Home / Hairstyles / Προβολέας στο κούρεμα του Ivy League

Προβολέας στο κούρεμα του Ivy League

ο Ivy League Haircut

Το κλασικό Haircut Ivy League είναι αρρενωπό και κατάλληλο για όλους τους τρόπους ζωής. Φωτογραφία © Chris Weeks για Getty Images.

Το Haircut Ivy League (μερικές φορές ονομάζεται Princeton) είναι ένα από τα αγαπημένα μου περικοπές όλων των εποχών. Είναι κομψό και αρρενωπό, αλλά ακόμα ευπροσάρμοστο για ένα σύντομο κούρεμα. Αυτό το δημοφιλές κούρεμα, το οποίο σχεδόν ποτέ δεν πηγαίνει από το στυλ, ονομάζεται Ivy League λόγω της καταγωγής του στα σχολεία Ivy League. Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το αν αυτή η χτένα ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ή στο Πρίνστον (όπως συχνά ονομάζεται κούρεμα). Όποια και αν είναι η προέλευση, η κούρεμα παραμένει δημοφιλής ως ένα κομψό σύντομο κούρεμα που είναι κατάλληλο για τους περισσότερους άνδρες.

02
από 04

Πόσο κόβεται μια Ένωση Ivy

Κισσός League Haircut

Αυτό είναι το κλασικό κούρεμα Ivy League με παραδοσιακό ξηρό στυλ. Φωτογραφία © Saltov για iStock Photo.

Μια παραλλαγή της κοπής του πληρώματος, ένα κούρεμα Ivy Legue είναι κοντά και ψηλά στα πλάγια και πίσω με ένα κλιπ. Πόσο σφιχτό είναι το κούρεμα είναι μια προσωπική προτίμηση, αλλά συχνά τα παίρνω όσο πιο κοντά γίνεται με ένα τρίψιμο ή λεβιέ τις πλευρές και πίσω λίγο περισσότερο για μια πιο συντηρητική εμφάνιση. Για την κορυφή, τα μαλλιά κόβονται μικρότερα στη στεφάνη (συχνά όσο πιο κοντά είναι περίπου μισή) ίντσα και σταδιακά παίρνει περισσότερο προς τα εμπρός (μου αρέσει να αφήνω το μέτωπο γύρω από μία ίντσα). Η ιδέα είναι ότι τα μαλλιά συμμορφώνονται με το σχήμα του κεφαλιού, με λίγο επιπλέον ύψος στο μπροστινό μέρος. Φυσικά, το σχήμα της κεφαλής και η υφή και η πυκνότητα των μαλλιών (καθώς και οι προτιμήσεις του μήκους του πελάτη) είναι καθοριστικοί παράγοντες για το πόσο σύντομη θα είναι η συνολική κούρεμα. Σε αντίθεση με ένα buzzcut, το Ivy League είναι ένα σύντομο στυλ με λίγο σχήμα.

03
από 04

Σχεδίαση κούρεμα Ivy League

Κισσός League Haircut

Αυτό είναι ένα κούρεμα Ivy League με κλασικό στυλ Cesar. Φωτογραφία © Dmitry Fisher για Dreamstime.com.

Ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ για το στυλ του Ivy League είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά ευέλικτο για μια συντομότερη κούρεμα (στην πραγματικότητα, μερικές φορές ονομάζεται "μετατρέψιμο" κούρεμα καθώς μπορεί να μετατραπεί από ένα στυλ σε άλλο). Η κορυφή μπορεί να χτενιστεί στην πλευρά για μια πιο επίσημη εμφάνιση, το στυλ μπορεί να φορεθεί με τα μαλλιά που έχουν βουρτσιστεί μέχρι να μοιάζουν με ένα μακρύ crewcut, ή μπορεί να είναι απλά βουρτσισμένο προς τα εμπρός όπως θα κάνατε ένα κούρεμα Caesar για το απόλυτο χαμηλό ύφος.

Ο τύπος του προϊόντος styling που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή την περικοπή είναι μια προσωπική προτίμηση. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο λεπτή είναι η τρίχα, τόσο πιο ελαφριά θα είναι το προϊόν styling που θα χρησιμοποιηθεί. Για το πλαϊνό, πιο επίσημο στυλ, μου αρέσει ένα ρολό όπως το Granad's Pomade για να προσθέσετε λίγη λάμψη στο κομμάτι και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πολύ καλλωπισμένο, χωρισμένο στυλ. Εάν πηγαίνετε με το στυλ crewcut ή το στυλ του Caesar, θα συνιστούσα ένα προϊόν ματ πάστα styling για ένα πιο απλό φινίρισμα. Το Ivy League μπορεί επίσης να είναι στυλ βρώμικο με την υφή (όπως ο Daniel Craig φοράει συχνά) για μια πιο casual, επιθετική εμφάνιση.

04
από 04

Τι να ζητήσετε

Προβολέας στο κούρεμα του Ivy League

Μια κούρεμα Ivy League με μια κλωστηριζόμενη κορυφή. Φωτογραφία © Felix Mizioznikov για Dreamstime.com.

Πρώτον, επιλέγετε έναν κουρέα ή έναν στιλίστα; Θα ήθελα να συστήσω έναν κουρέα για το κούρεμα Ivy League, καθώς είναι ένα μικρότερο στυλ που οι κουρέτες συνήθως χειρίζονται καλύτερα. Το Ivy League είναι ένα παλιό σχολικό στυλ και ο όρος μπορεί να μην είναι εξοικειωμένος με τους νεότερους κουρέα. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι πολλοί άντρες που κάνουν κούρεμα δεν είναι τυποποιημένοι, οπότε ο όρος κούρεμα Ivy League μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό από το ένα κουρέα στο επόμενο. Η σύστασή μου για να πάρετε την ακριβή κούρεμα που θέλετε είναι πάντα πάντα να τραβάτε μια φωτογραφία μαζί σας. Ανακοίνωσα ότι είπα "πάντα;" Μια εικόνα λέει χίλιες λέξεις, όπως λένε, και είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξετε τον κομμωτή σας ακριβώς αυτό που θέλετε. Αν θέλετε να προσπαθήσετε να εξηγήσετε στο άτομο που θα σας κόψει τα μαλλιά, ποιο μήκος θέλετε από τις πλευρές και την πλάτη και αφήστε το να γνωρίζετε ότι θέλετε τα μαλλιά να είναι μικρά στο στέμμα και και πάλι στο μέτωπο. Τους λέτε ότι θέλετε ένα κούρεμα Ivy League, αλλά λόγω της έλλειψης τυποποιημένων όρων στην κοπή των ανδρών, είναι πάντα καλύτερο να εξηγήσετε τι ψάχνετε επίσης.

1

About

Check Also

8 Tips for Embracing Your Curly Hair

Naturally curly hair means that you have likely suffered through frizzy days and a few …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 17