Home / Hairstyles / Απογύμνωση χαλαρών μαλλιών: Διαχωρισμός των μύθων από τα πραγματικά περιστατικά

Απογύμνωση χαλαρών μαλλιών: Διαχωρισμός των μύθων από τα πραγματικά περιστατικά

Απογύμνωση χαλαρών μαλλιών: Διαχωρισμός των μύθων από τα πραγματικά περιστατικά

Είτε είχατε χαλαρά μαλλιά για δεκαετίες είτε πρόσφατα εφάρμοτε ένα χημικό ίσιωμα αφού δοκιμάσατε - και δεν σας αρέσει - η φυσική σας υφή, μερικές φορές οι γυναίκες θέλουν να ξεφορτωθούν έναν χαλαρωτικό σε μια βιασύνη. Ωστόσο, υπάρχει πραγματικά ένας τρόπος για να αποκτήσετε γρήγορα αυτά τα χημικά από τις σκάλες σας χωρίς την επίφοβη περικοπή; Ας διαχωρίσουμε τους μύθους από τα γεγονότα έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν υγιή μαλλιά, ενώ ενημερώνονται για το πώς λειτουργεί όλη η διαδικασία.

Μπορώ να χαλαρώσω ένα χαλαρωτικό από τα μαλλιά μου?

Με την αύξηση της δημοτικότητας των φυσικών μαλλιών, αρκετοί μύθοι αφθονούν για την αφαίρεση ενός χαλαρωτικού από τα χαλαρά μαλλιά. Μερικοί ίσως έχετε ακούσει:

  • Μπορείτε να πλύνετε τα μαλλιά σας με απορρυπαντικό πιάτων για να απογυμνώσετε το χαλαρωτικό από τα μαλλιά
  • Ένα πλύσιμο με ξύδι θα λυγίσει ένα χαλαρωτικό
  • Μια μαγιονέζα και το αβγό παρασκευής μπορεί να το κάνει

Λοιπόν, ποια είναι η συμφωνία αν θέλετε να αλλάξετε τα χημικά ισιωμένα μαλλιά σας πίσω σε ένα Afro; Μπορείτε πραγματικά να το κάνετε μια μέρα στην άλλη; Πώς μπορείτε πραγματικά να αφαιρέσετε ένα χαλαρωτικό από τα μαλλιά σας?

Η πραγματική απάντηση

Υπάρχει κανένα προϊόν θαύματος που μπορεί να λυγίσει ένα χαλαρωτικό από προηγουμένως χαλαρή τρίχα. Είναι χαλαρωτικό μόνιμος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο όρος "perm" χρησιμοποιείται τόσο συχνά ως "χαλαρωτικό". Τώρα σίγουρα μπορείτε να πλύνετε τα μαλλιά σας με απορρυπαντικό σε μια προσπάθεια να βγάλετε τον χαλαρωτικό έξω, αλλά πιθανότατα θα καταλήξετε σε αποξηραμένα, σπασμένα κουτιά που αισθάνονται σκληρά και εύθραυστα. Τίποτα όπως υγιή φυσικά μαλλιά σε όλα.

Αυτή η προσέγγιση σίγουρα δεν συνιστάται επειδή μπορεί να βλάψετε τα μαλλιά σας με αυτό τον τρόπο.

Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να αφαιρέσετε ένα χαλαρωτικό είναι να κόψετε τα επεξεργασμένα μαλλιά. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν συντομεύσεις για να απαλλαγούμε από χαλαρά σκέλη. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες εφαρμόζονται στα κοτσάνια σας, διασπώνουν τους δεσμούς πρωτεΐνης στα μαλλιά σας για να αλλάξουν την υφή.

Μόλις σπάσουν οι δεσμοί αυτοί, δεν επιδιορθώνονται.

Έτσι, αν θέλετε ένα κεφάλι από φυσικά μαλλιά, δεν υπάρχει κανένα προϊόν που θα σας το δώσει σε μια νύχτα. Εάν η χαίτη σας είναι χαλαρή τώρα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να την περιμένετε. Τα μαλλιά μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 1/2 ίντσες το μήνα, έτσι σε έξι μήνες, με την κατάλληλη φροντίδα, θα πρέπει να δείτε περίπου τρεις ίντσες της ανάπτυξης? ίσως λιγότερο εάν παίρνετε κανονικά διακοσμητικά αντικείμενα για να απαλλαγείτε από χωρισμένα και στεγνά άκρα. Αυτό ακούγεται σαν μια μακρά περίοδος όταν θέλετε το χαλαρωτικό σας πάει τώρα, αλλά επιστρέφοντας στα φυσικά μαλλιά περιγράφεται συχνά ως ένα ταξίδι και με καλό λόγο. Τα ταξίδια χρειάζονται χρόνο και τείνετε να μάθετε πολλά στο δρόμο.

Είτε αποφασίζετε να μεταβαίνετε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα, είτε παίρνετε το τολμηρό βήμα για να κόψετε το τεράστιο κομμάτι και να βγάλετε τα φυσικά σας κοτσάνια πίσω ταυτόχρονα, αρκεί να μην συνεχίσετε να χαλαρώνετε ή να ακουμπάτε τα κοτσάνια σας, θα θα γίνουν τελικά ξανά φυσικά.

1

Πόσο κόβω να ξεφορτωθώ τα χαλαρά μαλλιά?

Εάν αποφασίσετε να αποκόψετε αμέσως όλα τα χημικά επεξεργασμένα μαλλιά, πόσα μαλλιά κόβετε εάν θέλετε να αφήσετε την φυσική σας υφή άθικτη; Θα πρέπει να σκεφτείτε την τελευταία επαφή σας, έχοντας κατά νου τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1/2 ίντσας το μήνα. Εάν έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία επεξεργασία της χαίτης σας, πιθανότατα έχετε περίπου δύο ίντσες νέας ανάπτυξης ή φυσικά μαλλιά.

Μετρώντας έξω από το τριχωτό της κεφαλής σας, απομακρύνετε τα πάντα σε απόσταση δύο ιντσών. Μπορεί να χρειαστεί να "σκόνη" τα άκρα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα επεξεργασμένα μαλλιά. Ο αξιόπιστος στυλίστας σας μπορεί να το κάνει αυτό για σας, αλλά μερικές γυναίκες αρέσκονται να ξεκινούν τα φυσικά ταξίδια τους και νιώθουν ενδυναμωμένοι με το κόψιμο των δικών τους μαλλιών.

1

About

Check Also

3 DIY Coconut Milk Mask for Dry Hair

In the tropics, women have been moisturizing their hair with coconut milk for generations. And …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 11