Home / LiveAbout / Домашно горещо масло за лекуване на суха коса

Домашно горещо масло за лекуване на суха коса

Домашно горещо масло за лекуване на суха коса

Третирането с горещо масло е лукс, който препоръчваме на всеки, без значение косата му. Можете да ги купите, но защо да харчите парите, когато те струват пари за правене?

Тази DIY гореща маслена рецепта за мазнини създава подхранваща маска за коса, която е чудесна за всички видове коса, включително мазна коса. Една употреба и ще намерите косата ви е супер мека и копринена. Препоръчваме Ви да използвате това лечение веднъж седмично.

Съставките

За тази рецепта ще използвате 3 съставки:

  • 2 супени лъжици масло
  • 3 капки етерично масло
  • 1 чаена лъжичка инфузирани билки

Нека да го счупим един по един.

Изберете отлично масло за вашия вид коса

Има толкова много масла, които работят прекрасно в косата. Тайната използва правото масло за вашия тип коса. Вие ще искате да използвате няколко супени лъжици за вашата рецепта. Малко отива дълго.

Ако имате нормална коса, опитайте сладко бадемово масло, арганово масло или екстра декоративно масло от кокосово масло.

Мазна коса? Изпробвайте рициново масло или масло от жожоба.

Сухата или грубата коса ще се третира най-добре с масло от авокадо.

Можете да смесвате няколко масла (например кокосово масло с бадеми). Можете дори да използвате зехтина в щипка.

1

Изберете вашето етерично масло

Етеричните масла дават на вашето лечение горещо масло аромат и някои климатични свойства. Можете да пропуснете етеричното масло, ако искате, но това е допълнителен и необходим лукс.

Използвайте 3 капки.

Любимата ни е лайка масло. Ако имате тъмна коса, масло от розмарин е прекрасно и сандалово дърво има силен аромат, който някои жени абсолютно обичат.

Масло от чаено дърво е чудесно за жени с пърхот или сърбящи скалпове. Масло от семена от моркови е удивително овлажняващо.

Напоени с билки

Някои хора обичат да добавят билки в затоплящото масло. Опитайте една чаена лъжичка от някое от следните неща: нарязан на розмарин, магданоз, черен чай или лайка. За чай просто извадете листата от чантата.

подготовка

За да загреете маслото до идеално топла (не твърде гореща) температура, имате няколко опции. Едната е да затоплите маслото в малка купа, поставена в по-голяма купа с много топла вода. Можете също така да създадете импровизиран двоен котел и да загреете маслото в по-малката кипичка, докато по-голямата (пълна с вода) бавно се нагрява на печката. Това трябва да отнеме около 15 минути.

Добавете в капките (никога повече от 3 капки етерични масла) и разбърквайте.

Ако добавяте чаени листа или някакви инфузионни билки, добавете това към купата, докато я загрявате. След като маслото се нагрява, използвайте тензух или кафеен филтър, за да раздробите нарязаните билки.

Разделете косата на 4 секции - 2 нагоре и 2 надолу - и нанесете горещото масло с четка за сладкиши първо.

След като косата е покрита, масажирайте горещото масло в скалпа.

Използвайки опаковката на Саран, обвийте косата си в пластмаса. Следвайте го с гореща кърпа. Оставете масленото лечение върху косата си най-малко 30 минути.

Искате ли да направите повече? Няма проблем!

Можете да направите колкото се може повече от това лечение с горещо масло и да го пазите в хладилник до 6 месеца. По този начин можете да го използвате ежеседмично, без да се налага да регенерирате билките. Просто нагрейте маслото с помощта на метода с двойни котли.

Просто се уверете, че не сте толкова горещи, че изгаряте скалпа.

Значението на шампоана

Може да откриете, че един бърз шампоан няма да премахне цялото масло. Шампоане на косата ви поне два пъти е необходимо, за да получите тромавост от косата, която винаги се случва с масла.

Също така можете да разбъркате в сода за хляб с шампоана, за да изкарате маслото навън.

1

About

Check Also

What to Wear to Work to Instantly Update Your Look

Spring is here and that means transitioning your work outfits for the new season. While …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 49