Home / Gør det selv / Sådan tilstand Vintage læder

Sådan tilstand Vintage læder

Sådan tilstand Vintage læder

Rengørings- og konditioneringslæder er meget simpelt, hvis du bare tænker på læder som hud. Ligesom du har brug for at rense og fugtiggøre din egen hud, skal læderet opretholdes på samme måde, for at være smidig, bøjelig og elastisk. Hvis du holder din egen hudpleje i tankerne, mens du plejer din vitnage læder, er det sikkert at overlade dig.

Professionel læderrengøring

Hvis du har en meget speciel eller meget delikat lædervare, eller hvis du ikke ønsker at tage chancer for at rense det selv, er der professionelle læderrengøringsmidler, der kan gøre det for dig.

Mange renserier tilbyder læderrengøringstjenester, hvorved dit læder sendes ud til et professionelt rengøringsfirma og derefter returneres til renserierne.

Selvom denne proces er udført af fagfolk, kan der forekomme små variationer i farve, tekstur og form; så sørg for at rengøre matchende beklædningsgenstande sammen, selvom kun et stykke er snavset.

Rengøring derhjemme

I mange tilfælde er alt, hvad der er nødvendigt for at rengøre læder, en fugtig klud eller en butik købt læderrenser. Dette fjerner eventuelt støv eller snavs. (Følg altid producentens anvisninger, når du bruger en renere specielt til læder.)

Hvis læderet har været i kontakt med sved, vand eller er stiv, kan du få brug for en mere omfattende metode til at rense det.

Håndvask

 1. Behandl eller fjern eventuelle pletter på læderet, før du vasker det.
 2. Brug varmt sæbevand lavet med en blid rensning som baby shampoo, Dove (unscented) eller sæbe flager gnider læderet med en blød klud for at producere en skum i et hvilket som helst område du vil rengøre.
 1. Tør overskydende skum af med en ren klud.
 2. Skyl læderet grundigt enten ved at løbe gennem varmt vand eller tørre flere gange med en fugtig klud.
 3. Pat læder tørre med et rent håndklæde for at fjerne overskydende vand.
 4. Lad læder tørre fladt på et varmt sted ude af direkte sollys og væk fra en stærk varmekilde (ild, varmeovn, komfur osv.)

  Vask læder i en vaskemaskine

  Nogle hævder, at læder kan vaskes ved hjælp af en vaskemaskine indstillet på en meget blid (uld eller delikat) indstilling med varmt eller køligt vand.

  Denne metode kan ikke være risikoen værd, hvis du vasker et meget gammelt vitnage stykke.

  Hvis du vælger at bruge denne metode, må du IKKE bruge noget vaskemiddel beregnet til vask af andre tøj end Woolite eller Soap Flakes. Brug heller ikke mere sæbe end nødvendigt for at gøre vandet glat med en lille mængde bobler. For meget sæbe vil gøre lædet tørt og stift!

  1

  Når læderet er helt tørret, er det tid til at konditionere det!

  Conditioning Vintage Læder

  Konditioneringslæder erstatter solbrændselsolierne, der er udtømt over tid gennem slid, varme og fugt. Rekonstruktion af læder hver 6-9 måneder sikrer, at den aldrig bliver stiv, tør eller revnet.

  Et læder balsam er nødvendigt for dette trin. Der er hundredvis af produkter til rådighed for denne opgave, så læs etiketten, inden du bruger en læderbalsam for at være sikker på at det pågældende produkt passer til dit vintage læder element.

  Brug ikke læderbindere, der indeholder voks eller silikone, som ikke tillader læderet at trække vejret

  1. Brug altid en fnugfri, blød klud, når du læder læder mikrofiberklæder er ideelle.
  2. Damp kluden med vand, før du påfører balsamet, så der ikke er for meget balsam påført læderet.
  3. Anvend ALDRIG contitant direkte til læderet, anvend først på klud.
  4. Påfør balsam til læder ved forsigtigt gnidning i løgnen eller lurken af ​​læderet, indtil hele overfladen er blevet dækket.
  5. Flere lette applikationer foretrækkes over en kraftig blødgøring af balsam.
  6. Lad kondensator trænge ind i konditoner i mindst 30 minutter, før der påføres antoter frakke.
  1

  About

  Check Also

  Trend Report: De 5 stykker du behøver for efteråret

  01 af 22 Contents1 Disse er de 5 tendenser til at omfavne dette efterår2 Noget …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1 + 3 =