Home / Грижа за кожата / Арганово масло красота Предимства за кожата, косата и тялото

Арганово масло красота Предимства за кожата, косата и тялото

Арганово масло красота Предимства за кожата, косата и тялото

През последните няколко години маслото от арган е представено на световния пазар като красив еликсир. Това става все по-популярно и много компании скачат на бандата на арганово масло. Ако не сте използвали преди това арганово масло, вероятно имате много въпроси. Всеки се радва на ползите за кожата и косата, но какви са тези предимства? Как използвате арганово масло? Къде можете да го купите?

 Прочетете нататък, за да разберете отговора на всички тези въпроси.

Какво е арган масло?

Аргановото масло се притиска от гайката на плода от аргенското дърво, намиращо се само в Мароко. Дърветата живеят на възраст от 150 до 200 години и не започват да произвеждат плодове, докато не са на възраст между 30 и 50 години. Тъй като арганското дърво се добива от много ограничена площ, самата масленост е доста рядко.

Каква е сделката с козите?

Мароко е дом на кози Tamri, които изкачват арганските дървета, за да ядат плодовете. Понякога десет или повече кози са в едно дърво едновременно и за едно дърво, което само достига около 35 фута височина, това са много кози.

Производителите на арганово масло приемат козячките, при които семената са напълно неразградени и непокътнати и се използват за производството на арганово масло. Този метод все още се практикува днес, но много производители на арганово масло правят маслото без помощта на кози.

Какви са ползите от красотата на аргановото масло и как можете да го използвате?

Аргановото масло е един от най-добрите продукти за красота там.

Това е ултра-хидратиращо и естествено, така че ако имате чувствителна кожа или предпочитате да използвате естествени продукти, не е нужно да се притеснявате за поставянето на тежки химикали върху кожата или косата, когато я използвате. Тъй като това е толкова мощен продукт, малкото арганово масло върви много дълъг път и включването му в режим на красота е лесно:

 • коса: Аргановото масло е чудесен продукт, който успокоява крехките краища, добавя влага към сухата коса и придава на косата малко блясък. Нанесете косата си, докато тя все още е влажна за цялото лечение или я нанесете само за краищата си, за да изгладите летвата, когато косата ви е суха.
 • Скалп: Ако имате работа със сух скалп, нанесете малко арганово масло върху памучна топка и потупвайте скалпа с маслото. Направете това преди леглото и ще дадете достатъчно време на скалпа, за да навлажнете влагата, преди да се къпете сутрин.
 • лице: Нанасянето на чисто масло върху лицето, особено ако имате мазна кожа, може да изглежда малко противоположно. Аргановото масло обаче балансира естественото производство на мазнини в кожата ви и напълно трансформира кожата ви, което ви кара да изглеждате по-лъчезарно. Неговите хидратиращи свойства също са чудесни за бръчките и помагат да се насити кожата. Използвайте го като ежедневен овлажнител, преди да поставите върху SPF.
 • тяло: Можете да използвате арганското масло като овлажнител за цялото тяло, като го прилагате точно както бихте направили лосион за тяло или крем. Нанесете маслото веднага след като излезете от душа, докато кожата ви все още е мокра, за да получите най-добри овлажняващи резултати.
 • Ръце: Аргановото масло е чудесно лечение за вашите ръце, особено върху вашите кутикули и нокти, ако те са склонни към крекинг и пилинг. Хидратираните ръце са младежки ръце.

  Какви видове арганови масла трябва да използвам?

  Поради факта на недостиг, аргановият ориз определено е продукт на средната гама продукти за красота, за който можете да очаквате да похарчите прилична сума пари. Въпреки това, защото е толкова концентрирана, трябва само да използвате малка сума и продуктът ще продължи дълго време. За щастие, тъй като това е многофункционален продукт, той елиминира и необходимостта от закупуване на отделни продукти за вашето лице, ръце, коса и тяло. Изхвърлете всичко останало и използвайте арганово масло от главата до петите.

  Много компании, в допълнение към предлагането на чисто арганово масло, са въвели пълна гама от други арганови масла, като шампоан, балсам, спрей за коса, маска за коса, лосион, грим и SPF. За да получите най-добрата покупка на ползи от линия, която използва 100% чисто мароканско арганово масло. 

  1

  Разгледайте няколко от нашите любими марки арганово масло на Amazon:

  • Марокански масла за коса
  • Джоузи Маран Арганово масло

  Мога ли да ям арганово олио?

  Абсолютно можете! Просто се уверете, че използвате кулинарно арганово масло вместо масло, използвано за продукти за красота. Ореховото масло е налице в много марокански ястия и е идеално за наторяване на хляб или поръсете със салата. Ето няколко вкусни рецепти:

  • Тигел на агне и маслини с арганово масло
  • Amlou dip с бадеми, мед и арганово масло
  • Сладки картофи и кимион супа с арганово масло
  • Марокански вегетариански тагин

  Актуализирано от Hanah Tetro

  1

  About

  Check Also

  Правилата за грижа за кожата трябва да се счупят

  Можете да намерите много добре смислен съвет за грижа за кожата, който ви казва точно …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 22 = 26