Home / LGBTQ / Mitä se tarkoittaa tasa-arvoisemmaksi: määritelmä ja tausta

Mitä se tarkoittaa tasa-arvoisemmaksi: määritelmä ja tausta

Mitä se tarkoittaa tasa-arvoisemmaksi: määritelmä ja tausta

Oletko genderqueer? Termi "genderqueer" viittaa ihmisiin, jotka eivät noudata tiukasti miehiä tai tiukasti naisia ​​identiteettejä ja rooleja. Sukupuolikirjoittaja usein valitsee olemasta selkeästi miespuolista eikä selkeästi naista, vaan pikemminkin sukupuolittomana yksilönä, jonka identiteetti voi muuttua ja muuttua ajan myötä. Hänen sukupuoli-identiteettinsä ei siististi tai täysin sovi yhteen yhteiskunnallisten määritelmien ja normien kanssa.

Hän ei "vastaa" yhtään sukupuolta. 

Sukupuolen identiteetit 

Jotkut tasa-arvoiset ihmiset ovat:

 • Transsukupuolinen
 • homo
 • lesbo
 • Biseksuaali
 • Panssari tai omnixual
 • Lähinnä heteroseksuaalinen

Toiset eivät kuitenkaan tunnista mitään näistä kategorioista. Transsukupuoli ei ole välttämättä tasa-arvoinen, ja hän voi olla homo. Se on erillinen kysymys seksuaalisesta suuntautumisesta. 

Myös sukupuolten yksilöitä kutsutaan joskus "ei-binääriksi", joka on suhteellisen aikaisempi ja vielä tuntematon termi. 

Tausta

Gendercrash -sivustolla selitetään:

GenderQueer-termi alkoi tulla käyttämään noin 1990-luvun lopulla. Se on liittynyt etupäässä nuorisojärjestöihin ja valkoisiin ja syntyneisiin naisiin, jotka ovat nyt maskuliinisen taajuuden rinnalla, mutta ikäryhmässä on monia ihmisiä ja rotu / etninen taajuus, jotka käyttävät sitä kuvaamaan itseään ja myös niitä, jotka ovat syntyneet uros ja ovat pitkin feminiinistä spektriä.

Jos luulet, että saatat olla tasaisempana

Jos uskot, että saatat olla genderqueer tai haet sukupuolen identiteettiäsi, voi olla hyödyllistä kysyä itseltäsi joitain kysymyksiä. Genderqueer Revolution tarjoaa nämä lähtökohtana: 

 • Oletko koskaan tyytyväinen siihen, että M, F tai jopa FTM (nais-miehet) ja MTF (uros-nais-naiset) eivät riitä ja eivät sovi sinuun? Tunne, että "homo", "suora" tai "queer" eivät kuvaa sinua tarkasti? 
 • Tuntuuko, että sukupuolesi muuttuu minuutilla, tunnilla, päivällä tai kaudella?
 • Luuletko, että ehkä sinulla oli tarkoitus olla enemmän kuin yksi sukupuoli?
 • Oletko koskaan tuntenut, että sukupuoli ei ole niin selkeä vai että se on aivan kartan päässä?
 • Oletko kyllästynyt kuulemaan, "olet vain hämmentynyt", kun tiedät jo, kuka olet tai olet tyytyväinen, kun et tiedä?
 • Onko se ikinä häiritä sinua tai huvittaa sinua, kun sanotaan olevan liian feminiininen tai liian maskuliininen vai että "näytät tytöltä" tai "näyttäisikään pojalta", jolla on sävy, joka tarkoittaa, että se on huono asia?
 • Oletteko koskaan toivoneet, että ihmiset lopettaisivat vain kysyvänsä - olivatko he sarkastisesti tai vakavasti - kun aloitat hormonien, leikkauksen ja "siirtymän" olettaen, että nämä ehdot koskevat automaattisesti sinua? He voisivat, mutta se ei anna muille oikeutta olettaa. 

Jos vastasit myöntävästi johonkin näistä kysymyksistä, kannattaa tutustua sukupuolikysymyksen identiteettiin. Yritä puhua luotettavasta aikuisesta, jonka tiedät olevan avoin. 

Resurssit ja tuki

Yhä useammat yliopistokampukset muodostavat ryhmiä, jotka odottavat tasa-arvoa opiskeleville. GenderQueer: Seksuaalisen binaarin ulkopuolella olevat äänet ovat antologia, erinomainen kirja aiheesta, joka saattaa myös olla hyödyllistä.

1

 

1

About

Check Also

Er der noget håb om at komme tilbage med en ex?

Kære lesbiske liv Min ex og jeg var sammen i tre år, og vi brød …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 70 =