Home / Kampaukset / Hairspray-historia

Hairspray-historia

Hairspray-historia

Shellacista Spray Netiin

Popkulttuuri on täynnä suoria ja epäsuoria yhteyksiä (ja kunnianosoituksia) johonkin kauneuden alan usein unohdettuihin mutta tärkeimpiin hiustenhoitotuotteisiin: hiuslakka - jonka alkuperä voi yllättää sinut. John Watersin houkutteleva ja omituinen elokuva Hairspray, Natalie Portmanin iho-tiukka ballerina-pullia Black Swanissa, Gisele's Victoria's Secret aaltoja ja suuria, kauniita hiuksia yleensä ei olisi olemassa, ellei toisin ollut toisen maailmansodan, Yhdysvaltain hallitus ja pelon uhka elämää uhkaavasta sairaudesta.

Kaikki alkoi canalla. Mukaan About.com Guide Mary Bellis, aerosol spray on patentoitu ja sitä käytetään jakaa suihkeita ja nesteitä, kuten hiilihappoa juomia jo 1920-luvulla - ja historia aerosolitekniikka menee vieläkin pidemmälle. Kaupallisen hiuslakan syntyminen tuli myöhemmin 1940-luvun alkupuoliskolla, kun Yhdysvaltain hallitus maksoi toisen maailmansodan jälkeen tutkimusta tavoista, joilla hyönteisten suihkutus voitaisiin jakaa sotilaiden kesken malarian ehkäisemiseksi. Voittanut vastaanotto? Yhdysvaltojen maatalousministeriön tutkijat voivat luoda nykyistä tehokkaamman fluorokarbonaatteja (nesteytettyä kaasua) - paineistettua aerosolia. Ironista kyllä, tämä sota-aikainen kampanja kuolettavan taudin torjumiseksi olisi vastuussa vuosikymmeniä täysin hiottu hiukset.

Hairsprayin syntymä

Sodan päätyttyä kauneudenhoito sai kiinni mahdollisuuksista käyttää samankaltaisia ​​fluorihiilivetyjä (aerosolipurkkeja) annostelulaitteena ensimmäiselle tahmealle, kovaa pidättävälle, hartsipohjaiselle hiuslakalle.

Ensimmäinen yritys, joka pakettiin sprayksi, oli Chase Products vuonna 1948, ja aerosolivalmistaja katsoi myös, että se oli ensimmäinen spraymaali ja antiperspirantti deodorantti aerosolitölkkiin. Historiallinen kauneustitantti Helene Curtis loi nimen "hiuslakka" vuonna 1950 julkaisemalla tuotteen Spray Net, joka yhdessä monien nopeasti kertyneiden kilpailijoiden, kuten Aqua Net, tuli villisti onnistunut yhdessä Betty Draper ja Jackie Kennedy bouffants , mehiläispesät, pin-up dos, ja pillbox hattu kampaus, joka personoitui 1950-luvulla ja 60-luvulla.

Tuote teki tällaisia ​​aaltoja itse asiassa, että Victoria Sherrow'n The Encyclopedia of Hair -historian mukaan vuoteen 1964 mennessä hiuslakka oli menestyksekkäin kauneudenhoitotuote maassa "ulkoistamalla jopa huulipunaa". Menestyksen ohella 1960-luvulla nähtiin vivahteita tuote, kuten vaihtelevia pitoja ja hiustyyppejä - ensimmäiset esiasteet suihkeiden kiiltäville hyllyille löydämme Rickyn ja ammattisalonkien tänään.

Hairspray Backlash

1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla teollisuusmaalilakka kuitenkin kärsi muutamasta vastoinkäymisestä. Yksinkertaiset Twiggy-esque kampaukset aiheuttivat hiuslisäkkeiden myynnin vähenevän ja sen ymmärtäminen, että jäähdytys-, ilmastointilaitteiden ja aerosolipannujen sisältämät kloorifluorihiilet (CFS) vahingoittivat otsonin lakimiehiä, aiheuttivat uusia ympäristömääräyksiä, jotka pakottivat hiuslakkojen jakelijat luopumaan CFS-tekniikasta "vaihtoehtoisten ponneaineiden ja mekaanisten pumppupussien" puolesta, The Encyclopedia of Hairin mukaan.

Kauneudenhoito kuitenkin sopeutui, ja 80-luvulla hiuslakkaus palasi Madonnaa, glam rockia, punkkaraa, hiusmetallia ja valtavia puuvillakakkuja, jotka tulivat heidän kanssaan. Yksi alan ensimmäisistä ja vielä tunnetuimmista nimistä - Aqua Netistä - tuli välttämättömäksi hammashoitona sekä rock-tähdille että teini-ikäisille, jotka muistuttivat heitä. Jotkut tarvitsivat $ 1 päivässä pitääkseen elämästään suuremmat hiukset ja kuvan ennallaan josta tulee X-sukupolven kulttuuria.

Nykyään on niin paljon merkkejä, värejä, koostumuksia ja hiuslakkausmääriä kuin itse kampauksia, ja on vaikea määritellä yksittäistä ulkoasua tai kuvaketta tai subkulttuuria edustamaan tuotteen nykytilaa pop-kulttuurissa. Sanotaan, että on vaikea kuvitella, että Lady Gaga olisi voinut asentaa puhelimeen, hummeriin tai hiustenkarvaan päähänsä ilman ainetta vähäistä apua aerosolipurkkeesta, joka on selkeästi kulkenut pitkälle sodan sodan jälkeen -taistelupäivät yli kuusikymmentä vuotta sitten.

LÄHTEET:

1

Bellis, Mary, guide.info, http://inventors.about.com/od/astartinventions/a/aerosol.htm

Chase Tuotteet: http://www.chaseproducts.com/history.cfm

Sherrow, Victoria, Encyclopedia of hair: kulttuurihistoria

"Hairspray-tuotteiden historia", eHow.com

1

About

Check Also

3 DIY Coconut Milk Mask for kuiville hiuksille

Trupissa naiset ovat kosteuttaneet hiuksiaan kookosmaitoilla sukupolvien ajan. Ja hyvästä syystä, kookosmaito on ihana pitää …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 65