Home / Hudpleje / Fingernail Ridges: Hvorfor har du dem og hvordan man løser dem

Fingernail Ridges: Hvorfor har du dem og hvordan man løser dem

Fingernail Ridges: Hvorfor har du dem og hvordan man løser dem

En af de mest almindelige klager folk har om deres negle er ryggen. Disse kan tage form af tynde, hævede, ikke-pigmenterede linjer, der løber i længderetningen på neglen, fra kniplinger til spids eller hævede områder, der strækker sig over sømmen. Fingernyglkroge er meget almindelige hos mennesker i alle aldre, men de har tendens til at forekomme oftere med alderen. Ridges er heller ikke begrænset til dine negle. De kan også vises på dine tånegle.

Hvad der forårsager ridges?

Ridges sker af mange grunde. Hvis de løber lodret fra dine neglebånd til spidserne på dine negle, har du sandsynligvis ikke noget at bekymre dig om. Disse er meget almindelige og angiver normalt ikke nogen problemer. 

En mulig årsag til vertikale sømkanter er aldring. Når du bliver ældre, sænker din krops naturlige olieproduktion. Til gengæld kan denne mangel på fugt forårsage, at dine negle bliver skøre, tynde og tilbøjelige til at skrælle og til at danne hæder. Denne øgede tørhed kan også dukke op i din hud og hår. Selvom irriterende, er det intet at bekymre sig om. Dit bedste forsvar er at spise en sund kost, drikke nok vand og træne for at holde dit kredsløb sundt.

Et par andre forhold kan også forårsage vertikale negle ridning, såsom anæmi, vitamin- og mineralmangel, rheumatoid arthritis og en række hudlidelser som psoriasis og eksem. Den ernæringsmæssige mangel, der skyldes Crohns sygdom, cøliaki og ulcerativ colitis kan også påvirke neglernes sundhed på uventede måder..

En brun linje, der løber langs spidsens længde, indikerer undertiden melanom. Hvis du har mistanke om nogen af ​​disse tilstande, skal du konsultere en læge.

Ridges, der løber vandret kaldet Beau's linjer-er mere bekymrende. De kan skyldes skade eller medicinske tilstande som vitaminmangel, nyresygdom, diabetes, hjertesygdomme og skjoldbruskkirtlen.

Kemoterapipatienter udvikler nogle gange dem, ligesom folk, der har haft kramper eller syfilis. Hvis du bemærker denne slags ridning i dine negle (især hvis den er i mere end et negle eller hvis du bemærker mørk pigmentering, der ikke er relateret til blå mærker), skal du kontakte din læge så hurtigt som muligt.

Forebyggelse og fastgørelse af søm

Neglehøjder, der opstår som følge af mangel på kroppens naturlige olier, er nemme at behandle. Din første forsvarslinje: Fugt. Prøv at anvende søm olie, vitamin E olie, kokosolie eller olivenolie til dine negle for at forhindre forhøjninger i at blive dannet i første omgang. Brug en masserende bevægelse til at øge blodcirkulationen til dine neglebede og fordele olien jævnt. Dine krybdyr vil også være til gavn; fugt vil hjælpe med at forhindre hængsler, revner og andre ubehag. Samlet set vil dine hænder se yngre ud med en almindelig ansøgning. 

Buff-Men ikke for meget

Prøv at bruge en firevejs sømfil til at glatte ridder ud. Fil kun i en retning, og brug ikke for meget kraft: Du kan forårsage traumer til negle og negle seng. Afslut med en god buffing, der producerer en sund udseende glød og smuk glans. Hvis du er fan af klare eller naturlige farve neglelak, kan du opleve, at buffing får dine negle lige så skinnende.

1

Bonus: At gå uden neglelak holder torkekemikalierne ud af dine negle, forhindrer det farvning, som nogle polerer forårsager, og giver sollys mulighed for at nå dine negle - hvilket forskning tyder på, kan forbedre deres generelle helbred. Derudover behøver du ikke bruge acetonbaserede neglelakfjernere, den fugtighedsfulde fjende af allerede gennemblødte negle.

En batteridrevet nagelbuffer kan spare dig for meget tid. En til at prøve: Finishing Touch Electronic Nail Care System, hvilke filer, buffs og skinner dine negle om få sekunder. Det er også fantastisk til pedicure.

Kan du skjule Ridges? 

Regelmæssig polsk vil ikke skjule ryggen, fordi den afspejler lys og faktisk kan kalde opmærksomhed på dem i stedet. Mange sømplejefirmaer laver specielle polerer specielt til skjulkanter. Typisk markedsført som "ridder fyldstoffer", disse ligner almindelig polering og fungerer meget som base frakker.

Forskellen er, at de slår sig ned og udfylder kantene for at få dine negle til at blive glatte og jævne. OPI og Nail Tek gør ryggen fyldstoffer, der giver gode anmeldelser.

Hvis du foretrækker at få manicure på en salon, så spørg din manicurist om at inkorporere rygfyldstoffer til din tjeneste. Nogle saloner indbefatter dem som en selvfølge.

1

About

Check Also

Spild ikke dine penge på disse hudplejeprodukter eller ingredienser

Det kan være forvirrende at vide, hvilke hudplejeprodukter du absolut har brug for, og hvilke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 14