Home / LGBTQ / Hvad er forskellen mellem ægteskab og civile fagforeninger?

Hvad er forskellen mellem ægteskab og civile fagforeninger?

Du hører politikere, der siger det hele tiden. "Jeg støtter civile fagforeninger, men ikke homoseksuelle ægteskab." Hvad betyder det egentligt? Nogle siger endda, at de støtter lige rettigheder for homofile og lesbiske, men ikke homoseksuelle ægteskab. Er dette muligt? Og hvorfor vil homofile og lesbiske have ægteskab så meget, når de kan have civile fagforeninger?

Hvad mener vi når vi siger 'ægteskab'?

Når folk gifter sig, har de en tendens til at gøre det af kærlighed og engagement.

Men ægteskab er også en juridisk status, som følger med rettigheder og ansvar. Ægteskab etablerer et juridisk slægtskab mellem dig og din ægtefælle. Det er et forhold, der anerkendes på tværs af kulturer, lande og religioner.

Hvad er en civil union?

Statsforeninger og indenlandske partnerskaber eksisterer kun på en håndfuld steder som New Jersey og Oregon.

Vermont var den første stat til at skabe civile fagforeninger i 2000 for at yde juridisk beskyttelse til homofile og lesbiske i forhold i den stat, fordi homoseksuelle ægteskab ikke var en mulighed. Beskyttelserne strækkede ikke ud over Vermonts grænser, og der blev ikke indført nogen føderale beskyttelser med en civil union. Statsforeninger tilbyder nogle af de samme rettigheder og ansvar som ægteskab, men kun på statsniveau.

Hvad er et hjemligt partnerskab?

Nogle stater og kommuner har indenlandske partnerskabsregistre, men ingen indenlandsk partnerskabslov er den samme.

Nogle, som Otons hjemlige partnerskabslov, kommer med mange rettigheder og ansvar. Andre tilbyder meget få fordele til parret.

Forskelle mellem unionsforeninger og homoseksuelle ægteskaber

Anerkendelse i andre stater: Selv om hver stat har sine egne love omkring ægteskab, hvis nogen er gift i en stat og bevæger sig til en anden, er deres ægteskab juridisk anerkendt.

For eksempel gælder Oregon ægteskab lov til folk 17 og derover. I Washington-staten skal parret være 18 til at modtage. Dog vil Washington genkende ægteskabet mellem to 17-årige fra Oregon, der bevæger sig der. Dette er ikke tilfældet med civilsamfund og indenlandske partnerskaber. Hvis nogen har et indenlandsk partnerskab, er denne union anerkendt af nogle stater og ikke andre. Nogle stater har endda besluttet, at de ikke behøver at anerkende civile fagforeninger udført i andre stater, fordi deres stater ikke har nogen sådan juridisk kategori. Da homofile ægteskaber bliver lovlige i andre stater, kan denne status ændre sig.

Indvandring:

1

En unionsborger, der er gift, kan sponsorere sin ikke-amerikanske modsatte køn ægtefælle til indvandring til dette land. De med civile fagforeninger har ikke noget sådant privilegium.

Skatter:

Statsforeninger er ikke anerkendt af den føderale regering, så par ville ikke være i stand til at indgive sambeskatningsafkast eller være berettiget til skattelettelser eller beskyttelse, som regeringen giver til ægtefæller.

Fordele:

Den almindelige regnskabskontor i 1997 udgav en liste over 1.049 fordele og beskyttelser til rådighed for heteroseksuelle ægtefæller. Disse fordele spænder fra føderale fordele, som efterladteydelser via social sikring, sygeorlov til at passe til svindelpartner, skatteafbrydelser, veteraners fordele og forsikringspause.

De omfatter også ting som familierabatter, familieforsikring gennem din arbejdsgiver, besøger din ægtefælle på hospitalet og træffer lægelige beslutninger, hvis din partner ikke kan. Statsforeninger beskytter nogle af disse rettigheder, men ikke alle.

Kan en advokat oprette ægteskablignende fordele for homoseksuelle par?

Mens en advokat kan oprette nogle ting som varig fuldmagt, testamente og medicinsk fuldmagt, er der flere problemer med denne løsning.

  1. Det koster tusindvis af dollars i juridiske gebyrer. En simpel ægteskabstilladelse, som normalt koster under $ 100, dækker alle de samme rettigheder og fordele.
  2. Enhver af disse kan udfordres i retten. Faktisk er flere vilje udfordret end ikke. I tilfælde af testamente har lovlige ægtefæller altid mere retskraft end ethvert andet familiemedlem.
  1. Ægteskabslovene er universelle. Hvis en andens mand eller kone er skadet i en ulykke, er alt du skal gøre op, og du er hans eller hendes ægtefælle. Du bliver ikke spørgsmålstegn. Hvis du dukker op på hospitalet med dit juridiske papirarbejde, kan medarbejderne ikke vide, hvad de skal gøre med dig. Hvis du blot siger "Han er min mand", vil du straks blive taget til din ægtefælles side.

Oprettelse af civile fagforeninger skaber en særskilt og ulige status for nogle af amerikanske borgere. Massachusetts Supreme Court har fastslået, at oprette en særskilt klasse for homoseksuelle og lesbiske borgere er ikke tilladt, og derfor har de stemt, at kun ægteskab er lig med ægteskab. Præsten blev sat sammen med Brown v. The Board of Education om adskillelse i offentlig uddannelse. Ironisk nok trådte Massachusetts ægteskab lov i kraft på 50-årsdagen for Brown v.

Uddannelsesudvalget.

USAs forfatning garanterer lighed for alle. Som du kan se, er ægteskab og civile fagforeninger ikke det samme. At skabe lige adgang til ægteskab er den eneste retfærdige måde at sikre ligestilling for både homoseksuelle og lige par.

1

About

Check Also

Τι να πω σε ομόφοβους slurs όπως “αυτό είναι τόσο ομοφυλόφιλος”

Έχετε ακούσει κάποιον να λέει, "Αυτό είναι τόσο ομοφυλόφιλο" για να δείξει ότι κάτι είναι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 5