Home / Грижа за кожата / 7 Акнето не прави и не се нуждаете от ясна кожа

7 Акнето не прави и не се нуждаете от ясна кожа

7 Акнето не прави и не се нуждаете от ясна кожа

Освен ако не сте необичайно благословени с голяма кожа и добри гени, ще страдате от акне в даден момент от живота си. Докато обикновено сте в най-лошото по време на юношеските години, акнето може да продължи дълбоко в живота ви в зависимост от вида на кожата, пола, как се грижите за вашата кожа и начина на живот. Ако се борите с акне, е много важно да се грижите за кожата си правилно. Имайте предвид, че ако не се грижите добре за кожата си, кожата ви може да се влоши с течение на времето.

Проверете съветите по-долу, за да сте сигурни, че се грижите добре за вашата кожа склонна към акне. Като следвате списъка ни, можете да сте сигурни, че кожата Ви ще изглежда по-добре и ще се разпадне по-малко. 

Акнето:

 • Дръжте вашето кондиционер за коса от гърба си.  Балсам за коса може да запуши порите поради тежките овлажняващи съставки, които съдържа, и ако се остави да седне на гърба, докато бръснеш краката си или почистваш останалата част от тялото си, рискуваш да получиш пробив на гърба си. Вместо да оставяте косата си с балсам да седи на гърба, кликнете си косата нагоре по главата си, докато не сте готови да изплакнете кондиционера си. Също така не забравяйте да измиете лицето си в края на вашия душ не началото. Ако измиете лицето си в началото на вашите продукти за коса и сапуни, които не трябва да бъдат близо до лицето ви, може да получите на кожата си и да запушвате порите. За да сте сигурни, че кожата ви остава чиста, измийте лицето си преди да излезете от душа.
  • Използвайте почистващ препарат за гел.  Гел за почистване обикновено се прави за тези, които се комбинират с мазна кожа, докато почистващите препарати за крем се правят за нормална към суха кожа. Не е нужно да прекарвате големи пари на почистващ препарат, тъй като има много марки на аптеки, които си струват да се опитате. Neutrogena Deep Clean Cleanser е чудесен пример. Нанесете препарат за почистване много внимателно само с пръстите си и след това изцедете почистващото средство, като триете с малки кръгови движения. Почистващите препарати за пяна също са добър продукт за мазна кожа. CeraVe Penaging Cleanser за лице ще се отърве от излишното масло, без да изсушава кожата ви в процеса.
  • Дръжте ръцете си далеч от лицето си (освен по време на измиване)!  Знаеш ли къде са ръцете ти? Ако сте хроничен докосвач на лицето, като държите ръцете си далеч от кожата си, ще ви помогне да подобрите кожата си. Всичко, което докосвате, има възможността да има микроби и бактерии върху него, плюс мръсотия и масло, така че НЕ докосвайте лицето си! Знаем, че това е труден навик да се счупи, но ако докосвате често лицето си с нечисти ръце, допринасяте само за проблема с акнето! Също така се уверете, че поддържате вашия мобилен телефон чист. Мобилните телефони са покрити с бактерии и мръсотия, които след това се пренасят на нашите лица, когато притискаме телефона към ухото си. Избършете често телефона си с антибактериални кърпички. Обмислете да говорите на мобилния си телефон с слушалка, така че екранът да не докосва лицето ви.

  Бонус Съвет: Това също важи и за леглото! Ако ти обикновено свиете ръцете си под брадичката си, за да заспите и да видите, че имате проблем с акнето в тази област, опитайте да счупите навика и да спите на друго място. 

  • Потърсете продукти със салицилова киселина или бензоил пероксид. Ще имате нужда от някакъв вид продукт за лечение на кожата си - било то тонер, точково третиране или серум. Салициловата киселина и бензоиловият пероксид са най-често срещаните съставки за борба с акнето и са доста ефективни, така че търсете продукти, които съдържат една от тези съставки. В зависимост от индивидуалния ти вид на кожата, може да се работи по-добре от други, затова изпробвайте малко и вижте как реагира кожата ви.  

   Бонус Съвет: Ако имате наистина лошо акне, което няма да изясни, без значение какъв продукт използвате или ако имате кистозна акне, помислете за да видите дерматолог за по-силно акне медикаменти, вместо да се опитвате да се отървете от акнето си по своему. 

   Без акне:

   • Не изтърквайте кожата си.  Макар че може да е изкушаващо да използвате ексфолираща търкалка, се отървете от тези видове продукти, тъй като те могат да раздразнят кожата ви. Ако имате акне, трябва да ексфолирате просто не с търкане. Химически ексфолиатори са най-добрият ви залог, така че помислете за нежна ексфолиантна подложка като екструдиращи тампони за St. Ives.
     
   • Практикувайте безопасността на слънцето (и не тен!)  Слънцето наистина може да увреди кожата ви (както и лигавиците). Помогнете на вашето акне да се лекува, като избягвате солариуми и използвате подходяща защита, когато сте на слънце. Уверете се, че носите продукт с SPF в него всеки ден. Няма значение дали е слънчево или не носете SPF! Препоръчваме Ви да използвате SPF 30 до 50 всеки ден като Sunscreen Broad Spectrum SPF 30 от Neutrogena Clear Face Liquid Lotion, който няма да причини пробив. (Повторете отново на всеки 2 часа, ако сте извън деня) Носете широка шапка и слънчеви очила, когато сте навън, за да предпазите кожата от слънцето. Не забравяйте, че колкото по-малко ще ви нарани кожата, толкова по-добре кожата ви ще изглежда от години. 
   • Не избирайте кожата си.  Попиването на тези пъпки е много изкушаващо; обаче, в дългосрочен план вие просто увреждате кожата си. Избягвайте бране на всякакви бели или черни точки, които се появяват на кожата ви. Когато не избирате вашите пробиви, те ще се излекуват по-бързо и ще оставят по-малко от белега. Не изпразвайте пъпките си, дори ако имат бяла глава върху тях.
   1

   About

   Check Also

   Осемте най-добри овлажнители, които да купите през 2018 година

   Ние се ангажираме да проучваме, тестваме и препоръчваме най-добрите продукти. Може да получаваме комисионни от …

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   9 + 1 =