Начини Африкански черен сапун извлича полза от кожата

Защитава от стареене на фотографии

Антиоксидантите в черен сапун предпазват кожата от увреждане на свободните радикали, което е причина за преждевременно стареене на кожата, бръчки и лицеви линии.

Подобрява тонуса на кожата

Черните сапунени растения тласкат кожата и подобряват текстурата на кожата, за по-еластична и блестяща кожа. 

Избледнява кожата обезцветяване 

Черният сапун помага за изравняване и избледняване на кафяви петна и обезцветяване.

Намалява възпалението и кожно дразнене

1

Черният сапун спомага за намаляване на възпаленията и кожно дразнене. Успокоява сухата и раздразнена кожа, облекчава сухи петна, обриви и червени зони. 

Помага за излекуване на проблемна кожа

Улеснява симптомите на кожни заболявания като акне. Потребителите са казали, че черният сапун спомага за намаляване, лечение и изчистване на акнето, отстраняване на черни точки, псориазис и екзема.

Има дълбоко почистване действие

Черният сапун има антибактериални и противогъбични свойства и е чудесно средство за дълбоко почистване на порите. Той също така е ефективен при премахването на грима, поради маслата и маслото.

Това облекчава бръчките

Той често се използва от мъжете по време на бръснене, поради съдържанието на високо масло от шоколад, което защитава кожата.  

Това е ефективен ексфолиант

Пепелта в черен сапун осигурява ексфолиращи свойства за премахване на мъртвите клетки на кожата и по този начин подобрява фините линии, омекотява и подмладява грубата кожа. 

Повече за обикновените съставки в черен сапун

Плантанови кожи и листа имат висока концентрация на желязо и витамини А и Е. Витамин Е помага при тъканната структура, изцелява и помага да овлажнява кожата, подобрявайки структурата и тонуса. Витамин А е от полза за производството на колаген. Алантоин в листата на плантана стимулира растежа на нови кожни клетки.  

Какао на прах омекотява и поддържа кожата и има антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, за да се бори срещу свободните радикали, да възстанови увредената кожа и да поднови кожата. 

Какаово масло е естествена мазнина, извлечена от какаовия боб. Той се използва от години като овлажнител. Той има витамини А и Е за борба с увреждането на околната среда и следователно с признаците на стареене. Помага на кожата да задържа влагата и подобрява еластичността. Какаовото масло също се смята, че подобрява появата на стрии. Той също така се използва за облекчаване на кожни състояния като обриви, екзема и псориазис.

масло от шеа (каритното масло), направено от ядките на каритното дърво, също има витамини А и Е за укрепване на кожата и ремонтни повреди. Той е използван за лечение на изгаряния, рани и белези, както и за лечение на псориазис, екзема и дерматит. Помага за насърчаване на обновяването на клетките и намалява появата на бръчки. Също така е полезно за лечение на белези от акне, защото е некомедогенен и има антимикробни свойства.

палмово масло е богат на антиоксиданти и две форми на витамин Е токоферол и токотриенол, който е полезен при лечението на акне и екзема и намалява увредените клетки, причинени от токсини от околната среда и свободни радикали.

Масло от палмови ядки се извлича от плодовите семена на африканското палмово дърво. Висока е лауриновата киселина, която му придава антибактериални и противогъбични свойства. 

Кокосово масло има мастни киселини, които работят за подсилване на липидната бариера на кожата и заключване на влага.

Кокосово масло също е полезно за ремонт на увреждания на кожата, суха кожа и екзема и за намаляване на появата на бръчки. Той има почистващи и антибактериални свойства, което го прави полезно за премахване на грима и грима, а когато се комбинира с други съставки, работи като естествен дезодорант.  

1

About

Check Also

Stop Beating Yourself Up: Modely 5 způsobů jsou skutečné lidi příliš

Ať už milujete módní přehlídky nebo vyhledáváte nejnovější kosmetický magazín, můžete se sami sebe snadno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4