Home / LGBTQ / To Grandmas eller Two Grandpas?

To Grandmas eller Two Grandpas?

To Grandmas eller Two Grandpas?

Næsten alle kender nogen med to daddies eller to mommies. Men to bedstemor eller to grandpas? Homoseksuelle og lesbiske bedsteforældre kan være mindre synlige end deres yngre kolleger, men de eksisterer. En videnskabelig artikel anslår at de tæller mellem en og to millioner. På grund af liberaliseringen af ​​adoptionslove og de voksende muligheder for surrogacy, er dette nummer bundet til at eksplodere i den nærmeste fremtid.

Milepæle i homoseksuelle og lesbiske bedsteforældreskab

Da man skal være forælder for at blive bedsteforældre, er vejen for at komme til bedsteforældrene lidt anderledes for dem i LGBT-samfundet. Her er et kort historisk resumé.

 1. De fleste homoseksuelle og lesbiske bedsteforældre er personer, der var i lige ægteskaber, der resulterede i børn.
 2. Som homofile og lesbiske begyndte at adoptere, begyndte banen til forældreskab og bedsteforældre at ændre sig.
 3. De tidligste adoptioner af homoseksuelle og lesbiske var underlagt forældres adoptioner. Hvis der var en partner, ville han eller hun have opholdt sig i baggrunden, måske besætte rollen som værelseskammerat eller ven.
 4. I midten af ​​1980'erne blev mulighederne udvidet til at omfatte andenforælder vedtagelse, hvor en biologisk forælders partner lovligt vedtog barnet.
 5. Omkring samme tid begyndte homoseksuelle og lesbiske par at vedtage.
 6. I dag er surrogat, kunstig befrugtning og lignende strategier udvidet mulighederne for homoseksuelle og lesbiske par til at opleve forældreskab og til sidst, bedsteforældreskab.

  De fleste ældre bedsteforældre kommer fra de to første kategorier; Imidlertid kunne de personer, der var i den første bølge af homoseksuelle og lesbiske adoptivforældre, være bedsteforældre nu, især hvis de vedtog ældre børn.

  Særlige bekymringer for LGBT bedsteforældre

  Selv om deres stier måske har været forskellige, er homoseksuelle og lesbiske bedsteforældre ligesom andre bedsteforældre, bortset fra at de må stride mod spørgsmålet om åbenhed.

  Bedsteforældre, der voksede op i en mindre accepterende æra, kan kæmpe med hvor meget at afsløre og til hvem. Det er en beslutning for enkeltpersoner at gøre, selvom kloge vil helt sikkert rådføre sig med deres børn, før de kommer ud til børnebørn.

  Videnskabelig forskning om emnet er sjældent, men en artikel i 2010 nåede nogle ikke overraskende konklusioner:

  • Oplysning om seksuel orientering er en primær bekymring for homoseksuelle og lesbiske bedsteforældre.
  • Negative holdninger i familien og i kulturen påvirker nogle bedsteforældre for at holde deres seksuelle orientering hemmelig.
  • De bedsteforældre, der vælger hemmeligholdelse, gør det i vid udstrækning at holde sig væk fra familiemedlemmer, sætte familieforbindelser foran spørgsmål om personlig identitet.
  • Homoseksuelle mænd og lesbiske, der kan kommunikere godt med deres voksne børn, vil sandsynligvis have lignende forhold til deres børnebørn.
  • Forældre spiller normalt en vigtig rolle i forbindelse med, at bedsteforældre går ud på børnebørn.

  Bedsteforældre med samme kønspartnere står også over for mange lejligheder, når de skal afgøre, om de skal vises som et par. Disse omfatter udvidede familie sammenkomster, såsom familiesammenkomster og bryllupper. Bedsteforældre Dagsprogrammer, sportsbegivenheder, betragtninger og andre lejligheder, der involverer børnebørn, kræver beslutninger, der kan være endnu vanskeligere for nogle.

  Som med den kommende proces er disse beslutninger bedst lavet med input fra andre familiemedlemmer.

  Et tegn på fremskridt 

  Et positivt resultat af voksende åbenhed omkring seksuel orientering er fremkomsten af ​​støttegrupper til bedsteforældre. South Florida's LGBT bedsteforældre gruppe er den mest fremtrædende. Andre HBT-grupper kan ikke have en bestemt bedsteforældres gruppe, men de kan adressere bedsteforældre sammen med andre problemer. 

  1
  1

  About

  Check Also

  Datum Ideen für Homosexuell Teens

  Es gibt eine Menge toller Date-Ideen für schwule Teenager, die alles von einem Film bis …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  3 + 5 =