Home / LGBTQ / Нормално ли е да експериментираш сексуално с един и същи секс?

Нормално ли е да експериментираш сексуално с един и същи секс?

Нормално ли е да експериментираш сексуално с един и същи секс?

Много тийнейджъри искат да знаят дали е нормално да експериментират сексуално с приятел от един и същи пол и ако това означава, че са гей, лесбийки или бисексуални.

Свързването с някой от същия пол може да означава много неща и това може да означава различни неща за различните хора. Но каквото и да означава това, трябва да знаете, че връзките между лица от един и същи пол са често срещани сред тийнейджърите, които се идентифицират като прав, сред тези, които се идентифицират като гейове, и сред тези, които разпитват за тяхната сексуална ориентация.

Много тийнейджъри експериментират сексуално с някой от същия пол. Понякога това им помага да разберат дали са гей, лесбийки или бисексуални, а понякога и не.

Един читател обяснява как връзките на един и същи пол означават наистина много различни неща за нея, отколкото за един бивш гадже.

Тя казва:

"Като момиче, аз експериментирах с приятелите си. Знаете ли, малко се забавлявайте, стигнах до заключението, че не съм съвсем прав, бившият ми приятел, най-правният човек, който някога съм срещал до момента че е почти хомофобска, целуна няколко свои приятели, така очевидно и някои момчета го правят.

Въпреки че експериментирането с приятел от един и същи пол може да бъде показател за вашата сексуална ориентация, това не е автоматично. Това може да бъде объркващо за тийнейджър, който не се идентифицира като гей, но се радваше на връзката. Имайте предвид, че е нормално юношите да преминат през процес на преценка на техните сексуални харесвания и недостатъци.

Както обяснява Ръководството за гей живот, "Експериментацията е много нормална и здравословна част от нашето развитие. [Същото полово експериментиране], под някаква форма или друга, ни помага да се развиваме сексуално.Често пъти, нашите истински сексуални чувства не стават ясни до много по-късно в живота. "

Друг тинейджър пише, че за него експериментирането е свързано с това, че е гей, но това не беше случаят с двамата момчета, които той свързваше и с когото нямаше същия приближен до куките.

"Аз експериментирах с двама приятели, които ми харесаха и казах, че го харесвах, а другата, че бях просто гей." Казах ми, че приятелката ми ми харесва, че ме отвращава и все още се справя.

Ако сте тийнейджър, който се идентифицира като прав, тогава е важно да осъзнаете, че ако експериментирате с приятел, който е гей, тогава този човек може да го разгледа по-малко като "експеримент" и повече като нещо, в което романтичните чувства могат да бъдат включени. И ако този човек има чувства към вас, които не споделяте, тогава той или тя може наистина да се нарани в процеса.

1

Най-добрият начин да избегнете това е да бъдете предварително настроени за това, къде сте емоционално. Не се преструвайте, че сте нещо, което не сте, и избягвайте да "експериментирате" с някой, който се интересува от вас, ако не се чувствате по същия начин.

Разбира се, някои хора не се чувстват добре с термина "експеримент", за да опишат връзките на един и същи пол. Като един тийнейджър, чиито родители отказват да вярват, че е гей, пише: "Мразя думите експериментира и фаза Това са най-често срещаните неща, които всеки родител казва. "И макар да е вярно, че понякога хората използват понякога" експериментирането "по отхвърлящ начин, това също може да бъде доста добро описание на това, което тийнейджърът изпитва.

В крайна сметка, докато еднополовите експерименти могат да помогнат на някои тийнейджъри да разберат дали са гейове или не, за други това е просто събитие в сексуалното им развитие на равна нога с други.

1

About

Check Also

Fecha de ideas para adolescentes gays

Hay muchas ideas geniales sobre citas para adolescentes homosexuales que incluyen desde ver una película …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =