Home / Ihmissuhteet / 5 Yllättävää merkkiä olet suhteessa toisiinsa

5 Yllättävää merkkiä olet suhteessa toisiinsa

5 Yllättävää merkkiä olet suhteessa toisiinsa

Menestyneet ja pitkäaikaiset suhteet perustuvat keskinäiseen luottamukseen, ymmärrykseen, myötätuntoon, tukeen ja avoimeen viestintään. Mutta joskus saatat löytää itsesi suhteessa, joka ilmenee monessa näistä tärkeistä aloista. Itse asiassa et edes ymmärrä, että olet osa häiriintyvää ja haitallista suhdetta, jossa sinulla on läheinen yhteys kumppanisi kanssa.

Mikä on riippuvainen suhde?

Perusteellisimmassa merkityksessä yhteenliittyvä suhde on sellainen, jossa kaksi ihmistä luottavat toisiinsa täyttääkseen itsensä ja heillä tyypillisesti puuttuu itsenäisyys, itsenäisyys ja / tai omavaraisuus.

Itse asiassa pariskunnat, jotka ovat läheisissä suhteissa, tulevat usein riippumaan toisistaan ​​siihen pisteeseen, että heistä tulee henkisesti, henkisesti ja fyysisesti haitallisia, epäterveellisiä ja vaarallisia.

Varoitusmerkkejä yhteyksissä olevasta suhteesta

Jotta voit selvittää, oletko mukana läheisessä suhteessa kumppanisi kanssa, on tärkeää tunnistaa selkeät indikaattorit toisistaan ​​riippuvaisista suhteista. Ja sieltä voit ryhtyä toimiin ratkaista nämä ongelmat tavalla, joka hyödyttää sinua ja kumppania. 

1. Elämäsi kääntyy ympäri kumppaniaasi

Jos olemassaolosi on tullut merkitsevän sitä, että elämäsi arvo on täysin riippuvainen kumppanistasi, sinä olet läheisessä suhteessa. Jos esimerkiksi havaitset, että onnellisuustasosi perustuvat täysin poikaystävään tai tyttöystävään ja hänen läsnäolostanne elämässänne, silloin suhde on kaukana terveestä. Vaikka kumppanisi pitäisi ehdottomasti tuoda sinulle iloa ja iloa, hänen ei pitäisi olla ainoa elämäntyytyväisyyslähde.

Perämiessi täydentää sinua, ei sinun täydellistä.

2. Suhde ei ole tasapainossa

Terveessä suhteessa sinun ja kumppanin on oltava yhtä suuria. Sen ei pitäisi olla sellainen suhde, jossa sinun on toimittava kuten vanhempi, palvelija tai lapsi. Kumppanisi suhteen pitäisi olla sellainen, jossa olet sekä yksilöitä, jotka pystyvät antamaan ja ottamaan saman määrän.

1

Kuitenkin, jos teet kaiken äitiyden ja kasvatuksen tai kumppanisi on se, joka kohtelee sinua ikään kuin olet heikko ja avuton, tällainen epätasapainoinen suhde on todella haitallista sinulle, kumppanikselle ja yhteydellesi.

3. Sinä sokeat silmät väärälle käyttäytymiselle

Monissa läheisriippuvuissa suhteissa ei ole harvinaista, että yksi kumppani ottaa käyttöön mahdollisuuden. Jos esimerkiksi jätät huomiotta tai helpotat kumppanin tuhoisia toimia, vaikka tiedät, että hänen käyttäytymisensä todella vahingoittaa kumppanisi ja mahdollisesti itse, olet mukana vaarallisessa ja läheisessä suhteessa. Muista, että jos vaarannat oman etiikkaasi, arvoja ja periaatteita miellyttävän ja rauhoittavan kumppaninne, suhteesi vaarantuu monilla eri tasoilla.

4. Sinun emotionaalinen ja fyysinen terveys ovat vaarassa

Jos olet sellaisessa suhteessa, jossa sinusta kärsitään, psyykkisesti, henkisesti ja / tai fyysisesti pahoinpidelty, loukkaantunut tai hyväksikäytetty, on aika päästä pois tästä vaarallisesta suhteesta välittömästi. Jos jatkossakin pysyt kumppaninne kanssa, vaikka tarpeitasi, turvallisuutesi ja itsearvostuksesi asetettaisiin takapoltinta varten, olet joutunut riippuvuussuhdepysähdykseen.

5. Tulet jumittumaan

Jos olet riippuvuussuhteessa, tuntuu siltä kuin et voi koskaan jättää kumppaniasi. Olet saattanut luottaa niin voimakkaasti tähän henkilöön emotionaalisessa, hengellisessä, fyysisessä ja jopa rahapoliittisessa mielessä, että olet vakuuttunut itsestäsi, että menettämässä tämä henkilö luopuisi kaiken merkityksen elämästäsi. Mutta on tärkeää huomata, että kukaan henkilö tai suhde ei saa olla ainoa tyydytyksen lähde elämässäsi ja jos sinusta tuntuu loukkuun, se on merkki siitä, että suhde estää sinut todellisesta onnellisuudesta.

Kuinka parantaa tai jättää yhteyksissä oleva suhde

Joissakin tapauksissa on mahdollista pysyä perämiessi ja muuttaa olosuhteita, jotka ympäröivät läheistä suhdetta. Yksi askel on etsiä harrastuksia, etuja ja toimintaa ulkopuolisen kumppanin ja löytää merkitystä muissa harrastuksissa, jotka eivät liity toverisi.

Lisäksi sinun pitäisi myös etsiä enemmän aikaa ystäviisi, perheesi ja muiden ihmisten kanssa, jotka ovat sinulle tärkeitä. Jos etsit onnellisuutta ja tyydytystä muualla elämässäsi, todennäköisesti löydät sen.

Kuitenkin on olemassa olosuhteita, joissa murtohälyttämättömät suhteet tarkoittavat hajoamista. Jos kumppani on käyttänyt väärin sinua aikaisemmin ja / tai kieltäytyy antamasta apua itsetuhoiseen käyttäytymiseen, veloitat sen omasta terveydestäsi, onnellisuutesi ja turvallisuutesi päästäksesi tästä henkilöltä. Katsokaa sisäisesti, tunnista oma itsenne ja arvostakaa sitä, että olet varmasti riippuvainen itsestäsi.  

1

About

Check Also

Kuinka pelata vaikeaa saada

Ajattelet kovasti pelaamista ei toimi? Mieti uudelleen! Jos tehdään oikealla tavalla ja oikeilla aikomuksilla, vaikea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =