Home / Ihmissuhteet / Kuinka matala itsetunto voi vaikuttaa suhteeseen kumppanin kanssa?

Kuinka matala itsetunto voi vaikuttaa suhteeseen kumppanin kanssa?

Kuinka matala itsetunto voi vaikuttaa suhteeseen kumppanin kanssa?

Oletko taistellut alhaisella itsetunnolla? Valitettavasti ei ole harvinaista kamppailla huonoon itsekuvaan, ja saatat joutua käsittelemään epäilyksen, epäluottamuksen ja jopa epätoivon tunteita. Ja kun nämä kielteiset ajatukset ja tunnelmat jatkuvasti pommittavat omasta itsetuntemuksesta, ne voivat vaikuttaa suoraan kumppanisi suhteeseen monella eri tavalla.

6 tapaa Low Self-Esteem saattaa vaikuttaa suhteeseenne

1. Päätyä asettuu vähemmän kuin ansaitsisit. Monissa tapauksissa ihmiset, joilla on itsetuntoasioita, päätyvät ratkaisemaan suhdettaan, koska he virheellisesti uskovat, että he eivät ansaitse parempaa.

Itse asiassa monet päätyvät asumaan kumppanin kanssa, joka voi kohdella heitä huonosti ja / tai ei tarjoa heille huolta, ystävällisyyttä ja tunnepitoisuutta, koska he eivät usko olevansa sen arvoisia. Mutta pysyminen tyytymättömyydessään ja tyytymätön suhteessa kumppani, joka ei kunnioita sinua, tekee vain tuntuu pahempaa kaikilta osin.  

2. Yhteys pysyy pinnallisella tasolla. Lisäksi monet ihmiset pelkäävät olevansa täysin haavoittuvia kumppaninsa ympärillä luottamuksen puutteen vuoksi. Toisin sanoen, huonon kuvan vuoksi, tuntuu siltä, ​​että se on täysin avoin, suoras ja rehellinen työntää kumppanisi pois. Jos kuitenkin pysyt vartioituina ja pelkäät avata ja olla aito itsesi, et tule koskaan tuntemaan kumppanisi syvemmällä ja intiimimpiä tasoja, koska et ole todellisia.

3. Sinulla on negatiivisia odotuksia suhteestasi. Toinen tapa, jolla vähäinen itsetunto voi heikentää suhteitasi kumppanisi kanssa, on se, että se voi aiheuttaa negatiivisen näkemyksen suhteesta itse.

Ja kun luulet, että et ansaitse onnellista, terveellistä ja pitkäaikaista suhdetta, se voi vaikuttaa suoraan tuleviin toimintoihisi ja käyttäytymistöihisi ja tulla itse täyttäväksi profetikseksi. Erityisesti, kun luulet, että sukulaisuutesi epäonnistuvat, olet itse asiassa luonut tämän tuloksen perustan.

4. Toimit liikuttamattomalla ja mustasukkaisella tavalla. Monissa tapauksissa ihmiset, joilla on vähäinen itsetunto, ovat taipumus tulla tarpeellisiksi, kateellisiksi ja jopa omistuksiksi. Itse asiassa, koska luottamuksen puute, saatat löytää itsesi haluavasi viettää jokaisen heräämisen hetki kumppaninsa kanssa, koska olet jatkuvasti huolestunut siitä, että hän aikoo jakaa kanssasi. Jos kuitenkin muutat henkilöä, joka toimii kiinni, ironia on, että tämä käyttäytyminen todella työntää kumppaniasi kauemmaksi.

5. Tarvitset jatkuvasti varmuutta. Lisäksi, joilla on alhainen itsetuntemus, voi vaikuttaa kumppanisi kanssa tekemisiinne suhdettamme aiheuttaen sinulle johdonmukaisesti saada vakuutuksen hänestä. Esimerkiksi epävarmuustesi vuoksi saatat joutua jatkuvasti kyselemään kumppaninne, jos hän vielä kiinnostaa sinua ja / tai jos olet todella rakastettava. Kuitenkin nämä kysymykset eivät juurikaan vakuuta häntä ja itseäsi, että olet tarpeeksi hyvä ja voivat jopa aiheuttaa kumppaninne kyseenalaistaa hänen todelliset tunteensa sinulle.

6. Olet kumppanin kanssa vääristä syistä. Lisäksi monet ihmiset, joilla ei ole luottamusta, pysyvät usein suhteissa harhaanjohtavia motiiveja kohtaan. He voivat esimerkiksi olla liian pelkää yksin ja / tai heitä huolestuneita siitä, mitä muut ajattelevat, jos he lopettavat heidän suhteensa.

1

Kuitenkin, jos olet pakkomielte muiden mielipiteistä ja pelkäämisestä pidätte epäonnistumisena, olet itse asiassa menettänyt kumppanisi ja itsesi pysymällä suhteessa kaikista vääristä syistä.

Mitä voit tehdä parantaaksenne itsetuntoa

Onneksi, jos olet kamppaillut alhainen itsetunto, on olemassa askelia voit ottaa juuri nyt, että ei vain hyötyä suhteesta, että sinulla on kumppanin kanssa, mutta sinulla on myös itsesi kanssa. Erityisesti on aika lopettaa negatiiviset omat keskustelut ja pidättäytyä vertaamasta itseäsi muille. Lisäksi voit aloittaa joka päivä kirjoittamalla jotain, joka pidät itsestäsi, koska tämä yksinkertainen harjoitus voi auttaa sinua tunnistamaan, kuinka paljon sinulla on tarjottava - kannattaa sen arvoinen.

1

About

Check Also

Mitä tehdä, kun hän ei tee tekstiä takaisin

Odottamalla tekstiä kaverilta, jota todella pidät, voi tuntua tuskalta, sillä joka minuutti, jota et kuule …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 26