Home / Ihmissuhteet / Lola on filippiiniläisen isoäidin nimi

Lola on filippiiniläisen isoäidin nimi

Lola on filippiiniläisen isoäidin nimi

Yleisin filippiiniläinen sana isoäidille on lola. Etuliite stuhod lisätään isoäidille: lola sa tuhod.

Toinen usein käytetty termi on inang. Muunnelmia ovat mm indang, nanang, ingkong ja Nanay.

Opi isoisän filippiiniläisiä sanoja. Voit myös siirtyä isoäitien etnisten nimien luetteloon tai kattavaan luetteloon isoäitien nimistä.

Kielet Filippiineillä

Filippiinien saarilla puhuttelevat eri kielet usein hämmentävät ulkomaalaisia.

Filippiinit ja englanti ovat Filippiinien kaksi virallista kieltä. Filipino, jota kerran kutsutaan Pilipinoksi, perustuu Tagalog-kieliin, mutta sisältää myös muita kieliä, erityisesti englantia ja espanjaa. Mutta monet ihmiset käyttävät termejä filipino, pilipino ja Tagalog kielellisesti.

Tagalogin jälkeen eniten puhuttu filippiiniläinen muunnoskieli on Cebuano, jota puhuu yli 20 miljoonaa ihmistä. Cebuanossa, apohan nga babaye on suosittu termi isoäidille. Cebuanolla on myös isovanhempien ehdot, sungkod: suurtaiso-isovanhempana, sungay; ja iso-great-great-grandparent, sagpo.

Filipinon perhearvot

Filippiiniläiskulttuuri kiinnittää suurta huomiota perhesiteisiin. Kaksi avainkäsitteistöä säännellään filippiiniläistä elämää ja niitä sovelletaan myös perhesuhteisiin. Yksi on pakikisama tai pakisama, joka viittaa menestymään hyvin toisten kanssa. Toinen on utang na loob, mikä tarkoittaa vastavuoroisuutta ja sisältää takaisinmaksun niille, jotka ovat kohdelleet sinua hyvin.

Nämä kaksi periaatetta, kun ne toteutetaan, johtavat siihen, että useat isovanhemmat elävät perheenjäsenten kanssa elämästä itsekseen. Nuoren sukupolven tapa maksaa vanhempiaan lapsille tarjottavasta hoidosta. Samaan aikaan, kun mahdollista, isovanhemmat antavat merkittävää panosta kotitalouteen, joka usein tarjoaa lastenhoitoa lapsilleen.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että 56 prosenttia isovanhemmista Filippiineillä tarjosi ainakin jonkin verran huolen lapsenlapsille.

1

Filippiiniläiset lapset kohtelevat vanhempia sukulaisia ​​hyvin kunnioittavasti. Tämä ilmenee osittain lasten käytöllä mano ele, joka koostuu kumartaen vanhemman suhteellisen käden kädestä ja painamalla kättä otsaan. Tämä ele osoittaa kunnioitusta, ja lapset yleensä käyttävät sitä, kun katsotaan vanhempaa sukulaista ensimmäistä kertaa päivän aikana tai kun he palaavat taloon. Joskus vanhempi sukulainen aloittaa eleen, jota kutsutaan lapsen nimen käyttämiseksi mano po. Suhteellisuuden suullinen sanamuoto, vanhempaan sukulaiseen osoitettu lapsi voi lisätä sanat po tai OPO lauseiden päissä.

Filipinot juhlivat isovanhemmat päivää syyskuun toisella sunnuntailla.

Isovanhempien oikeudelliset velvollisuudet

Filippiiniläisessä kulttuurissa perheenjäsenten odotetaan antavan taloudellisesti muita perheenjäseniä tarvittaessa, mikä on lakisääteinen velvollisuus. Filippiinien perheoikeuden mukaan perheenjäsenet ovat laillisesti velvollisia antamaan apua perheenjäsenille, jotka tarvitsevat sitä. Laki määrittelee nousut ja jälkeläiset niille, jotka ovat velvollisia. Näin isovanhemmat ovat laillisesti vastuussa lapsenlapsensa tarpeista aina, kun heidän vanhempansa eivät pysty tarjoamaan heille.

Tämä periaate hyväksyttiin Limin Limin tapauksessa, jossa tuomioistuin totesi, että velvoite tukea jälkeläisiä "ulottuu alas" lapsenlapset ja lastenlastenlapset. Sekä lailliset että laittomat jälkeläiset kuuluvat lain soveltamisalaan.

Tuki koostuu "elintärkeistä välttämättömistä" tavaroista, joista erityisesti mainitaan vaatteet, suoja, kuljetus, sairaanhoito ja koulutus. Tarvittavan tuen on kuitenkin oltava "perheen taloudellisen kapasiteetin mukaista".

Merentakaisten filippiiniläisten työntekijät

Perheperinteitä Filippiineillä on jonkin verran muuttanut filippiiniläisten ilmiö, joka lähtee työskentelemään muissa maissa. Lähes 10 prosenttia Filippiinien väestöstä arvioidaan työskentelevän merentakaisissa työpaikoissa. Työntekijät tekevät yleensä päätöksen taloudellisista syistä, ja heillä on lähes aina taloudellinen hyöty perheensä kanssa.

Mitä tämä tarkoittaa filippiiniläisille isovanhemmille, on se, että he saavat lapsilta taloudellista tukea, mutta heidän on ehkä toimittava ilman päivittäistä apua. Lisäksi monet filippiiniläisillä lapsilla on ulkomailla työskentelevä vanhempi, ja isovanhemmat usein askelen täyttämään vanhempiensa poissaolon.

1

About

Check Also

Miksi kumppanini ei kiinnitä minua huomiota?

Kun tunnet, että kumppanisi ei anna sinulle ansaitsemaasi huomiota, se voi olla uskomattoman turhauttavaa, hämmentävää …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 32 =