Home / LiveAbout / 10 начина да ядосате фризьор

10 начина да ядосате фризьор

10 начина да ядосате фризьор

Оценяването на страхотен фризьор е една от тайните на един щастлив, съдържателен живот, който често се пренебрегва. Това не е толкова важно, колкото намирането на велик човек, който да се ожени, но е равен на намирането на лекар, на когото можете да се доверите, или на детегледачка, когото обожавате. Защо? Тъй като лошата прическа може да съсипе лятото, но страхотната прическа може да ви остави да се чувствате уверени, секси и готови да поемат света.

Така че, когато откриете страхотния стилист, искате да го задържите на него.

И това означава да не ги дразнят. Тук са 10 неща, които хората правят, за да ядосат стилистите си.

Редовно се показват до късно на срещи

Фризьорските салони са като самолети. Ако даден самолет се забави с няколко часа, това ще затрудни останалите полети за деня. Ако клиентът забави стилиста си за половин час, той може да побъркае следващите назначения на стилиста за останалата част от деня.

Стилистите мразят това, когато хората постоянно се появяват късно до назначения. Веднъж е добре (всеки разбира, когато среща или детегледачка работи късно), но го прави редовно събитие и можете да заложите стилист тайно (или не толкова тайно) го държи срещу клиента.

В края на краищата онова, което постоянно закъснява, наистина казва, че "времето ми е по-ценно от твоето време".

Ако закъснявате, обадете се в салона. Обяснете на лицето на рецепцията и извинявайте обилно, а след това извинете обилно на стилиста.

Отменете в последния момент

Стилистите също мразят това, когато клиентът отменя в последната минута, без да дава обичайното и учтиво 24-часово предупреждение. Клиентите, които анулират в последната минута, струват стифистките пари, които биха могли да направят, като запълнят това открито място. Повечето стилисти правят пари, само когато в своя стол има някой, който седи в него.

Празна седалка означава неплатен час. И докато тя може да се наслаждава на този час, за да си подаде ноктите или да сърфира в интернет на смартфона си, има шанса да предпочита да нарязва или оцветява косата.

1

Когато един клиент е груб за асистента

Може би знаете типа: човекът, който е сладък като захар за нейния стилист, но третира асистента на стилиста - този, който измива и удушава косата - като гражданин на трета класа.

Стилистите отбелязват това грубо поведение, дори ако не се чувстват комфортно да го споменават на клиента си. И ако те не забелязват сами, хората в салоните говорят и всеки в салона знае кои са грубите клиенти.

Клиенти, които говорят за мобилните си телефони

Разтърсването на клетъчния телефон по време на подстригване е грубо за другите покровители на салона и грубо за стилистката. Освен това е трудно да се намали косата около телефона до ухото.

Когато някой е нещастен и те не казват така

Ние всички бяхме там: седяхме в салона, гледайки косата ни в средата и се чудехме: "О, момче, това не е това, което се надявах". Това е прекалено късо, или многослойно, или под ъгъл или нещо подобно. Хората, които са директни и добри да се заемат сами са добре, когато говорят в този момент или поне в края на прическата, когато наистина са нещастни.

Други са склонни да комплиментират стилиста и след това да се разочароват, защото не искат да разстроят никого.

Но стилистите правят това за препитание. Всеки, който е бил в бизнеса в продължение на няколко месеца или повече, е трябвало да се справи с нещастни клиенти. Така че най-добре е да се изкажете преди да се приберете у дома и да решите, че никога няма да се върнете и може би ще намерите нов стилист. Шансовете са вашият стилист да е имал неработен ден. Случва се за всички нас. Освен това, ако това е нещо, което може да бъде фиксирано, той или тя ще го поправи.

Сега, ако наистина сте недоволни от вашия стилист, има начини да се разпадне правилно.

TMI: Клиенти, които говорят и говорят и говорят...

За някои хора посещенията в салона могат да бъдат като терапия или чай на масата с добър приятел. Тук говорим за вашия любовен живот или за липсата му. Когато за пръв път побеждавате бившия си или разкривате, че в фурната имате тинейко копче и следователно не може да има цвят на косата, който да докосва скалпа ви.

Но твърде много драматични лични детайли могат да карат някои стилисти луд. Гледайте реакцията на вашия стилист. Ако е в нея, добре. Но имайте предвид, че може да получите по-добро изрязване или цвят, ако позволите на стилистката ви да се концентрира върху косата ви, вместо върху яростните подробности за аферата на вашия приятел.

Клиентът, който не носи снимки

Стилистите не я обичат, когато някой седи на стола си и се опитва да обясни новото изрязване или цвят, които искат, без снимка.

Представете си, ако някой каза: "Искам да приличам на Камерън Диас". Камерън Диас блондинка или Камерън Диас с омрежните акценти Камерън около 2012 или 2015 г. И как изглежда тя като тези дни така или иначе? ако не сте редовен клиент, който получава същата стара прическа всеки път.

Клиенти, които не обработват стилисти като професионалисти

Вярвайте или не, има клиенти, които идват, седнете и кажете: "Искам тази подстригване." Картината се показва, очакванията са ясни и стилистът осъзнава, "тази жена не уважава професионалното ми мнение".

"Най-важното е да накарате стилистът да мисли, че са в него с вас, създавайки този нов външен вид", казва Брад Джонс, известен със списанието, до списание Allure. "След като им кажете какво искате да кажете:" Съгласни ли сте? " Това прави оцветяващия да се чувства като участник в молбата ви, а не сервитьор, който просто обслужва вашите желания. "

Плюс това, стилистът е обучен професионалист и вероятно има доста добра идея, ако разрезът ще работи с текстурата на косата ви или ако цвят ще ви измие или ще ви очисти.

Вие не сте честни с вашия стилист

Винаги е важно да кажете на стилиста си, ако сте имали химическо третиране на косата си (мислете за японски или бразилски процедури за коса) или ако сте супер случайни, които никога не удрят, изсушава косата и разчита на въздуха, изсушаващ дори в мъртвите зима.

Комуникирайте и правете това възможно най-честно.

Лошите контейнери

Правилният съвет е 15% за вашия стилист (20%, ако го обичате) и 5 ​​лв. За лицето, което мие косата ви. Пазете се от фантастичните места.

Може да откриете, че имате някой, който да измива косата ви, отделен човек, който изсъхва и дори трета ръкава на вашия стилист. В тези объркващи случаи е най-добре да попитате вашия стилист как да се справя с съветите на помощника си. Много пъти тя споделя съветите си с тях в края на деня. Можете също да поискате от рецепцията какво да правите в тази ситуация. Много пъти можете да дадете само $ 5-10 на главния асистент.

Трябва ли да върнете собственика? Да. Времената са се променили и в наши дни собствениците очакват същата цел, която бихте дали на друг стилист.

1

About

Check Also

Paras etsii ensimmäistä päivämäärää

Valitsemalla mitä käyttää ensimmäisenä päivämääränä voi tuntua paljon paineita! Ensimmäiset päivämäärät ja ensimmäiset näyttökerrat eivät …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =