Home / Грижа за кожата / Грижа за кожата Съставки, които действително помагат на вашата кожа

Грижа за кожата Съставки, които действително помагат на вашата кожа

Грижа за кожата Съставки, които действително помагат на вашата кожа

Преглеждането на списъка с съставки на продукт за грижа за кожата може понякога да бъде много отварящо се за окото. Може да видите съставки там, които никога не си помислихте, че принадлежат на лицето ви. Но преди да отхвърлите дадена съставка като груба или странна разберете точно защо се използва в продукта за грижа за кожата. Продължете да четете, за да намерите точно защо тези брутални звучащи съставки за грижа за кожата всъщност са добри за вашата кожа.

ланолин

Ланолин идва от овце.

За щастие не се увреждат овце, за да се събере тази доста обичайна съставка за грижа за кожата. Точно както човешката кожа произвежда масло (наречена себум), за да омекоти и предпази кожата ни, овчи вълната произвежда ланолин, който успокоява, лекува и овлажнява овчи кожа. Ланолинът всъщност прави овчата вълна водоустойчива, което обяснява защо е толкова добра за защита на човешката кожа. Ланолинът се извлича от вълната след овцете и, разбира се, след това се пречиства и пречиства, преди да се използва в продуктите за хора. Има някои хора, които са алергични към ланолин, така че ако установите, че кожата ви става червена и става сърбяща, когато използвате продукт с ланолин в нея, спрете да го използвате веднага. Опитайте с него в диви папрали ланолин и колаген крем за лице.

Пилешки костен мозък

Да, четете това правилно. Но няма да намерите тези думи в списъка си с продукти за грижа за кожата. Вместо това ще видите думата глюкозамин.

  Какво точно прави тази съставка за вашата кожа? Това масло е противовъзпалително и помага да се запази влагата в кожата. Също така се казва, че намалява появата на бръчки. Има твърдения, че глюкозаминът може да стимулира производството на хиалуронова киселина в кожата. Можете да го намерите в кремове и овлажняващи средства като Dermalogica Age Smart Rich Rich.

Пчелна отрова

Казано, че е обичана от известни личности като Гуинет Полтроу и Кейт Мидълтън, отровата от пчели се използва като съставка против стареене. Когато се добавя към продукт за грижа за кожата, отровата от пчелите може да измами кожата ви, като мисли, че тя е била ужилена (без никакви лоши странични ефекти) и кожата ви ще се насити и стяга. Ако това не е достатъчно, пчелната отрова е пълна с ензими, аминокиселини и пептиди. Тази съставка увеличава кръвообращението и може да помогне за изграждането на колаген в кожата. И както при извличането на ланолин от овце, пчели не се влошават, когато изваждат отровата от пръстите си. За съжаление използването на тази съставка в даден продукт не е евтино, а цените на продуктите за грижа за кожата с отровата на пчелите отразяват колко скъпа е тази съставка. Опитайте го в Manuka Doctor Skincare Apinourish Подмладяваща маска за лице или Nip + Fab Bee Sting Body Souffle.

плацента

Още веднъж определено не правим това. Да, плацента. Както може би вече знаете, плацентата е орган, който расте в бременни бозайници, свързвайки майката с плода, за да подхранва и поддържа плода по време на бременност. Пречистената крава и човешката плацента се използват в продуктите за грижа за кожата. Богато на протеини, минерали и витамини плацентата може да хидратира и да подхранва кожата.

 Тя също може да бъде източник на хиалуронова киселина за кожата. За съжаление, не всеки е толкова запален от ползите от тази съставка, защото естественият естроген в плацентата може да причини здравословни проблеми на хората. Ако искате да опитате, можете да намерите плацентата в Merino Placenta & Витамин С, B5, E & Propolis Refining Anti-Aging Eye Cream.

Кокошка дърво

Не само дървесна кора, разбира се. Това дърво кората е от дървото tepezcohuite и научно познато като mimosa tenuiflora. Роден в северната част на Бразилия и в южната част на Мексико, маите използват тази дървесна кора за лечение на ожулвания на кожата. Използва се и за лечение на изгаряния на кожата, антисептичен ефект върху кожата и борба с уврежданията на свободните радикали. В допълнение, tepezcohuite може да увеличи хидратацията в кожата. Можете да намерите тази съставка в Nuance Salma Hayek AM / PM Анти-Стареене Супер серум Концентрат.

1
1

About

Check Also

Анти-стареене храни да ядат за светеща кожа

01 от 10 Contents1 Здравословно хранене е равно на младата кожа2 Яжте ферментирали храни3 Яжте …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 28