Home / LGBTQ / Hvordan at være køn, der ikke er i overensstemmelse med at gå imod samfundets regler

Hvordan at være køn, der ikke er i overensstemmelse med at gå imod samfundets regler

Hvordan at være køn, der ikke er i overensstemmelse med at gå imod samfundets regler

Køn henviser til de adfærdsmæssige, kulturelle og psykologiske træk, der typisk er forbundet med mænd og kvinder. Men denne opfattelse er begrænsende, da folk kan være mand, kvinde, transgender, genderqueer, ikke-binært køn, køn, der ikke er i overensstemmelse eller f.eks..

Grundlæggende om kønsidentifikation

Der er forskellige former for kønsidentifikation, og mens vi typisk identificerer med det køn, der blev tildelt os ved fødslen, stopper rejsen med at opdage vores køn ikke der.

Typisk bliver dit køn afsløret over tid gennem en udforskning af ens krop, identitet og udtryk:

 • Legeme: Mange mennesker forbinder "mand" med "penis" og "kvinde" med "vagina". Imidlertid undlader denne binære ide (baseret på ens reproduktive system) at inkludere andre biologiske forhold, der egner sig til andre former for køn. For eksempel er der forskning, der viser, hvordan vores hjerner hjælper os med at definere vores kønserfaring, ud over kulturelle normer som foreningen af ​​maskulinitet og femininitet med specifikke fysiske egenskaber.
 • Identitet: At definere vores eget køn er en del af vores kønsidentitet, og at komme til det punkt indebærer internt arbejde. Oftest mener folk, at der kun er to køn - en dreng og en pige. Imidlertid er der hurtigt voksende kønsidentiteter uden for dem, der er givet til os gennem tradition og fødsel (kendt som cisgender), ligesom transgender (identificere som køn, der ikke svarer til det køn, der er tildelt ved fødslen).
 • Udtryk: Kønsudtryk er, hvordan vi viser os til verden gennem tøj, hår og stilarter. Fordi køn er tildelt mange fysiske ting og endda aktiviteter, er det muligt at udtrykke dig selv gennem forskellige præferencer på en måde, der stemmer overens med, hvem du føler, at du virkelig er. Den mest almindelige kønsforening er farvenrosa med piger og farven blå for drenge, men i nyere tid ændrer tingene sig.

  Hvad det betyder at være køn, der ikke overholder

  Køn ikke-overensstemmende refererer til mennesker, der ikke overholder samfundets regler om kjole og aktiviteter for mennesker, der er baseret på deres biologiske køn og kønsopgave. En køn, der ikke er i overensstemmelse med loven, kan vælge at præsentere som hverken klart mandlig eller klart kvinde, men snarere som kønsfrit individ. Nogle køn ikke-conformists er transgender, homoseksuelle, lesbiske eller biseksuelle. Andre identificerer ikke med nogen af ​​disse kategorier.

  Det er også almindeligt, at folk er køn, der overholder nogle kønsmarkører (som hvordan de klæder sig), men svarer til deres tildelte køn på andre (som pronomen de vælger at bruge). I en verden, der kan lide at opdele ting i klare "mandlige" og "kvindelige" kasser, er mange mennesker kønsbestemte uden at acceptere kønsoverensstemmelse som en identitet. 

  At være køn ikke-binær

  Nogle gange bruges udtrykket køn ikke-binært som en paraplybetegnelse, der kan omfatte personer, der er genderqueer, angender og genderfluid eller kønsafvigende. Andre gange er det en egen identitet.

  Udtrykket kommer ud fra ideen om, at de fleste mennesker ser køn som "binære" eller opdelt i to. Disse divisioner er generelt præsenteret som mandlige og kvindelige, mand og kvinde, eller til børn, dreng og pige.

  Den binære division deler også menneskers kønsudtryk ind i maskulin og feminin adfærd. Normalt har personer, der identificerer sig som køn ikke-binært, kønsidentiteter, der ikke passer ind i køns binær.

  At være køn, der ikke overholder og transgender

  Nogle mennesker, der er kønsbestemte, kan identificere som transgender, og andre vil ikke. Transgender er et paraplybetegnelse for personer, hvis kønsidentitet og / eller kønsudtryk afviger fra det, der typisk er forbundet med det køn, de blev tildelt ved fødslen. Transgender individer kan have legemet af et køn, men en kønsidentitet er normalt forbundet med den anden.

  1

  Derudover betragter nogle mennesker sig hverken mænd eller kvinder. Andre identificerer som både mænd og kvinder. Det er også muligt at være ikke-binær og identificere uden for mandlige / kvindelige divisioner, men kan stadig identificere med en klar kønsidentitet.

   

  Ikke en "Enten eller" Thing

  På trods af at mange mennesker identificerer sig efter en klar mandlig eller kvindelig division, gør mange andre ikke. At anerkende det vifte af måder, hvorpå enkeltpersoner kan opleve køn, kan hjælpe med at bekræfte folks identiteter og er en mere præcis måde at forstå køn på. I sidste ende kan kønsafvigelse være en identitet, eller bare hvordan nogen vælger at bevæge sig gennem en meget kønnet verden. 

  1

  About

  Check Also

  Fecha de ideas para adolescentes gays

  Hay muchas ideas geniales sobre citas para adolescentes homosexuales que incluyen desde ver una película …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 1