Home / LGBTQ / Как да оставим хората да знаят, че сте гей

Как да оставим хората да знаят, че сте гей

Как да оставим хората да знаят, че сте гей

Понякога хората осъзнават, че сте гей, лесбийки, бисексуални и т.н. веднага. Други пъти е ясно, че просто не го получават или просто не ви вярват, когато им казвате сексуалната си ориентация. Ето някои съвети как да се придвижвате в тези ситуации.

Как да обясним

И така, какво можете да направите в такива ситуации? Имате няколко опции:

  1. Направете смисъл да споменавате сексуалната си ориентация в началото на разговорите, така че да няма объркване.
  1. Не забравяйте, че много хора няма да получат фините ви намеци. Бъдете директни.
  2. Ако имате нещо на някого, нека знаят как се чувствате.
  3. Ако има само един човек, който просто отказва да повярва, че сте LGBTQ +, помислете за излизането на някой друг, на когото се доверите и когото смятате, че човекът уважава, и помолете този човек да говори с невярващия.
  4. Ангажирайте се публично с LGBTQ + причини, като GSA.
  5. Помислете за добавяне на някаква дъга към вашия гардероб.
  6. Приемете факта, че знаете кой сте, дори и други хора да не го получават.

Борба със стереотипите

Ние все още живеем в един свят, който има много хубави мнения за това какво означава да си гей или лесбийка. Много от тях имат много повече общо с външен вид и маниери, отколкото с пола на човека, към който сте привлечени. Ако мислите за това, това е доста нелепо.

Все пак все повече и повече от тези стари предположения се оспорват. Понастоящем един открито гей актьор, като Нийл Патрик Харис, може да изиграе един прав дамски мъж на популярния сериал, Как се запознах с майка ви.

И докато старомодните термини като "лепкава червило" все още се използват, за да опишат гей жени, които носят обикновено женствени дрехи, много лесбийки с много различни стилове могат да бъдат намерени във всички области на живота (мислете, че Елън Денерес, Порция де Роси (сега Порция Лий Джеймс Дегенерес), Уанда Сиксс или Синтия Никсън).

Имайте предвид, че някои хора, които са хетеросексуални, се заблуждават, че са гейове, а някои, които са гей, грешат, че са права. И докато за LGBTQ + тийнейджъри това може да бъде разочароващ пример за хетеросексизъм, често е лесно да се изясни.

1

About

Check Also

To Grandmas eller Two Grandpas?

Næsten alle kender nogen med to daddies eller to mommies. Men to bedstemor eller to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 24