Home / Грижа за кожата / Трябва ли да използвам серум и тонер всеки ден?

Трябва ли да използвам серум и тонер всеки ден?

Трябва ли да използвам серум и тонер всеки ден?

Ако се чудите дали е правилно да използвате тонер или серум всеки ден, не сте сами. Тонерите срещу серуми като ежедневно актуално е объркваща тема и насочването към местния магазин за красота може да влоши нещата. Те са в бизнеса с продажбата на продукти - те не са в бизнеса с консултации. За щастие за теб, аз съм.

Нека започнем с тонери 

Тонерът е продукт, който отстранява мазнините и следи от мръсотия и замърсявания от лицето ви.

Те са много полезни и необходими за хора с мазна или склонна към акне кожа или за хора, които искат допълнително почистване след носене на грим или други тежки продукти на кожата, като слънцезащитни продукти.

Използвате тонер, след като измиете лицето си и преди да овлажните. Трябва да я приложите с памучна топка или памучна подложка. Има няколко тона, които можете да пръскате директно върху лицето си. Има много различни тонери, които помагат на различните видове кожа. Например, има тонери за мазна кожа (които се отърват от излишното масло), тонери за суха кожа (които добавят влага към кожата) и тонери за чувствителна кожа (които могат да успокоят раздразнената кожа). Има и лицеви мъгли и води, които хидратират и успокояват кожата ви и могат да се използват под или над грима.

Защо хората започнаха да използват тонери

Установих, че не е необходимо да се използват тонери ежедневно. Всъщност между експертите има консенсус, че тонерите са загуба на време и пари, ако вече използвате продукт, който прави добра работа за почистване на лицето ви.

В миналото често се смяташе, че имате нужда от тонер за промяна на рН на кожата след почистване, но почистващите препарати са дошли дълъг път и вече не драматично увреждат рН баланса на кожата. 

Лично аз използвам тонер, защото имам комбинация от кожа, а когато използвам тонер, чувствам, че порите ми изглеждат по-малки и кожата ми получава малко по-голямо глескване.

Но това също е навик за мен. За сухата кожа, мисля, че можете лесно да прескочите тонера, ако използвате добро измиване на лицето.

Избор на продукт:

1
  • Евиан спрей за лице Минерална вода
  • Eau Thermale Avène Термо-пружинен воден спрей
  • Прост успокояващ тоник за лице
  • Thayers без алкохол Роза петал вещица леска с алое вера

Какво правят серумите

Ако погледнете обяснение за овлажнители срещу серуми, ще видите, че серумите са по-тънки течности, които обикновено имат активни съставки, които проникват в кожата. Те се използват директно върху кожата след почистване и тонизиране, но преди овлажняване и слънцезащитен крем. Малко серум минава дълъг път.

Различни серуми за различни условия

Често серумите са добри възможности за лечение на специфични проблеми с грижата за кожата. Има серуми за оздравяване на лечения, анти-стареене лечения, а понякога и лечение на акне. Серумите също са подходящи, ако имате много мазна кожа, защото можете да ги използвате вместо традиционен овлажнител. Някои серуми се използват просто за допълнителна хидратация за суха кожа през зимата. Други серуми, като серуми от витамин С, могат да се използват от всеки тип кожа, тъй като предлагат антиоксидантна защита, която всеки тип кожа има нужда.

Избор на продукт:

  • Art Naturals® подобрен вирус С серум с хиалуронова киселина
  • La Roche-Posay Anthelios AOX дневен антиоксидантен серум с SPF 50
  • Серум за радикален фактор за първа помощ

Долен ред

Никога не е твърде рано да започнете да се грижите за кожата си. Силно препоръчвам седмичен ексфолиатор за лице, за да се отървете от мъртвите клетки и ежедневно да използвате овлажнител с SPF 30 или по-висока. Можете да добавите допълнителни стъпки за грижа за кожата, колкото желаете, като маски или други продукти за третиране веднъж седмично или така.

1

About

Check Also

Правилата за грижа за кожата трябва да се счупят

Можете да намерите много добре смислен съвет за грижа за кожата, който ви казва точно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6